Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ennyire meno lenne kulfoldon...

Ennyire meno lenne kulfoldon elni?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem egy jelenseget, miszerint egy csomo ember ugy erzi, h teljesen odanemillo kontextusban kozolnie kell h o bizony kulfoldon el. Tipikus megnyilvanulasokra gondolok, mikor FB-on az emberek beleirjak a hozzaszolasaikba, h ok hol elnek, pedig semmit nem tesz hozza a temahoz. Mintha csak dicsekedni akarnanak, kozben meg masok sem irjak oda h ok hatvanbol vagy szegedrol kommentelnek. Legutobb egy ilyen hozzaszolast olvastam "szegeny londoniak nincsenek hozzaszokva a metron kipukkado rohogeshez" vagy valami hasonlok. Miert talan a budapestiek kevesbe neznek meg ha hangosan felrohogsz a metron? Miert lennenek a londoniak barmilyenek is es kit erdekel ez? Nem lett volna eleg odairni h rohogok a metron es ciki? Ennyire meno lenne kulfoldon elni, h idegen emberek torkan kell szinte lenyomni h de jo nekem?
2016. szept. 26. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez magyarorszagon is jelen van. A pestiek mindent videkeznek es azt hiszik hogy csak mezogazdasag es sivatag van pest megye hataran kivul, es csak tanulatlan parasztok laknak ott.

Az londoniak meg ugyan ezt gondoljak pestrol. Pestikent te igazan megerthetned hogy megy ez.

2016. szept. 26. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:
O nem vagyok en pesti.lehet h ezert nem ertem ;)
2016. szept. 26. 18:29
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Igen, a hazaárulás manapság menő.
2016. szept. 26. 18:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Kulfoldre menni nem hazaarulas. Hazaarulas itthon maradni es beallni a birkak koze.
2016. szept. 26. 18:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Jo most nem ez a tema, mindenkinek maganugye epp ezert nem ertem miert irkaljak olyan sokan nyilvanos forumokon minden megnyilvanulasukba oda (nagy FB-csoportok)
2016. szept. 26. 19:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Merthogy?
2016. szept. 26. 19:10
 7/11 anonim ***** válasza:
igen, én is észrevettem ezt
2016. szept. 26. 23:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem az menő, hanem a dicsekvés. Az más kérdés, hogy a külföldi tartózkodás dicsekvésnek számít, annak megjelölése, hogy ő jól él (jobban mint itt). A hatalom egyik propagandaeszköze, amit észrevétlenül sokan benyalnak. Lényege a megosztás, a másik lesajnálása, hogy véletlenül se alakulhassanak ki közelebbi ismeretségek, barátságok.
2016. szept. 27. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Normális ember nem azért megy külföldre, mert az "menő".
2016. szept. 27. 18:55
 10/11 A kérdező kommentje:
De nem is ez volt a kerdes, hanem h aki kiment az utana miet erzi ugy h bizonygatnia kell idegen embereknek h ott van?
2016. szept. 27. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!