A magyarok miért idegenkednek a muszlimoktól és magától az iszlám vallástól?
Régen, a középkorban sok muszlim magyar volt. Könyves Kálmán királynak "köszönhetjük", hogy átkényszerítette őket a kereszténységre.
Valószínűleg neked is van egy ősöd, aki magyar volt, de Mekka felé fordult és tartózkodott a disznóhústól.
Az iszlám nálunk hagyományos vallás. Ómagyar nyelven a muszlim "böszörmény" volt.
Egyesek azt mondják az iszlám nem való Európába. Ezzel is lehetne vitatkozni. Ott vannak a fent említett középkori muszlim magyarok. Aztán, Spanyolországban és Franciaországban ott éltek a mórok. A mai Európában ott van Albánia, Bosznia, ezek muszlim országok. Törökország is félig-meddig Európa, az is muszlim ország. Az iszlám egy echte európai vallás.
"A magyarok miért idegenkednek a muszlimoktól és magától az iszlám vallástól?"
Mert ezt nyomják a tv-ben.
Én is ateista vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy utálkozok a vallásokkal szemben.
Elítélem az Inkvizíciót, az ISIS-t meg a vallási terrorizmus minden formáját, de szerintem bárkinek joga van hozzá, hogy abban higyjen, amiben szeretne.
Egyébként ha visszamennél kb. 1000-be, akkor azt látnád, hogy Európában mindenki rettegett az egyháztól, alig volt valami amit tudománynak lehet felfogni és sorban hullottak az emberek a betegségektől, miközben a muszlim araboknál a kora viszonyaihoz képest jólét, szabadság és elfogadható egészség volt.
"Én is ateista vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy utálkozok a vallásokkal szemben."
Pedig jobb lenne.
Ennyi tomenytelen hazugsagot osszehordani :D
A kozepkorban egy deka muszlim nem volt az orszagban mert az inkvizitorok azonnal lecsaptak volna rajuk. Ugye megvannak a muszlimellenes keresztes irto hadjaratok? Magyarorszag tamogatta a hadjaratokat es csapatokat is kuldott. Aki itt muszlim volt az nem volt magyar hanem ilyen tudos, orvos fele bevandorlo lehetett. Ja es meg ezek is olyan ritkak voltak mint a feher hollo.
"Valószínűleg neked is van egy ősöd, aki magyar volt, de Mekka felé fordult és tartózkodott a disznóhústól. "
Nem volt. Ez megint egy hazugsag. Disznohustol tartozkodott? :D Neked fogalmad sincs a kozepkori viszonyokrol. Nemes, grof egyeb ur nem lehetett muszlim mert a felsobb korokben megkoveteltek a keresztenyseget, latin tudast stb. A paraszt meg aki ehezett a tanyan nem mondott le a disznohusrol. Altalaban zabkasat ettek, de amikor hus kerult ele ketpofara falta akar diszno akar csirke.
"Az iszlám nálunk hagyományos vallás. "
Nem hagyomanyos vallas, soha nem is volt az.
"Egyesek azt mondják az iszlám nem való Európába. Ezzel is lehetne vitatkozni. Ott vannak a fent említett középkori muszlim magyarok."
Ezzel az a gond hogy nem voltak a kozepkorban muszlim magyarok.
"Aztán, Spanyolországban és Franciaországban ott éltek a mórok."
Franciaorszagban sose eltek morok, Spanyolorszagban is csak idegen hoditokkent. A spanyolokat kb rabszolgakent tartottak, elnyomtak oket, fosztogattak oket, ugye milyen jo volt igaz?
"A mai Európában ott van Albánia, Bosznia, ezek muszlim országok. "
Bosznia nem muszlim orszag, csak a bosnyakok muszlimok (azok se mind), a szerbek, horvatok keresztenyek es tobb kereszteny el ott mint muszlim, mert Bosznia lakossaganak mindossze 30-40%-a bosnyak csak. Albania muszlim orszag, de ok is a torok hoditas utan vettek fel csak, tehat nem tosgyokeres iszlam orszag.
"Törökország is félig-meddig Európa, az is muszlim ország."
Torokorszagnak 3% van Europaban, kulturalisan meg ezerszer tobb kozuk van a kozelkelethez mint Europahoz.
"Az iszlám egy echte európai vallás."
Ezt az orbitalis baromsagot nem tudom honnan vetted. Az iszlamnak semmi koze Europahoz, lesza!itva amikor betort a kontinensre gyilkolni meg eroszakkal teriteni.
Semmit sem szeretünk, ami ismeretlen, Európa pedig jellemzően keresztény volt. Az iszlám valóban része a magyar történelemnek már a Honfoglalás előtti idők óta, de sosem képviselte magát nagyobb létszámban.
Pedig rengeteg kulturális hozadéka is volt a gasztronómiától a nyelven át a politikáig.
Azért, mert:
1./ nem ismerik az iszlám vallás lényegét,
2./ gondolkodni nehéz, ezért inkább itélkeznek,
3./ mert a politikának szüksége van e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!