Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tájnyelv! Mit jelent az, hogy...

Tájnyelv! Mit jelent az, hogy természetes gyermek?

Figyelt kérdés
Úgy emlékszem, hogy örökbefogadott gyermeket jelent (tudom, elég csavaros ahhoz képest hogy "természetes", de ez tájnyelv). De szeretnék bebizonyosodni, hogy jól tudom, mert a Google semmit se ad ki rá.
2016. dec. 8. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

Úgy tudom, kínai kifejezés.

A "nem természetes" azt jelenti, hogy nincs rokonsági kapcsolat, csak valamiért gyermekednek hívod. Ugyanez testvérrel, apával, anyával, stb.

2016. dec. 8. 22:01
 2/6 chtt ***** válasza:
100%

a tájnyelvben nem tudom, de az örökbefogadásban a természetes gyerek a szülők saját gyereke, az örökbefogadott meg... értelemszerűen nem a saját.

A gugli több mindent is ad ki, rá csak nem azt, amit mi keresünk... legalábbis tájnyelvileg én sem találtam semmit.

2016. dec. 8. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Házasságon kívül született gyerek.
2016. dec. 9. 01:07
 4/6 chtt ***** válasza:
100%
Ez az, a hármasnál van az igazság.
2016. dec. 9. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Olyan gyermek, aki nemcsak házasságon kívül született, de az apa nem is ismerte el.

Tehát az anyja nevét kapta.

Régen zabigyereknek hívták, vagy ha az anyja nem vállalta és pl. kitette valahová (voltak erre való helyek, a templomok előtti tér vagy a kolostorok erre való kis fülkéi), lelencenek, lelencházinak is nevezték őket.

Régen nagy szégyen volt, ma már senki nem botránkozik meg az ilyeneken.

2016. dec. 9. 10:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenkinek ment a zöld kéz!
2016. dec. 10. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!