Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A férfi antifeministák átgondo...

A férfi antifeministák átgondolják a saját érveiket arra, hogy nem is a nők vannak elnyomva?

Figyelt kérdés

Pl. [link]

Állandóan ilyen indokokkal jönnek. Akkor vegyük sorba a tényeket.

Sokkal több a férfi hajléktalan. Ennek nem tudom mi köze a nőkhöz, tudomásom szerint ha egy férfi vesz magának egy házat, azt egy nő nem tudja elvenni tőle és válásnál se a nő javára osztják el a vagyont, hanem nagyjából fele arányban.

A nőknek ítélik meg az elhelyezést. Igen, de az esetek többségében nem a nő tehet a válásról és az esetek többségében megkérdezik a gyereket.

Több erőszak történik férfiakkal szemben. Igen, ez is így van, csak elfelejtik mondani, hogy az elkövetők is férfiak, továbbá azt, hogy sok esetben a férfiak maguknak provokálják ki az erőszakot és saját maguk keresik a bajt az agresszivitásukkal.

Több férfi van börtönben. Ez most komolyt? Hogy lehet ezt felhozni a férfiak mellett? Tudom, nő volt a bíró.

Több nő végez felsőfokú oktatási intézményben. És ez miért a nők hibája? Ha nem innák végig a férfiak az egyetemet, lehet nekik is menne.

Továbbá egy normális diagramot se tudott az illető elkészíteni, a második sorban nem derül ki melyik százalék mit jelent.

Ezek után azt írják 0 gender studies a férfiaknak. Miért nem csinálnak ha ennyire elnyomottnak érzik magukat? Vagy az is lehet, hogy azért nincsen, mert nincs rá szükség?

Aki végigolvasta, annak köszönöm. Aki pedig idejön azzal elolvasás nélkül, hogy a feministák csak panaszkodnak, miközben egy nő se dolgozik bányában, arra nem vagyok kíváncsi.

2016. jan. 15. 17:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"De, hiszen abból származik elsősorban, hogy a nők más karriert választanak, mint a férfiak."

Most arra a fizetéskülönbségre gondolok, ami ugyanazért a munkáért jár.

"Ha gondolod hozok akármennyi példát nyugati "feministák" teljesen védhetetlenül borzalmas hülyeségeire."

Hozzál néhányat, de hagyd ki a fiúgyerek átműtését, mert már ismerem és ők még idézőjelben sem feministák.

2016. jan. 16. 12:40
 12/14 A kérdező kommentje:
Még ha valóban csak a más foglalkozás lenne a különböző fizetés oka, akkor is szerintem jogos lenne a kérdés, hogy miért. Kevesebb haszna van a munkájuknak? Ezt nem hiszem. Inkább a közszférában dolgoznak, ahol nem tudják őket megfizetni? Ez lehet, hogy egy ok.
2016. jan. 16. 12:49
 13/14 anonim ***** válasza:

"Kevesebb haszna van a munkájuknak"

Tedd a szívedre a kezed kérdező, és őszintén felelj:

Kihez mennél életmentő szívműtétre, ha kénytelen lennél,

1)egy nagy tudású professzor nőhöz, aki esetleg aznap pech, de görcsölve menstruál,

vagy 2) egy nagy tudású szívsebész professzor úrhoz?

2016. jan. 16. 15:27
 14/14 A kérdező kommentje:

Szerintem semennyivel sem több az esélye, hogy elrontja. A menstruáció csak egy körülmény a sok közül.

De a kérdéssel nem a nők elnyomását akartam igazolni, hanem a férfiak elnyomását cáfolni.

2016. jan. 17. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!