Miért van ekkora igény a szellemi leépülésre?
"#5 ez igy van, de ki gondozza a szellemet manapsag? ha magad is igy latod hogy nincs gondozva "
Te mindent ilyen bitesen látsz? A világ nem csak fehér vagy csak fekete, annál azért jóval árnyaltabb.
"#6 nem eroltetem senkire celkent Istent, csak azt mondom hogy Istennek kellene lennie a Legnagyobb celnak
igy neked is lehet egy rakat foldi celod, de Istent mindennel elobbrevalonak kellene tartanod,"
Értem. Tehát nem erőlteted rám Istent, de azért kioktatsz, hogy Istennek kellene lennie a legfőbb célomnak, és mindennél előrébb valónak kéne tartanom...
Én erre meg azt mondom, hogy neked nem kellene ennyire elborultnak lenned, ehhez mit szólsz?
Nem kell válaszolnod, csak érezd, hogy ez mennyire felizzítja benned azt a bizonyos "biztosítékot". Na látod, kábé ugyanígy érzek akkor, amikor valaki rám akarja tukmálni az istenképét. Köszi, nem vagyok kíváncsi rá, mint ahogyan te sem az én istentelen véleményemre.
Peace :)
#11 nem arultad el mi a te nagy celod, ezekszerint semmitmondo anyagias elvezet
#10 nevezheted aminek gondolod hogy orokletben barmit megtehetsz de ha ez teged nem csabit...
valszaid alapjan valoban nem elegitene ki teged az orokelet, igy nem marad mas...
de sajnos a vilag "fekete-feher" igy vagy elni fogsz vagy meghalni
milyen koztes alapotot gondolsz magadnak? felig elsz vagy felig holsz meg? :D ...
az hogy a foldi eletben "szurke/szines" az elet arra en is utaltam, tobb celod lehet isten utan
es ha istenben nem tudsz hinni akkor is ugyan ugy lehet tobb celod ebben szerencsere a mai vilag nem akadalyoz meg
#10 re visszaterve
"szamitasbol" valaszam az orokhalalt (vagy orokgyotrelmet)
te talan nem szamitasbol teszel barmit? megteszel valamit hogy kesobb az legyen,
csak "ahogy esik ugy puffan" elven?
#10 csak annyi onzoseg szukseges ami a letszuksegekhez szukseges
es az arany napjainkban az onzoseg fele van eltolodva, ezt nem tudod elismerni? mindenki az elvezeteket helyezi eloterbe
"en jol szorakozzak amig elek a tobbi nem szamit"
de legalabb "nem szamito'k"
ez az igazi onzoseg es mindenek a gatja
"Opportunista
Opportunista jelentése, magyarázata:
megalkuvó, alkalmazkodó, elvtelen személy
Olyan ember, aki mindig úgy cselekszik, ahogy az érdekei diktálják."
ertem, te onzonek tartasz, es talan mas hivoket is amiert az orokeletet valsztanak Isten altal
es ebbol adodoan az nem szamito szamodra aki nem foglalkozik Istennel
mert a mi erdekunket nezni "onzoseg"
de legalabb onzetlen vagy igy :P
nem nyilvanvalo epp ezert irtam hogy az onzetlenseg biztositsa az orok eletet
de nalad pont forditva van ez az ertelmezes
#14 * nem nyilvanvalo? (kerdes)
Mate
(Jezus)
34Ne gondoljátok, hogy békét hozni jöttem a földre. Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem kardot.
"#11 nem arultad el mi a te nagy celod, ezekszerint semmitmondo anyagias elvezet "
Értem. Tehát aki nem árulja el neked, hogy milyen célok vezérlik, annak kizárólag csak "semmitmondó anyagias élvezetei" lehetnek. Nem vagy te semmi, öregem :D
Azért néha ki is húzhatnád a fejed az általad épített homokvárból, akkor talán kevésbé öntelt és egoista módon látnád a világot is.
"#10 nevezheted aminek gondolod hogy orokletben barmit megtehetsz de ha ez teged nem csabit... "
Veled elhitették, hogy létezik öröklét, te pedig fenntartások nélkül, mindennél erősebben vágysz arra. Így aztán nem meglepő, hogy ennek a célnak vetsz alá mindent, ami az életedben történik.
És mi van, ha ez csak egy ábránd, egy álomkép? Akkor elpazarolod azt az egyetlen életedet, amely megadatott neked, hogy egy hamis álomvilágban élj... Ez sokkal inkább illúzió, mint amit az "anyagi világ" nyújtani tud számodra.
Tudod, erre szoktam mondani, hogy éld inkább az életed, mintsem csak álmodd azt.
""szamitasbol" valaszam az orokhalalt (vagy orokgyotrelmet)"
Úgy, tehát az örök gyötrelemben is hiszel, és félsz is tőle. Hát, azért kicsit sajnállak is, amiért egy állandó rettegésben kell leélned az életed. De hát ezt te választottad magadnak, a te dolgod. De engem ha megkérhetlek rá, ne akarj ilyen rettegésteli életre kárhoztatni, nincs jogod hozzá, hogy elrontsd az életem.
"es az arany napjainkban az onzoseg fele van eltolodva, ezt nem tudod elismerni?"
Mondtam én, hogy nem így van? Az ember alapvetően önző, az is volt mindig. Kérdés, hogy mennyire tudja, vagy akarja egyáltalán ezt legyűrni magában.
Egyébként pedig nem csak napjainkban, hanem mindig is az önzőség felé volt eltolódva. Néha jobban, néha kevésbé, de ez sosem annak volt a függvénye, hogy hittek-e az általad hitt Istenben, vagy sem.
"ertem, te onzonek tartasz, es talan mas hivoket is amiert az orokeletet valsztanak Isten altal
es ebbol adodoan az nem szamito szamodra aki nem foglalkozik Istennel"
Már megint ez a bites világlátás... Miért akarsz állandóan olyan dolgokat tuszkolni a számba, amiket sosem mondtam? Erről szokjál le, mert így sosem lesz hosszútávú beszélgetőpartnered. A te érdekedben mondom, ez semmi jóra nem fog vezetni.
"nem nyilvanvalo epp ezert irtam hogy az onzetlenseg biztositsa az orok eletet "
És mi van azokkal, akik nem hisznek Istenben, de önzetlenek? Őrájuk mi vár földi létük után? A gyehenna tüze, vagy az öröklét?
kulon mederben vagyunk ami sosem er ossze
mit tehetnek? ha irok valamit te direkt kipellengerezed ugy ahogyan TUDOD hogy nem ugy szantam, es ezt oroke foltatnad (ha tehetned)
igy felesleges a lovat alad adnom, mivel "nagyon jo" beszelgeto partner vagy csak eppen negativ polusban (vagy pozitiv ha ugy jobban esik)
forgasd ki ujbol amit gondolsz
szivesen folytatnam a meddo vitat en de nekem ez nem olyan konyu mint neked...
a tömegmédia nagyhatalom. az irányít. az hiteti el, hogy ez a követendő, ettől leszel menő, gazdag és meglehet mindened. csak nézd a birkákat, állj be közéjük, bégess velük együtt, légy te is hülye.
erről szól. sok majom meg a tv-jük elől elhiszi, issza magába a sok "hasznos infót" és lebutul.
a fiataloknak jövőképet nem adnak, minőségi és normális oktatást se kapnak,a sulikban sokszor pofára (vagy szülői nyomásra esetleg) osztályozzák a srácokat. középsuliban olyan szakmát kaphatnak, amire nincs kereslet (nagyon kevés a szakember itthon!!!), plusz felesleges baromságokkal tömik meg a fejüket a valós és használható tudás helyett. nem tudnak majd elhelyezkedni, ha egyetemet végeznek azzal sem mennek sokra. csoda, hogy letojják magasról? sajnos, nem!
a saját frusztrációjukat tompítják mások kipécézésével, piszkálásával. kevés az önbizalmuk, ezért fölényeskedni akarnak, hogy jobbnak láttassák magukat.
kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!