Szerinted, miért van az, hogy akinek sok pénze van, az nem munkát teremt másoknak, hanem, önmagára költi a nyereségét? Miért érzéketlenek az emberek a szegény emberrel kapcsolatban?
Ha összehasonlítom az embert és magát az emberiséget, akkor elég sok párhuzamot lehet látni.
Az ember éhes eszik, ha szomjas iszik. Nem csak a gyomra jár ezzel jól, hanem az egész ember. Nem mondhatjuk, hogy a fej fontosabb testrész mint a láb, de fordítva sem. Ha megfelelően müködik, és hagyjuk müködni minden részünket, szervünket, akkor nincs gáz. Ha extra igényekkel lép fel az agy és bulizni akar, akkor a túlzott igénybevétel legkésőbb őt veszi igénybe, előbb a gyomrát a veséjét, a máját stb., mire észbe kap az ész, már beteg, és nemcsak ez az egy szerv, hanem az összes többi is, mert ha nincs is konkrét baja akkor is egyként funkcionálva létező az ember.
Na, az emberiség esze, eléggé nagyképűen kifejezve, az értelmiség és a vezetők(gazdasági, kultúrális, politikai stb. "elit") Meddig kell még a többi testrésznek, szenvednie attól, hogy az "ész" rájöjjön már arra, hogy BETEG VAGYOK, talán még meggyógyulhatok. Lehet itt szubjektívosdit játszani és megsértődni, de objektíven nézzve a dolgot, ha a tehetősebbek (gazdaságilag, fizikálisan, mentálisabban, IQ stb.)még mindig úgy beszélnek , ahogy... akkor menhetetlenek vagyunk. Azt a kezet is tisztán kell tartani és mindent meg kell neki adni, ami jár neki, amelyik a segget kitörli, mivel az adja a szájnak azt a kaját, amit ő (mármint a kéz) teremtet elő. És az ész udorodhat, meg fitymálhatja is, sőt tudomás sem vehet róla, de akkor éhen döglik a kézzel együt.
Hát ez a nagy büdös helyzet.
Természetesen,a kezet sem illeti meg olyan előjog ami, az ész kárára van.
Azt teszem, dolgozom. Én is és a feleségem is. Négy gyereket nevelünk, mellette szereztünk öt diplomát, és mindösszesen 250.000,- Ft-ból élünk hatan. Ha közgadász vagy, akkor tudnod kell, hogy a társadalom biztosítás szempontjából is fontos, hogy sok gyerekes családok legyenek. A munkahelyemen a főnökeim nem tudják miért kapják a fizetésüket, hiszen a konkrét feladataikat sem tudják. Ennek ellenére, a beosztottaikon kiskirálykodnak.
De még mindig elkerülte a figyelmed, hogy én nem önsajnálatot folytatok nyilvánosan, hanem, egy égető társadalmi, és gazdasági problémára szeretnék megoldást találni. Aki a közjóba nem aranyaiba tesz bele (és nem mennyiségről és minőségről beszélek) az miért élvez arányaiban sokkalta többet mint az átlag képességű és átlag lehetőségű ember.
Én azokkal az emberekkel is együttérzek, akik halálra dolgozzák megukat, de súlyosabb a helyzete azoknak akik havi 40-50 ezerért güriznek napi 12 órákat és tartanak el tisztességes családokat. Menjenek el dolgozni, hogy pénzt keressenek? Mikor? Hová? Tisztában van egy közgadász azzal, hogy tisztességes, tennivágyó emberek milyen nyomorban élnek ma. Remélem igen, és próbálnak is erejükhöz mérten tenni ez ellen.
Lehet pökhendien kezelni a dolgot, de szerintem ezt nem engedhetjük meg magunknak, mert mindenkit a mélybe taszítunk, ha még nem vagyunk ott.
Kérdező!Újra elismétlem,nagyon egyetértek veled!Mondhatni,"a számból vetted ki a szót".Az ellentábor felháborodását viszont nem értem.Bár vannak sejtéseim...
Az lenne a megoldás,ha több normális munkahelyet teremtenének(értsd:nem közmunka)és megemelnék legalább anyira a minimálbéreket,hogy ,hogy a legalacsonyabb fizetésből is emberhez méltóan lehessen élni,ne csak éhenhalni.Akkor senki sem kérné számon a tanult,vezető rétegtől,hogy miért van ennyi igazságtalanság,ennyi nyomorgó az országban.Világos,hogy valahol az ő feladatuk lenne feljebb segíteni a kevésbé szerencsés rétegeket,nem pedig mégjobban ellehetetleníteni,vagy tudomást sem venni a szociális problémákról.
Most épp útépítő munkások dolgoznak a házunk előtt.Elgondolkoztam rajta,milyen lehet nekik például nyáron a kánikulában aszfaltozni,szívni egész nap az egészségtelen bitumenszagot,azért,hogy ne járjunk térdig sárban és egyesek a drága autóikkal jót furikázhassanak az aszfalton .Ők sem hagyhatják ott a munkájukat,amikor nekik tetszik és nekik is megvan a maguk felelőssége.Olyan nincs,hogy felelősség nélküli munka!
És mit kapnak a munkájukért??
És nem csak a diplomás emberek dolgoznak 8 óránál többet,nem egy olyan szakmunkás meló van,ahol 12-14 órázni kell,vagy 24.Ott van pl a vendéglátás.És hadd ne soroljam a többit.
Akinek ezek a dolgozók nem érnek annyit,hogy rendesen meglegyenek fizetve,az megérdemelné,hogy barlangban lakjon,a diploma nélküli,éhbérért dolgozó kőműves hiányában ez lenne a sorsa.
Az én munkahelyemen például az iroda vezető drága,általában egész nap csak netezik,saját szememmel láttam,mivel gyakran járok le az irodába.De háromszor annyit keres mint a szakmunkások,akik a nehezebb munkát végzik.Igaz,gyakran 10 órát "dolgozik"de nem kell félni,hogy megerőlteti magát.A főnökről inkább ne is beszéljünk,ő csak délben teszi tiszteletét a cégnél,jön ingyen ebédelni,meg körülnézni,ez az ő feladata,aztán megy hazaDe ők szoktak panaszkodni legtöbbet,hogy mennyi dolguk,gondjuk van,meg milyen kevés a fizetés.Rosszullét kerülget az ilyenektől!...És hányan vannak ilyenek....Hát,ez a baj!
Az alkalmazottnak minimálbér,mindíg,mindenhol természetesen,hisz a fizetésükre nem tellik az örökké elégedetlen vezetőknek ,ugyebár...Csak még nagyobb házra,még újabb autóra,még egy külföldi útra,és a többi...Persze illik panaszkodni,hisz azt azért mégis tudják,hogy ez csúnya dolog.
Igaz,hogy egyes alkalmazottaknak vagy álláskeresőknek nincs diplomája,de azért nem hülyék... Átlátják ők ezt a helyzetet.Talán ezért olyan sok a rossz minőségű munka a mai világban....Minimális fizetésért minimális teljesítmény,így igazságos,nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!