Mit gondoltok az etnikai egyenlőtlenségekről és hogyan lehetne szerintetek az ebből adódó problémákon változtatni?
Huhúú!
Az emberek felfogásán kéne változtatni!
Nekem a szüleim olaszok de 10 éves korom óta itt lakunk Mo-n. Családi vonásból adódóan sötét hajam, szemem és bőröm van. Ápolt vagyok, szépen beszélem a nyelvet nem ítélkezek mások felett. Felettem viszont ítélkeznek.
Nemrég jelentkeztem diákmunkára ahol a szemembe vágták, hogy nem kellek nekik mert cigány vagyok. Eléggé elszomorodtam mert 17 évesen 1000x cigányoztak le. Mikor feleszméltem, hogy lecigányoztak akkor kissé fennhangon visszaszóltam, hogy olasz vagyok nem cigány.
Erre a kb az apukám korú (37-40 éves) férfi visszaszólt, hogy persze, persze ő meg japán...=(
Szóval ennyit a magyar emberek gondolkodásáról.
Sarkon fordultam és elhagytam a helységet...
Megkellene oldani a cigányok beilleszkedésének lehetőség,munkahelyet teremteni számukra.Nem sgélyekkel,hanem valós intézkedésekkel.Nem szabadna csak a külső után ítélni.Közöttük is vannak rendes emberek,ahogy a magyarok között is bűnözők.
Ez a nagy és értelmetlen cigánygyűlölet következménye az uszításnak,melyet a Jobbik generál.
Ennek kell véget vetni.A gyűlölet nem javít semmin,csak gyűlöletet szül.
Igenis, én is olyan intézkedéseket támogatnék, hogy nem segély, hanem munkalehetőség.
Mégha kvázi "felesleges" munka is, még mindig jobb, ha azért adjuk a pénzt, mintha csak úgy önmagában segélyt.
A segély összegét csökkenteni kell, a ("felesleges") munkáért kapható pénzt pedig ezzel arányosan növelni.
Meg kell adni az esélyt a kitörni kívánó cigányoknak.
Hisz képzeljük el, mit tennél ha cigány lennél?
Látnád, hogy már a nyolcadik helyről küldtek el (néhol talán ki is mondva, hogy azért mert cigány vagy), és közben látod, hogy másik cigányoknak meg segélyből és bűnözésből Audijuk van, neked meg mivel nincs munkád, kb. semmid, sőt talán még néha éhezel is.
Na, ezek után mit választanál?
Szerintem 100ból 90 ember a segélyt és a bűnözést.
Olasznak.
Akkor te jobban tudod(vagy a szüleid) mint mi hogy az olaszoknál hogy oldják meg ezt a problémát (főleg délen) :)
Nekünk is úgy kellene eljárni mint az olaszoknak.
Kiírhatnád ide, és már meg is lenne válaszolva a kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!