Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik szerintetek a legjobb...

Melyik szerintetek a legjobb művészfilm? Bármi lehet nem hülyeségből kérdezem főleg az élettel kapcsolatos dolgok érdekelnek. Írjatok sokat de a jobbakat aminek van mondani valója ( a heJes (ly) írásomrt előre is bocsánat ).

Figyelt kérdés
2010. máj. 1. 22:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

ja és még mindig az utolsó vagyok, nekem a régi magyar filmek is ilyen művésziek, pl. a Körhinta is nagy kedvencem.

Ez is az életről szól, csak egy régebbiről, pont azért érdekes. Egyébként 23 éves vagyok, csak hogy lehessen vonatkoztatni.

2010. máj. 5. 20:40
 12/25 anonim ***** válasza:

külföldi alkotótól a Nagy zabálás

magyar rendezőtől a Roncsfilm

2010. máj. 6. 08:48
 13/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat megpróbálom az összeset megnézni ahogy tehetem, ha VAN még akkor ÍRD le köszönöm
2010. máj. 6. 16:04
 14/25 anonim ***** válasza:

én írtam a Roncsfilmes választ,...de tudok neked még sorolni kiváló magyar filmeket, csak éppen a roncsfilm a kedvencem. szóval:

Nekem lámpást adott az Úr kezembe Pesten

Anyád, a szúnyogok!

Tündérdomb

Uristen menny. @.hu (ez egy 25-30 perces rövidfilm, de eszméletlen dumák vannak benne)

Vattatyúk

Európa kemping

A mogyorók bejövetele

Nyugatról keletre(vagyis ennek nem tudom a pontos címét, mégpedig, azt hogy keletről nyugatra, vagy nyugattól keletre, de az alcím az biztos) avagy a média diszkrét bája

Papírkutyák

Libiomfi (nem keverendő a klasszikus Liliomfival!)

meg úgy egyáltalán azok a filmek amikben Szőke András, Badár Sándor, Mucsi Zoltán, Serer Péter szerepelnek, azok mind jó kis filmek!

2010. máj. 8. 23:41
 15/25 anonim ***** válasza:

Írtam már egy jó pár filmet, de az utolsóéra szeretnék reagálni, meg még eszembe jutott róla egy pár.

A Kelteről Nyugatra az nekem pont nem tetszett, valahogy olyan unalmasnak éreztem, olyan se füle, se farka volt. Pedig a Szőkés, Badáros filmeket én is szeretem. nekem a hasutasok tetsztt közülük a legjobban.

Magyarok közül még jó volt. Állítsátok meg Terézanyut. Ez az életről, kb. egy mai magyar ifjú lány világáról szól.

A Transilvania című film tettszett. Ez a besorolása szerint is művészfilm. Érdekes a szemléletmódja.ahogy egy számára idegen világot bemutat egy idegen szemszögéből. Jók benne a zenék.

Életek éneke ez is jó film, bár lehet hogy ez csak néprajzos, népzenés beállítottságúnak tetszik.

Ez végülis egy romániai népzenész bandáról szól, de megjelennek benne az emberi sorsok is. Van pl. benne cigány temetés, ahogy a pálinkát öntik a sír köré, meg ilyenek.

Aztán még van egy magyar filmdráma. Címe Fotográfia.

Ez is régebbi, fekete fehér film, ami jól illik a jellegéhez is.

Arról szól, hogy fotósok járják a tanyákat, falukat, hogy fényképet csináljanak az emberekről, és e közben jelenik meg az egyes emberek élete, jelleme. Érdekes történetek hangzanak el, és a végén egy dráma bontakozik ki.

Közben itt ott Sebőék által megzenésített versek szakítják meg benne az események folyását.

2010. máj. 11. 10:01
 16/25 anonim ***** válasza:

kedves előző! én a másik előző vagyok:):):)

nekem meg pont a hasutasok nem tetszett, mert olyan gagyiízű volt a Fajkaszházyval.

nagyon jó volt viszont a Bakkreman és a Zsiguli című film, ...és közben eszembe jutott még két nagyon jó magyar film. az egyik az Ópium című aminek alcíme: egy elmebeteg nő vallomásai, mindent elmod róla,...a másik meg egy eszméletlenül elborult agyú naturalista alkotás, a Taxidermia.

2010. máj. 15. 02:21
 17/25 anonim ***** válasza:

öhm, a Sose halunk meg az nem vígjáték, hanem dráma! És sok olyan film is fel lett sorolva, melyeket én is tudok ajánlani, de nem művész filmek! (Holt költők társasága)

Nagy különbség van a mainstream alkotói filmek, és a szerzői művészfilmek között! minden esetre szemezgesd a válaszokat! :)

2010. szept. 14. 13:15
 18/25 anonim válasza:
Táncos a sötétben(Dancer in the dark) Björkkel a főszerepben.
2011. nov. 21. 16:59
 19/25 rastakilla válasza:

fura hogy Tarr Béla film még csak el sem hangzott pl Torinói ló ....

jó még a

-meztelen ebéd

-Mechanikus narancs

-Osama

- egy makulátlan elme örök ragyogása

-Taxidermia

-21 gramm

-Dellamore dellamorte

2012. febr. 1. 18:03
 20/25 anonim válasza:

Andrej Tarkovszkij: Tükör

Tarr Béla: Werckmeister harmóniák

Vittorio de Sica: Biciklitolvajok

Fritz Lang: M egy város keresi a gyilkost

Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét

Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de rengeteget lehetne még sorolni.

2012. febr. 7. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!