Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Őszintén: Tudod az EGÉSZ...

Őszintén: Tudod az EGÉSZ Himnuszt kívülről?

Figyelt kérdés
Az elejét ugye mindenki tudja, de kíváncsi vagyok, hogy az egészet mennyire tudják az emberek. (Egyszer ugye elvileg mindenki megtanulta a suliban...) Légyszi azt is írjátok, hogy hány évesek vagytok!
2016. márc. 17. 08:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
24%
Nem, de elvből! Ilyen egy elcseszett himnuszt, mint ami nekünk van. Csak erősíti ezt a már amúgy is totálisan túlzásba vitt önsanyargatást. Állítom, hogy ha kicsit átalakítanánk a szózatot, a legjobb himnusz lenne. A szózatot tehát tudom.
2016. márc. 17. 16:24
 22/27 anonim válasza:
61%
Szeretek verset tanulni kívülről tudom. 13 évesen. 1 éve rühelltem tanulni de Elhatároztam hogy tanulok , és 5 ős tanuló vok.:)
2016. márc. 17. 17:26
 23/27 anonim válasza:
100%
En tudom az egeszet mert holnap fogom felmondani :-D
2016. márc. 17. 21:01
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Minden verset tudok, amit megtanultam. Valamiért ragadnak rám. Bár, szükség volt egy mozaikszóra, hogy ne keverjem össze a versszakokat.

iöéhhbvsz

Az első versszakok kezdőbetűi. :D

2016. márc. 18. 01:12
 25/27 anonim ***** válasza:

11.58.

Baj van. A nemzeti öntudat, mint ahogy a nemzet maga is, a LEGKEVÉSBÉ jelen idejű.

Már készülünk a jövő világrendre, hogy a most, a jelen az egyetlen, amit figyelembe veszünk? Nem kéne.

Tudtam az egészet, tetszett is, óriási alkotás. Valami, amire gondolhatunk, amikor olyan gondolatok gyötörnek, mint a 11.58-ast.

Persze nincs egyedül, tömegével vannak ilyen versek, amik ébren tartják az ember nemzeti öntudatát. Jusztis.

De elmondani pontosan nem tudnám, már el vagyok hülyülve, összekeverném biztos. De most ki fogom próbálni, átismétlem, és meglátom, mi lesz.

59/nyanya

2016. márc. 28. 19:32
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem, és nem is akarom már újból megtanulni végig. Minek erőltessem vele az agyam feleslegesen? Elég tudni az első versszakot.

34/F

2017. jan. 9. 11:54
 27/27 anonim válasza:

Az első versszakot tudom, a többire emlékszem még, de szó szerint már nem megy (66/F).

Tetszik a szöveg, tetszik a dallam, egyedi és a MIÉNK, semmi mást nem tudnék a magaménak vallani!

2021. febr. 8. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!