Szerinted, miért van az, hogy akinek sok pénze van, az nem munkát teremt másoknak, hanem, önmagára költi a nyereségét? Miért érzéketlenek az emberek a szegény emberrel kapcsolatban?
Mert ma Magyarországon ennek nincs kultúrája. Már mi is sokat tehetnénk pusztán annyival, hogy támogatunk egy alapítványt (pl. Vöröskereszt, vagy valami olyan, ami segít a munkahelyteremtésben). Ha mindenki csak havonta 1000 ft-ot áldozna ilyenre, már sokkal jobb lenne és nem kellene ujjal mutogatni a gazdagokra, mert ők pont ugyanolyanok, mint mi. Szóval a megoldás szerintem a szociális érzékenység lenne.
Másrészt ha megengedhetném magamnak, bizony én is építtetnék egy hatalmas házat, amiben lenne zeneszoba, mert imádok zenélni és a nagy hangszereket, könyvtárszoba, mert imádok olvasni és a könyvtárakat, bulizós szoba terasszal a házibuliknak, úszómedence, futópálya, mint a Margitszigeten, hatalmas kandalló, csillagvizsgáló. Most hirtelen ennyi jut eszembe. És ha sikerülne annyi pénzre szert tennem (persze munka+szerencse kombóval), hogy ezt megengedhessem magamnak, bizony először ezt venném meg, utána kezdenék el gondolkozni, hogy segítsek a szegény embereken.
Csakhogy az se megoldás, hogy mindenkinek, aki szegény, adunk. Ezt csinálták 20 évvel ezelőttig és nem vezetett jóra. Én inkább támogatnám a tehetségeseket, művészeti alapítványt hoznék létre, illetve ahol kell, munkahelyeket teremtenék és rávenném az embereket, hogy költözzenek oda, ahol van munkalehetőség. Ugyanis sokszor amíg az ország egyik felében sírnak az emberek, hogy nincs munkájuk, addig a másikban nem találsz normális munkaerőt. A megoldás az lenne, hogy a munkavállaló költözzön, de erre sok magyar ember képtelen. Holott olyan kicsi az országunk, hogy ha otthon is hagyja a rokonait, akár hétvégén meg tudja látogatni őket. Na meg ugye telefon, internet, ma már egyik sem luxuscikk. Szóval valahogy ezt oldanám meg, esetleg honorálnám, ha valaki költözik a munka miatt valami plusz lakhatási támogatásal, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!