Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ekkora igény a...

Miért van ekkora igény a szellemi leépülésre?

Figyelt kérdés
egyre több helyen látom hogy erény az ha az ember buta, beképzelt, bunkó és tehetségtelen. Mindenhol ezeket reklámozzák és ők lesznek a fiatalok példaképei. Az iskolában strébernek, gáznak számít az aki jól tanul, az a menő aki minél nagyobb ívben szarik az egyesre. Multkor azt is láttam, hogy egy osztálynyi suhanc egy hajléktalanba kötöt, köpködték, szidták hogy büdös, meg ilyenek, mert tudták hogy senki se fogja megvédeni. Sok fiatalnak büdös a munka, sokan a sztárságból akarnak megélni vagy azt hiszik, hogy anyuci meg apuci majd élete végéig eltartja.
2016. okt. 28. 12:19
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
arról nem is beszélve, hogy sokan csak úgy tudnak szórakozni ha seggrészegre isszák magukat
2016. okt. 28. 12:23
 2/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

1. vagynak egy ujabb vilaghaborura

2. ki szeretnenek pusztupni

3. allatias letre vagynak

pl. ezek.

Isten ezt mar elore tudta, igy meglepodni nincs min viszont tenni mindeg tehetne az ember erte csakhogy ehhez olyant kellene tennie amitol az emberek tobbsegenek borsodzik a hata

mivel onzoek...

2016. okt. 28. 12:29
 3/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

azt irtak egy kerdesnel hogy az onzoseg biztositsa a tulelest (en ott irtam hogy ez illuzio mivel pont az onzetlenseg biztositana)

viszont abban amit peldanak irtal hogy hajlektalanba kotnek bele milyen tulelest biztosit?

ez pusztan unalom miatti tevekenyseg mert semmi celt nem latnak az eletben, elvettek az emberektol a celt es ezt meg helyesli is mindenki (Isten a cel)

2016. okt. 28. 12:33
 4/18 anonim ***** válasza:

"azt irtak egy kerdesnel hogy az onzoseg biztositsa a tulelest (en ott irtam hogy ez illuzio mivel pont az onzetlenseg biztositana) "

Az önzőség az egyéni túlélést, az önzetlenség a közösség túlélését biztosítja.

Kérdező, ez nem igény a szellemi leépülésre, hanem igénytelenség a szellem építésével szemben. Amit te írtál, az feltételezné, hogy volt már szellemi épülés, pedig pont ez az, ami nem történik.

Ez egyébként nem újkeletű jelenség, régen is megvolt ugyanez. Amikor én jártam általánosba, szakközépbe, akkor is volt egy réteg, akinek semmilyen igénye nem volt arra, hogy tanuljon. Ezek többsége nem is vitte túl sokra az életben.

2016. okt. 28. 12:39
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, igazából ez egy természeti jelenség is, az ember szempontjából. A kert is elvadul, eldudvásodik, ha nem gondozzák, és a gyümölcsfa is ágas-bogas meg formátlan lesz, ha nem metszik, tartják rendben.
2016. okt. 28. 12:42
 6/18 anonim ***** válasza:

"ez pusztan unalom miatti tevekenyseg mert semmi celt nem latnak az eletben, elvettek az emberektol a celt es ezt meg helyesli is mindenki (Isten a cel)"

Egyeseknek igen, másoknak meg nem, nem vagyunk egyformák. Neked lehet hogy Isten a cél, nekem pl. egyáltalán nem, más céljaim vannak.

Ha igaz lenne amit írtál, akkor régen, amikor még az emberek kb. 99%-a vallásos volt, ismeretlen lett volna kilátástalanság, céltalanság. Pedig az ugyanúgy megvolt akkoriban is.

2016. okt. 28. 12:46
 7/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 onzo hogy lehetsz onmagaddal?

kozoseg nelkul hogy lehetsz onmagadban ha nem vagy tokeletes?

vagyis az onzoseg ugyan ugy gatja az egyennek

eppen ez az illuzio amit elhitet az anyagi vilag

#6 elso resze a mondatnak mashoz tartozik

masodik resze meg valoban az ember celja

nem celed az hogy orokke elhess?

akkor minek van mas celod? mi fontosabb ennel? mikor orokeletedben ezt a "fontosabb" celod is veghezviheted, meh sokkal tobbet...

mi az ami fotnos annyira? mert biztosan erdekelne mast is nem csak engem, hogy Istennel mi fontosabb? Az Ordog ugye? A Halal...

2016. okt. 28. 13:19
 8/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"milyen tulelest biztosit?" #3

ebbol lathatad volna hogy azt elfogadom en is hogy halal vegzodo "tulelest" biztosithat az onzoseg...

#5 ez igy van, de ki gondozza a szellemet manapsag? ha magad is igy latod hogy nincs gondozva

hogy nem volt szellemi "felepules" sem az nem a mi javunkat szolgalja... es nem is mentesit szellemi elmaradottsagunk alol

2016. okt. 28. 13:27
 9/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 attol meg hogy vallasos valaki nem fog fel egybol mindent, es akadalyozhassak is Isten elereseben

#6 nem eroltetem senkire celkent Istent, csak azt mondom hogy Istennek kellene lennie a Legnagyobb celnak

igy neked is lehet egy rakat foldi celod, de Istent mindennel elobbrevalonak kellene tartanod, de ha nem tudsz benne hinni akkor nem lehet mit tenni, ha sajat celodat jol vegzed es az Istennel nem ellentetes szandeku akkor nincs mitol tartanod

2016. okt. 28. 13:32
 10/18 anonim ***** válasza:

"nem celed az hogy orokke elhess?"

Tudod, még soha senki nem tért vissza a halálból, hogy elmondhassa, van-e utána valami vagy nincs. Így én a biztos kevesebbet választom inkább - az legalább tuti van.

"akkor minek van mas celod? mi fontosabb ennel? mikor orokeletedben ezt a "fontosabb" celod is veghezviheted, meh sokkal tobbet... "

Ááá, szóval akkor te is opportunizmusból vagy hívő :) Számításból, hogy örök életed lehessen miután eltávozol a földi létből. Nem baj ez, sokan vannak ezzel így.

"mi az ami fotnos annyira? mert biztosan erdekelne mast is nem csak engem, hogy Istennel mi fontosabb? Az Ordog ugye? A Halal..."

Hát elég fura világlátásod van, ha számodra csak ez a két dolog létezik az egész életben. Elég sivár lehet... Én azért ennél többet is találtam benne.

"az onzoseg ugyan ugy gatja az egyennek"

Csak pont annyira, mint amennyire az önzetlenség. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, és mivel egyik a másiknak ellentéte, így pont azok az egyik előnyei, mint ami a másiknak hátrányai.

Ráadásul nem csak ellentétei egymásnak, hanem kiegészítői is egyben, ez már csak egy ilyen fura műfaj. Nem kell kigyomlálni egyiket sem, hanem a helyes, egészséges egyensúlyt kell megtalálni a kettő között.

Ennek kutatása, megtalálása is lehet egy cél az életben ;)

2016. okt. 28. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!