Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A "Fejezd abba! " és "Ne...

A "Fejezd abba! " és "Ne csukolj! " mondatok nyelvtanilag helyesek?

Figyelt kérdés

2016. aug. 15. 17:01
1 2
 11/16 BringaManó ***** válasza:

:-)-: Hát igen, bizonyos szempontból igaza volt: tényleg ugyanazt jelenti, csak az egyik egy valódi, "normális", "komoly" kifejezés, a másik pedig két szinonima szándékos, viccnek szánt keveréke.

Tehát ha hallod, akkor neked ugyanazt jelenti – de azt azért mondhatta volna, te inkább csak a "normális" formát használd...

(De lehet, hogy ő sem érezte már annyira a különbséget. Van ilyen, hiszen látod, hogy ezt a kérdést is feltette valaki, aki feltehetően magyar anyanyelvű. :-) Bár talán te is az vagy, csak sokáig nem itt éltél, ugye? vagy félreértelek?)

2016. aug. 29. 17:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Anyam magyar, apam amerikai. En mar Atlanta-ban szulettem es 21 evesen jottem tanulni egyetemre. Vagyis voltam mar regen itt egyszer, akkor voltam meg 4 eves, de az volt par het.
2016. aug. 29. 17:21
 13/16 BringaManó ***** válasza:
Vagyis gyakorlatilag 21 éves korodban kezdted tanulni a nyelvet, és ilyen jól megtanultad? Ez esetben minden elismerésem! :-)
2016. aug. 30. 03:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Tudtam magyarul, magyar anyam, de akcentusom van nagy. Itt tanultam meg sok dolgot, amit nem tudtam odahaza Atlantaban
2016. aug. 30. 09:29
 15/16 A kérdező kommentje:

O, kedves 14-es, ez nagyon erdekes :) es gratulalok neked is meg a csaladodnak is, sok olyan mara felnott embert ismerek, akit sajnos mar nem tanitottak meg magyarul.

Es hat igen, en meg magyar anyanyelvukent is felteszek ilyen kerdeseket, szoval egyaltalan nem ciki, ha te nem mondasz mindent 100 %-ig jol, plane ha azt hallottad attol az ismerosodtol, hogy ez meg ez a kifejezes helyes.

2016. aug. 30. 19:53
 16/16 BringaManó ***** válasza:
Igen, még így, magyar anyanyelvűként is riszpekt, hogy veszed a fáradságot, és "újratanulod", vagy legalábbis folytatod, ahol félbemaradt. :-)
2016. aug. 30. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!