Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen messze van az, hogy a...

Milyen messze van az, hogy a fiúknak is lehessen adni lány nevet és a lányoknak fiú nevet? Mert ha így haladunk tovább, ezzel a fene nagy liberalizmussal, akkor ez is el fog jönni előbb-utóbb.

Figyelt kérdés

Nektek mi a véleményetek erről?

Ha mindennapos lenne ez az egész, akkor ti neveznétek a fiatokat mondjuk Sárának, vagy a lányotokat mondjuk Péternek?

2010. máj. 2. 22:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Soha nem adnék a fiamnak vagy lányomnak

ellenkező nemhez tartozó nevet

2010. máj. 2. 22:52
 2/31 anonim ***** válasza:
Amerikában már lehet :)
2010. máj. 2. 22:53
 3/31 anonim ***** válasza:
57%
kérdező te rettenetesen le vagy maradva, az oviban már nem lehet a nemi szerepeket erősíteni (szerepjátékokkal). Így az lesz a következő, hogy a szülők nem adhatnak női illetve fiú neveket, mert ezzel is a nemi szerepet erősíted. Úgyhogy semleges nevek lesznek: pl asztal és akkor ő dönt, hogy nőies telefonasztalka lesz inkább vagy robosztus férfias íróasztal.
2010. máj. 2. 22:58
 4/31 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ez nem normális dolog. Amerikából meg vírusként terjed minden úgyhogy lehet hogy eljő nemsoká az ideje.Röhej hogy lassan már nem is lehet megkülönböztetni a fiúkat a lányoktól öltözködés viselkedés stb. minden norma felborul,nemiség megszakad...
2010. máj. 2. 23:05
 5/31 anonim ***** válasza:

nem tudom, mikor.

de én nagyon alaposan megvizsgálnám, mely neveket lehetne mindkét nemnek adni.

van egy-két olyan név, pl. a Jácint. ez fiúnév, de simán elmehet lánynévnek is szerintem.

a Béke pedig lánynév, de nekem inkább fiús.

2010. máj. 2. 23:07
 6/31 anonim ***** válasza:
én a Jácint fiúnévként való használatát egyenesen megtiltanám. mégis hogy gondolták?
2010. máj. 2. 23:08
 7/31 anonim ***** válasza:
Szerintem jogi most sincs semmi akadálya. Csak egy elég kattant szülő kell hozzá. Én soha nem adnék lány nevet fiúnak, vagy fordítva.
2010. máj. 2. 23:09
 8/31 anonim ***** válasza:

amúgy van egy kis kolléganőm, Skóciában élek, akit Levy-nek hívnak. (liváj-nak kell ejteni)

szegény nem nagyon szereti a nevét, ez is fiúnév eredetileg lányos hangzású, szóval okés.

legalábbis idegen füleknek ez nem furcsa, úgy vettem észre.

2010. máj. 2. 23:11
 9/31 anonim ***** válasza:
Eredetileg a Jácint fiúnév. Jácinta pedig női név. Éppúgy.mint pl. Viuktor fiú,Viktória lánynév. Csak ma mrá összekeverik a kettőt.
2010. máj. 2. 23:11
 10/31 A kérdező kommentje:

Kedves második!

Tudnál példát is mondani?

Kedves harmadik!

De. Ezt pontosan tudom.

Kedves negyedik!

Érdekes, hogy a '60-as években is ezzel panaszkodtak, hogy nem lehet megkülönböztetni a lányokat és a fiúkat. Ez ötven éve volt. És hol tartunk?

Ezt azért túlzásnak tartom.

2010. máj. 2. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!