Léteznek ilyen emberek? Mit gondolnak?
Van egy hölgy munkatársam akit néhányan nem kedvelnek, de nekem nem volt bajom vele, sőt szinte kedveltem is.
Aztán jó fél év ismeretség után egy másik munkatársam (aki utálja a fent említett hölgyet) mondta nekem,hogy amikor szabadnapos voltam hangosan beszélt arról a csaj,hogy én mennyire egy buta,primitív farok vagyok, hogy ő ilyet még nem látott, szerinte még egy muskátlinak is több esze van.(őszintén nem tudom miből szűrte le)
Ez nagy csalódás volt, mert mint írtam nekem szimpatikus volt, és igazából nem is nagyon beszéltünk, ha meg igen akkor jól elvoltunk, nekem nem tűnt úgy mint aki lenéz, úgyhogy derült égből villámcsapás volt.
Viszont nincs mit tenni, nem mondta a szemembe, az élet mehet tovább, majd ha megmondja nekem is megvédem magam, de így nincs mit tenni.
Viszont én a közösségi oldalon nagyon megválogatom az ismerőseim, mert sok olyan van akire nem vagyok kíváncsi, és akinek ilyen véleménye van rólam az pont beletartozik ezen emberek közösségébe.
Azóta nem beszéltem ezzel a csajjal, de volt,hogy ebédnél odaült hozzám egy asztalhoz (nem beszéltünk), valamint pár hete be is jelölt facebookon, annak ellenére,hogy ugye kitöröltem, és előtte is ő jelölt be.
Nyilván nem emlékszik rá, de annyira nem értem, van egy elég markáns véleménye rólam, nem kedvel, miért akarja,hogy az ismerősei között legyek?
Én be nem jelölnék egy olyat sem akiről kicsit is rossz véleménnyel vagyok, és persze csak facebook, de azért ezeknek a mai világban nagyobb jelentőségük van. (és nem gyűjti ő sem az ismerősöket, mivel alig 300 van neki, mint láttam)
Arra is gondoltam,hogy csak kitaláció volt az,hogy kibeszélt, és így akarta a másik munkatársam gyarapítani azon emberek táborát akik utálják ezt a csajt, de mégis annyira őszintének tűnt, nem hinném,hogy kitalálna ilyet, nem egy olyan ember, szóval neki jobban hiszek.
(azt a munkatársamat akit nem kedvel be sem jelölte soha)
A facebookot mindenki másképp használja, nincs erre kialakult szabály. De inkább az élő személyes kommunikációval kénbe kezdeni, azt kellene rendbe hozni.
Ez így nem állapot, hogy ő téged a hátad mögött állítólag lehülyéz, te meg szintén a háta mögött kibeszéled és panaszkodsz rá.
Még az sem biztos, hogy tényleg lehülyézett a hátad mögött. Bőven lehet, hogy a közös munkatársatok találta ki az egészet, mert ők utálják egymást, és azt akarta elérni, hogy te is vele együtt utálkozzál.
Igen, tudom,hogy mindenki másként használja, de azt gondolom,hogy elég általános az,hogy akit nem kedvelünk, azzal nem akarjuk tartani a kapcsolatot, és nem akarunk reggel az ő képével találkozni amikor belépünk a közösségi oldalra -legalábbis nálam ez tűnik ésszerűnek-.
Egyedül ő beszélt ki engem, én nem mondtam róla senkinek semmit.
Az a baj, hogy ez a "valaki azt mondta, hogy egy másik valaki azt mondta rólam..." -szóval hogy az ilyen valakik, legalábbis a saját eddigi személyes tapasztalataim szerint, akik mások rossz hírét keltik (merthogy egyenlőre egyetlen egy valakiről bizonyosodhatott ez be számodra, hogy rosszat mond valakiről a másik háta mögött; és ez az, aki neked árulkodott a másik háta mögött, és nem az, aki Állítólag Mindennek elmondott a hátad mögött), szóval akik mások rossz hírét keltik ilyenformán, sokszor éppen azok az emberek azok, akiknek a legnagyobb erkölcsi értelemben vett jellembeli hiányosságaik vannak; s akik szeretnek másokat a hátuk mögött befeketíteni (akár oly módon is, hogy éppen olyasmivel vádolnak meg másokat -önmagukból kiindulva-, ami pedig éppenhogy elsősorban a saját jellemzőjűk és kedvenc elfoglaltságuk; ördögi logika...). Ez nyilván adott esetre vonatkoztatva nem feltétlenül így van, de azért van ez így is.
S az sem jelent ilyen értelemben feltétlenül sokat, hogy -ahogy mondod-, az illetőben, aki ezt elujságolta neked, jobban megbízol. Megint csak saját eddigi némely keserű tapasztalatból kiindulva, a legalattomosabb viselkedésű emberek, sokszor rendkívül jól értenek ahhoz, hogy a környezetükben levők bizalmába férkőzzenek; s sokszor nagyon jók a "jófejkedésben"; de ez sajnos nem azt jelenti, hogy jó fejek, vagy érdemesek a bizalomra. Az ördög sokszor nagyon csinosan néz ki és jó modora van.
És bízony van úgy, hogy egy-egy ilyen "jóindulatú", téged a "legjobb szándékkal" figyelmeztető ember (aki sokszor szeret így jelenteni és ezt azt megsúgni, és akiről vagy tudod ténylegesen, hogy valójában milyen ember és hogy milyen a lelke, vagy nem) ármánykodása, áldatlan tevékenysége okán egy-egy addig normálisnak mondható emberi kapcsolatban az egyik fél egyszeriben pl. csak azt veszi észre, hogy kicsit úgy sandítva, kicsit bizalmatlanul néznek rá és óvatosan beszélnek vele, ha beszélnek is, amikor mondjuk megszokott módon odaül az ebédőasztalhoz, vagy ugyanúgy normálisan közeledik, mint máskor.
Tehát szerintem azért érdemes óvattal bánni az ilyen -az egyik azt mondta, hogy a másik ilyen meg olyan- jellegű dolgokkal.
Még azt hozzátenném, hogy szerintem általában véve a jellemesebb emberek Kevésbé mennek bele az efféle besúgásszerű dolgokba, Függetlenül attól, hogy egyébként egyetértenek-e egy másik ember véleményalkotásával -annak módjával, vagy tartalmával- valaki mással kapcsolatban, mert például nem akarnak ők maguk egy elmérgesedő emberi kapcsolatnak, konfliktusok kialakulásának a közvetett okozói, illetve közreműködői lenni, illetve mondjuk épp azért többek között, mert nem tartják etikusnak a másik háta mögött mondani a másikról, hogy ez meg az...
Az más kérdés, amikor valaki mondjuk nevet, illetve konkrét okot nem említve azt mondja neked pl. hogy azért vigyázz arra, hogy mennyire nyilsz meg mások előtt és hogy mennyire szolgáltatod ki magadat bárkinek is, hogy kevéssé lehessen visszaélni vele. Vagy mondjuk utalsz arra, hogy sokszor nem minden az, aminek látszik és hogy nem minden arany, ami fénylik, de inkább ismerd te magad a többieket, mert az enyém is csak egy nézőpont.
És persze van az a kivétel is azt gondolom, ami erősíti a szabályt. Amikor mondjuk már tényleg annyira alpári módon és veled szemben tényleg kirívóan ellenséges és kétszínű módon viseltetik valaki, hogy azt már nem lehet mondjuk pusztán csak a másik ember véleményének tekinteni, amihez joga van, és a téged figyelmeztető ember, tényleg az igazságérzetétől és a jóérzésétől vezéreltetve próbálja megvilágítani számodra a színfalak mögötti dolgokat, hogy sikeresebben tudd megvédeni magadat a jövőben az ellenségeddel szemben.
"elég általános az,hogy akit nem kedvelünk, azzal nem akarjuk tartani a kapcsolatot, és nem akarunk reggel az ő képével találkozni amikor belépünk a közösségi oldalra -legalábbis nálam ez tűnik ésszerűnek-."
De ez nem így van, ezért próbáltam rá felhívni a figyelmedet. :)
Nagyon sokan például a munkával kapcsolatos ügyeiket is a fb-n intézik, stb... Millió motiváció van a fb használatára, nem várhatod el másoktól, hogy pont a te szokásaiddal legyenek tiszában.
"Egyedül ő beszélt ki engem..."
Nem tudhatod, nem voltál ott. Állítólag kibeszélt, ezt mondta valaki neked. Én a helyedben egész biztosan szembesíteném a két illetőt, hogy hogyan is volt ez.
"...én nem mondtam róla senkinek semmit."
Dehogynem. Itt is vele vagy elfoglalva. :)
Ahhoz,hogy munkaügyben beszéljünk, nem szükséges egymás ismerőseinek lenni.
Kibeszélni,és beszélni róla az pedig koránt sem ugyan az :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!