Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az etnikai...

Mit gondoltok az etnikai egyenlőtlenségekről és hogyan lehetne szerintetek az ebből adódó problémákon változtatni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 17. 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
A cigányoknak meg kellene tanulnia beilleszkedni
2010. ápr. 17. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Huhúú!

Az emberek felfogásán kéne változtatni!

Nekem a szüleim olaszok de 10 éves korom óta itt lakunk Mo-n. Családi vonásból adódóan sötét hajam, szemem és bőröm van. Ápolt vagyok, szépen beszélem a nyelvet nem ítélkezek mások felett. Felettem viszont ítélkeznek.

Nemrég jelentkeztem diákmunkára ahol a szemembe vágták, hogy nem kellek nekik mert cigány vagyok. Eléggé elszomorodtam mert 17 évesen 1000x cigányoztak le. Mikor feleszméltem, hogy lecigányoztak akkor kissé fennhangon visszaszóltam, hogy olasz vagyok nem cigány.

Erre a kb az apukám korú (37-40 éves) férfi visszaszólt, hogy persze, persze ő meg japán...=(

Szóval ennyit a magyar emberek gondolkodásáról.

Sarkon fordultam és elhagytam a helységet...

3/10 anonim ***** válasza:
50%
A cigány kiirthat akár családokat is, megússza felfüggesztettel vagy egy-két év letöltendővel. A magyar, ha felpofozza a cigányt, mert az nagyon pattogott, már elkönyvelheti magának az 1-2 év letöltendőjét. Az ilyen és ehhez hasonló kettős mércét kéne megszüntetni.
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért cigányoztak le, mert úgy nézel ki, meg elég sok cigány jön, h ő válójában olasz meg armandó meg mittudomén:D
2010. ápr. 17. 14:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem,hogy mi inspirált titeket arra, hogy másik országba költözzetek?
2010. ápr. 17. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
41%

Megkellene oldani a cigányok beilleszkedésének lehetőség,munkahelyet teremteni számukra.Nem sgélyekkel,hanem valós intézkedésekkel.Nem szabadna csak a külső után ítélni.Közöttük is vannak rendes emberek,ahogy a magyarok között is bűnözők.

Ez a nagy és értelmetlen cigánygyűlölet következménye az uszításnak,melyet a Jobbik generál.

Ennek kell véget vetni.A gyűlölet nem javít semmin,csak gyűlöletet szül.

2010. ápr. 17. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek változtatni kéne a hozzáállásán, nem csak a cigányoknak és nem csak a magyaroknak. Nem is hinnétek, milyen sok cigány van, akik szeretnének beilleszkedni, de nem tudnak, mert a magyarok nem adnak nekik esélyt, általánosítanak, azt mondják, mind egyforma. Amíg ilyen az emberek hozzáállása, hogy várhatnánk el a cigányoktól, hogy be tudjanak illeszkedni?
2010. ápr. 17. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:
11%

Igenis, én is olyan intézkedéseket támogatnék, hogy nem segély, hanem munkalehetőség.

Mégha kvázi "felesleges" munka is, még mindig jobb, ha azért adjuk a pénzt, mintha csak úgy önmagában segélyt.

A segély összegét csökkenteni kell, a ("felesleges") munkáért kapható pénzt pedig ezzel arányosan növelni.

Meg kell adni az esélyt a kitörni kívánó cigányoknak.

Hisz képzeljük el, mit tennél ha cigány lennél?

Látnád, hogy már a nyolcadik helyről küldtek el (néhol talán ki is mondva, hogy azért mert cigány vagy), és közben látod, hogy másik cigányoknak meg segélyből és bűnözésből Audijuk van, neked meg mivel nincs munkád, kb. semmid, sőt talán még néha éhezel is.

Na, ezek után mit választanál?

Szerintem 100ból 90 ember a segélyt és a bűnözést.

2010. ápr. 17. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Olasznak.

Akkor te jobban tudod(vagy a szüleid) mint mi hogy az olaszoknál hogy oldják meg ezt a problémát (főleg délen) :)

Nekünk is úgy kellene eljárni mint az olaszoknak.

Kiírhatnád ide, és már meg is lenne válaszolva a kérdés :)

2010. ápr. 22. 13:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Én azt veszem észre, hogy a legtöbb cigány azért nem kap munkát (már ha akarna), mert nincs meg a megfelelő képesítése hozzá, nem azért mert máshogy néz ki. Nem egy cigány mondta már azt is, hogy minek dolgozni, amikor a segélyként több pénzt kap. Na ezt kéne nagyon gyorsan megszüntetni. Segély brutális lecsökkentése, közmunkáért több pénz, támogatni a valódi felzárkóztató képzéseket, hogy legyen képesítésük, és a börtönt addig nem hagyhatják el, amíg nem szereztek szakképesítést. A bűnügyi kettős mérce eltörlése, hogy ne úszhasson meg egy cigány sem egy gyilkosságot másfél év FELFÜGGESZTETTEL (!). Egyik válaszoló már behozta a Jobbik témát. Értsük már meg, hogy a Jobbik nem OK, hanem VÁLASZREAKCIÓ. A magyar ember megelégelte a cigány bűnözést, ami létező jelenség, és természetesen nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző. A gyerekbűnözés sem azt jelenti, hogy minden gyerek bűnöző, pedig létező fogalom :D. És hogy mért csak a cigányokról beszélünk itt, pedig etnikai kérdésként lett feltéve? Mert a Magyarországon élő 16féle más kisebbséggel ÖSSZESEN nincs annyi probléma, mint a cigánysággal.
2010. ápr. 22. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!