Miért zavarja egyeseket, hogy a mai fiatalság el van tunyulva, nőiesedve?
"Jaj, te már tudod. Szóval szerinted a férfias viselkedés a nők verésében mutatkozik meg? Nagyon el vagy tévedve."
Nem, nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy a magukat igazi férfiaknak vallók sokkal nagyobb arányban verik a feleségüket. És te most úgy teszel, mintha veled ez nem fordulhatna elő. Kérdezz meg néhány áldozatot, hogy nekik mi volt ugyanerről a véleményük mondjuk esküvőkor. Ők is feltétel nélkül megbíztak a párjukban.
"Komolyan azért zavar, hogy engem zavar, mert szerinted 100 év múlva valami szektává alakulunk, és lecsuknak valakit ilyenért?"
Nem szektává alakultok, hanem annyira elterjesztitek ezt a nézetet, hogy törvényben lesz szabályozva a viselkedési elvárás.
"Ha neked ez az önkifejezés csúcsa, hogy úgy viselkedsz, mint egy nő, hát tessék, senki nem akadályoz meg benne."
Dehogynem akadályoz meg senki. Mindenki aki ezért megjegyzést tesz rám az akadályoz.
"Én elmondtam a véleményemet, te erre csak annyit tudtál kinyögni, hogy a férfi "szerep" csak hátráltat, fe hogy miben, arra ugye én keressem meg neked a választ, mert magadtól példát nem tudsz hozni."
Te nem véleményt mondtál, te beleszóltál más emberek viselkedésébe, ahogy már írták korábban. És mondtam, ha elmondod mit jelent neked a férfi mondok példát. Találjam ki, hogy neked éppen mit jelent a férifi?
"Még egyébként annyit hozzáfűznék,hogy nem ismered a páromat,honnan veszed,hogy nagyképűen viselkedik?Egy férfi igenis tudja,mikor legyen gyengéd, mikor legyen sziklaszilárd, határozott."
És miből következik, hogy 10 év múlva is így lesz? Tudom, azok a nők, akiket megvertek ők nem ismerték eléggé a párjukat,szemben veled, aki sokkal jobban ismeri.
"a magukat igazi férfiaknak vallók sokkal nagyobb arányban verik a feleségüket"
és a pszichopaták,akik meg nemcsak,hogy lecsavarnak egy pofont (nem mintha az rendjén volna), de konkrétan terrorban tartják és kínozzák nem csak a nőket,hanem akit érnek, azok között meg sokkal több a magát szerethetőnek, kedvesnek előadó, mégsem gondolom,hogy a kedvesség vagy épp a szerethetőség által lesz pszichopata,mint ahogy nem attól fogja megverni a társát,mert férfinak vallja magát
"És te most úgy teszel, mintha veled ez nem fordulhatna elő."
A pakliban mindenkinél benne van,és akárhogy tagadod,nálad is. Az én párom is ezt bizonygatja,pont ahogy te is. Most jöhet a válasz,hogy márpedig te nem, ő is ez mondja, aztán ezt majd az idő eldönti, de azért van egy pár trükk,amivel kivédhető az ilyesmi. ;)
"Kérdezz meg néhány áldozatot, hogy nekik mi volt ugyanerről a véleményük mondjuk esküvőkor. Ők is feltétel nélkül megbíztak a párjukban. "
Nagy százalékuknál már az esküvő előtt kezet emelnek rá,hogy utána mégis velemarad, az már az ő döntése.
"Nem szektává alakultok, hanem annyira elterjesztitek ezt a nézetet, hogy törvényben lesz szabályozva a viselkedési elvárás. "
Ezeket pedig normáknak hívják, és ne izgulj, a világ nem olyan irányba változik, mint ahogy most megjósoltad,inkább az engedékenység növekedése jellemző,de Észak-Koreát azért kerüld el.
"Dehogynem akadályoz meg senki. Mindenki aki ezért megjegyzést tesz rám az akadályoz."
Kezdjük ott,hogy nem hiszem,hogy magadon kívül más ilyesmiben akadályozhatna. Kettő,ha egy-egy ember megjegyzést tesz,az nem számít, ha sok,különböző helyről hallom vissza ugyanazt a nézetet,akkor elkezdem megmozgatni az agyam tekervényeit,hogy vajon ez a sok különféle ember miért látja mégis ugyanúgy a helyzetet, lehetséges,hogy bennem van a hiba? Ha igen,miért mondják, ártani akarnak nekem,vagy segíteni?
"Te nem véleményt mondtál, te beleszóltál más emberek viselkedésébe"
Véleményt egy viselkedési mintáról csak úgy lehet mondani,ha a viselkedéshez fűzöd hozzá az érveidet. Te megkérdezted,miért, én leírtam,hogy mert...Nem parancsolgattam,ha azt tettem volna,az kicsit feltűnőbb lenne.
"És mondtam, ha elmondod mit jelent neked a férfi mondok példát. Találjam ki, hogy neked éppen mit jelent a férifi? "
Figyi,ez nem így működik, tettél egy kijelentést,hogy téged bizony hátráltat, semmmmi köze hozzá,hogy èn nekem mit jelent a férfi. A TE férfiasságról alkotott sztereotípiád hátráltat,nem az enyém. HA én azt mondom,hogy előnyösebb németet tanulni,mint angolt, akkor az nekem okoz előnyt valamiért,mondjuk mert legyen közel a határátkelő,neked nem feltétlenül, szóval még mindig várom a válaszod.
"És miből következik, hogy 10 év múlva is így lesz?"
Semmiből,mint ahogy az sem,hogy te nem vered képen holnap a barátnődet. Nem hiszek a jóslásban,az ilyen kérdéseknek értelmét nem látom.
"Tudom, azok a nők, akiket megvertek ők nem ismerték eléggé a párjukat,szemben veled, aki sokkal jobban ismeri. "
Nem mindenki házasodik "2 hét után", egyèbként én jobb lelkűnek tartom annál,hogy bántson. Kicsit eltértünk a témától. Ha meg egyébként tegyük fel megütne,nem azért tenné,mert férfias,hanem mert elborult az agya. A kettőnek köze egymáshoz nem sok van.
Nagyrészt egyetértünk. Abban is, hogy én is megverhetem a barátnőmet.
"Figyi,ez nem így működik, tettél egy kijelentést,hogy téged bizony hátráltat, semmmmi köze hozzá,hogy èn nekem mit jelent a férfi. A TE férfiasságról alkotott sztereotípiád hátráltat,nem az enyém."
Én a következőképpen látom a társadalom férfiideálját. Egy izmos, heteró 1 évi sorkatonai szolgálattal, elegáns öltözködéssel, szereti a fizikai munkát, vágyik a házasságra, le tudja győzni az akaratát, hogy manikűrösnek tanuljon, bírja az alkoholt és akinek az első öröme az életben, hogy a felesége főz rá, mos neki, szexel vele. Most ha én leírom, hogy miben gátolna az, ha ilyenné akarnék válni, akkor azt mondanád, hogy de hát nem is ilyen egy férfi.
Az, hogy valaki ne tunyuljon az rendben van. Azt már nem tudom, hogy ez hogy korrelál a fiatalsággal meg bármivel, amiről te külsőleg megállapítod, hogy az illető tunya.
A férfiasságról én most értem meg, hogy neked mit jelent. Ha csak a nyávogást jelenti neked a nőiesedés, akkor a válaszom az, hogy a nyávogás irányítása is gátol, hiszen akkor nekem minden beszélgetésnél fiyelnem kell erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!