Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért dolgozhatnak ilyen...

Miért dolgozhatnak ilyen emberek kereskedelemben? Vagy rosszul ítélem meg a helyzetet?

Figyelt kérdés

Ma a párommal egy elektronikai üzletben voltunk, ahol már több 100e Ft értékben vásárolt. Mindig nagyra tartotta udvariasságukat, készségüket, korrektségüket.

Mivel szeretne egy jó fényképezőgépet, kinézett egyet a neten, és elmentünk a boltjukba, hogy közelebbről szemügyre vegye.

A Párom rögtön sorra került. Ekkor kezdődtek a meglepetések. Az egyik kolléga rendkívül kelletlen, sőt, mondhatom, udvariatlan volt. Párom szerette volna megnézni a gépet, arról tájékoztatást kapni, s a következő válaszokat kapta:

- "jó, megfoghatja, de nem kattintgathat vele, sem semmi mást nem tehet";

- "előbb vegye meg, utána próbálgassa";

- "a gép mínusz akárhány fokot bír" ("az mennyi?" - kérdezte Párom, mire a fiatalember mogorván: "nem tudom. Valahol a neten biztos megvan." Ekkor majdnem közbeszóltam, hogy erőltesse meg magát és nézzen utána.)

- "nem tudom, mekkora páratartalmat bír";

- "nézze, sokan várnak, nem érek rá itt keresgélni, nézzen utána a neten".

Ekkor Párom felállt és eljöttünk. Meg kell mondanom, nagyon csalódottak voltunk. Szerintetek normális ez a viselkedés?

Aki ilyen helyen dolgozik, annak nem kellene tájékozottnak lennie arról, amit árul, de legalábbis készségesnek?

2010. ápr. 7. 22:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 13:42

honnan tudod, hogy hol akarja használni? :)

2010. ápr. 9. 14:00
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
14:00 - Ha valaki specifikusan vásárol fényképezőgépet, akkor utánanéz, mielőtt vásárol, és már tudja, mit akar, szóval ilyeneket amatőr kérdez, akinek gőze sincs az egészről, és ilyenből sok van. Mielőtt bementek volna vásárolni, akár itt a GYK-n is körbekérdezhettek volna, hogy erre és arra szeretnék fényképezőgépet használni, mi a javaslat... Ne haragudj, sokszor ha bemegyek egy műszaki üzletbe, én jobban tudom, mint az eladó, hogy mi mire jó, amit venni akarok, mert előre utánanézek szakoldalakon. Volt, hogy az utolsó monitort kellett becsomagolniuk a polcról, mert nekem arra volt szükségem bizonyos okból, és nem egy azon a területen gyengébbre, amiből dögivel van a raktáron, csak amire nekem kell, nem olyan jó, és húzták a szájukat, de amihez nekem kellett, ahhoz meg ők nem értenek.
2010. ápr. 9. 16:30
 23/24 A kérdező kommentje:
Na ez az, hogy a párom spéci helyeken fotóz. Valamennyire tájékozódott is, de a honlapjukra azt írták: "csak tájékoztató jellegű, az ott leírtakért nem vállalunk garanciát". Másrészt ma már divat úgy dolgozni valahol, hogy fingunk sincs az adott témáról. Beülünk eladónak, mert át tudjuk venni a pénzt és tudunk visszaadni, holott ez egy komoly mesterség! Igenis vegye az eladó a fáradságot, tanuljon, nézzen utána, és győzzön meg, hogy a jó helyen járok és azt a bizonyos gépet érdemes megvennem. Azt hiszem, a párom megerősítést is várt, hogy megéri a pénzét arra a típusra költeni. Mellesleg ez a kelletlenség országos jelenség, akár egy másik "topik" témája is lehetne...
2010. ápr. 15. 13:24
 24/24 anonim ***** válasza:
Ha az a legfontosabb, hogy hány fokot bír, meg milyen páratartalmat, akkor időjárásálló kompaktot, professzionális használatra pedig fém vázas, plusz szigeteléssel bíró tükrös gépet kell venni. Nyilván ha veszek egy belépőszintű DSLR-t, akkor az nem arra kell, hogy az Északi-sarki expedíciómat fotózzam végig vele. Normális használatnál nem lép fel hiba, extrém körülmények között pedig fenn áll a veszélye. Ehhez nem kell nagy agynak lenni, sem technikai zseninek. Ettől függetlenül, ezt amit leírtam el lehetett volna mondani 30 másodperc alatt és akkor mindenki boldog :)
2013. szept. 11. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!