Ha Kis, Nagy, Szabo, Kovacs, Fekete stb a vezeteknevem, es kesobb kulfoldon szeretnek elni, megvaltoztathatom a nevem?
Figyelt kérdés
Ugy ertem, a nev idegen nyelvu megfelelojet hasznalhatnam hivatalosan vezeteknevnek?2010. máj. 31. 23:28
1/4 anonim válasza:
Még itthon kell megváltoztatnod a neved, külföldön csak akkor változtathatsz, ha ottani állampolgárságod is van. Azt nem tudom, hogy pont ezeknek a neveknek a külföldi megfelelői Magyarországon felvehető nevek vagy sem. Gondolom, sokat számít, hogy pl. német (a Schneider nálunk is használatos vezetéknév) vagy zulu nyelvre akarod fordíttatni azt, hogy Szabó.
2/4 anonim válasza:
Azt biztosan tudom, hogy a vezetéknév változtatásához is van egy hivatalos lista a nálunk szokásos vezetéknevekből, és csak arról választhatsz, nem bármilyen szót. Külföldi vezetéknevekből csak olyat választhatsz, ami itt is meghonosodott (ez általában a nevek német megfelelője). Ki vannak zárva a választási lehetőségekből a régi arisztokrata családok vezetéknevei is (pl. Andrássy).
3/4 anonim válasza:
Csak egy állampolgárság odaát, és máris te lehetsz a Kleine Schwarz!:D
4/4 A kérdező kommentje:
A nemet Schneider nevet szeretnem felvenni, akkor majd megprobalkozok vele. :)
2010. jún. 1. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!