Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A férfi antifeministák átgondo...

A férfi antifeministák átgondolják a saját érveiket arra, hogy nem is a nők vannak elnyomva?

Figyelt kérdés

Pl. [link]

Állandóan ilyen indokokkal jönnek. Akkor vegyük sorba a tényeket.

Sokkal több a férfi hajléktalan. Ennek nem tudom mi köze a nőkhöz, tudomásom szerint ha egy férfi vesz magának egy házat, azt egy nő nem tudja elvenni tőle és válásnál se a nő javára osztják el a vagyont, hanem nagyjából fele arányban.

A nőknek ítélik meg az elhelyezést. Igen, de az esetek többségében nem a nő tehet a válásról és az esetek többségében megkérdezik a gyereket.

Több erőszak történik férfiakkal szemben. Igen, ez is így van, csak elfelejtik mondani, hogy az elkövetők is férfiak, továbbá azt, hogy sok esetben a férfiak maguknak provokálják ki az erőszakot és saját maguk keresik a bajt az agresszivitásukkal.

Több férfi van börtönben. Ez most komolyt? Hogy lehet ezt felhozni a férfiak mellett? Tudom, nő volt a bíró.

Több nő végez felsőfokú oktatási intézményben. És ez miért a nők hibája? Ha nem innák végig a férfiak az egyetemet, lehet nekik is menne.

Továbbá egy normális diagramot se tudott az illető elkészíteni, a második sorban nem derül ki melyik százalék mit jelent.

Ezek után azt írják 0 gender studies a férfiaknak. Miért nem csinálnak ha ennyire elnyomottnak érzik magukat? Vagy az is lehet, hogy azért nincsen, mert nincs rá szükség?

Aki végigolvasta, annak köszönöm. Aki pedig idejön azzal elolvasás nélkül, hogy a feministák csak panaszkodnak, miközben egy nő se dolgozik bányában, arra nem vagyok kíváncsi.

2016. jan. 15. 17:56
1 2
 1/14 Molyember ***** válasza:
37%
Miért háborodsz fel rajta? Aki sikertelen, másban keresi az okot. A sikeres meg tojik rá.
2016. jan. 15. 18:21
 2/14 anonim ***** válasza:
64%

A feminista érv általában így megy: ez meg az rossz a nőknek -> a férfiak elnyomják a nőket.

Ezek a diagramok arra mutatnak rá, hogy hát rohadtul nem. Szóval ha a férfiaknak valami rosszabb, akkor az nyilván az egyes emberek hibája, de ha a nőknek valami rosszabb, akkor az rendszerszerű elnyomás?

Ha nevetségesnek találod ezt a fajta "érvet", akkor nyilván nevetségesnek találod a fordítottját is, pl. amikor arról beszélnek feministák, hogy a férfiak elnyomása miatt keres egy átlag nő kevesebbet. És ez volt a cél. Ha nem, akkor viszont következetlen vagy.

2016. jan. 15. 18:37
 3/14 anonim ***** válasza:
56%

Mé'? há' dologzik nő bányában / öntödében /kohóban?

na de félre a tréfát:

"Sokkal több a férfi hajléktalan"

Ennek a házvásárláshoz semmi köze - amit csak milliomosok tesznek. Ennek ahhoz van köze, hogy a nő hajléktalanokat előbb-utóbb valahova befogadja valaki - és ezért nem látod őket az utcán.

"Több nő végez felsőfokú oktatási intézményben. És ez miért a nők hibája? " Ez nem a nők hibája, viszont társadalmi és szociológiai problémákat vet fel. Azzal van baj, hogy egy részük pökhendi, lealázó, fennhéjázó nő. A férfi megalázottá válik vele szemben és összetörtté.

(N)

2016. jan. 15. 19:01
 4/14 anonim ***** válasza:

Végigolvastam, de minek. Valaki fölposztolt valamit egy bármit posztolható oldalra, és olyan kulcsszavakat adott meg hozzá, hogy "feminism", "anitfeminism", "heil satan", "fuck jesus".

Valószínűleg egy komolytalan gendertinédzser posztolta ki, akinek fogalma sincs a nemi szerepekről. És aki a korszerű nevelés szellemében még ráér eldönteni, hogy mi lesz belőle ha nagy lesz, fiú-e vagy lány. Esetleg meleg fiú vagy leszbikus lány.

Emiatt a poszt miatt kiverni a hiszit - nos inkább nem kommentálom. (47/F)

2016. jan. 15. 19:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Mindenki el van nyomva, ezenkívűl még a férfit a nővel össze is ugrasztják.
2016. jan. 15. 21:16
 6/14 A kérdező kommentje:

"Szóval ha a férfiaknak valami rosszabb, akkor az nyilván az egyes emberek hibája, de ha a nőknek valami rosszabb, akkor az rendszerszerű elnyomás?"

Igen. És ennek indoklására hoztam fel az egész kérdést. A fizetéskülönbség nem az alkalmazott hibája, rendszerszerű se lenne, ha csak néhány helyen lenne, de nem néhány helyen van. A felhozott diagram pedig nem a rendszerszerű elnyomást bizonyítja, hanem azt, hogy az egyének hibája.

"Ez nem a nők hibája, viszont társadalmi és szociológiai problémákat vet fel. Azzal van baj, hogy egy részük pökhendi, lealázó, fennhéjázó nő."

Igen, ez egy szociológiai probléma szerintem is, annak a következménye, hogy férfiakra osztott társadalmi szerepek is léteznek. Az is igaz, hogy egy részük pökhendi, lealázó, fennhéjazó. De ez sehogy se írja felül azt, hogy a nő el vannak nyomva.

"Valószínűleg egy komolytalan gendertinédzser posztolta ki, akinek fogalma sincs a nemi szerepekről. És aki a korszerű nevelés szellemében még ráér eldönteni, hogy mi lesz belőle ha nagy lesz, fiú-e vagy lány. Esetleg meleg fiú vagy leszbikus lány."

Akkor mégse olvastad el, mert valószínűleg egy hímsoviniszta férfi posztolta ki, akinek valószínűleg már óvodáskorában is az járt a fejében, hogy ő mekkora férfi.

2016. jan. 15. 21:30
 7/14 A kérdező kommentje:
És azért zavar engem mert ilyen és ehhez hasonló dolgok, mint például a férfihang.hu, ami mellesleg homofób is támogatottabbak Magyarországon, mint a feminizmus.
2016. jan. 15. 21:50
 8/14 Sunshinedoll ***** válasza:

Férfiak annyira elnyomottak akarnak lenni lol, hogy minden baromságot kitalálnak :D

Múltkor láttam egy fogkrémet, amire az volt írva, hogy FOR MEN. Mert nyilván fogat mosni férfiatlan dolog, kivéve, ha külön rá van írva :D Egyébként POWER mint volt a fogkrémben :)

Ahhh, a férfiasság olyan kis törékeny, egy sima fogkrém képes tönkretenni :)

2016. jan. 16. 00:41
 9/14 anonim ***** válasza:
47%

"A fizetéskülönbség nem az alkalmazott hibája"

De, hiszen abból származik elsősorban, hogy a nők más karriert választanak, mint a férfiak. Villamosmérnökök majdnem mind férfiak, óvónők majdnem mind nők, és a villamosmérnök átlagban jobban keres. Abszolút az alkalmazott hibája, ha nem olyan szakot választott, amit megfizetnek. Ha így számítod a fizetéseket, akkor jóval kisebb különbség van, és az elsősorban annak tudható be, hogy a férfiak gyakrabban és határozottabban alkudoznak, ami megint csak az alkalmazott hibája.

"rendszerszerű se lenne, ha csak néhány helyen lenne, de nem néhány helyen van."

A fieztéskülönbség egy statisztikai adat, ami lehet hogy az egyének hibája, lehet hogy nem. Pont mint a linkelt példák. Az, hogy nem csak néhány helyen van, mind a kettőre jellemző, így az egyik esetben bizonyító értékűnek tartani, a másikban nem, szerintem legalábbis következetlenség.

"És azért zavar engem mert ilyen és ehhez hasonló dolgok, mint például a férfihang.hu, ami mellesleg homofób is támogatottabbak Magyarországon, mint a feminizmus."

Sajnos a feminizmus nagyon leszerepelt tőlünk nyugatra, mint szélsőségesen autokratikus eszmerendszer. Ha gondolod hozok akármennyi példát nyugati "feministák" teljesen védhetetlenül borzalmas hülyeségeire. Nem véletlen, hogy rendszeresen a nácikhoz hasonlítják őket. A nemek közti egyenlőséget szerintem nagyon sokan támogatják, csak nem kell feminizmusnak nevezni.

"Férfiak annyira elnyomottak akarnak lenni lol, hogy minden baromságot kitalálnak :D"

Hát én feminista és bevallottan direkt feminizmus-ellenes megszólalásokon kívül nem hallottam még senkit semelyik nemből azon pattogni hogy ő mennyire elnyomott. Ez nem egy egészséges hozzáállás az élethez.

"Múltkor láttam egy fogkrémet, amire az volt írva, hogy FOR MEN."

És ebből levezetted, hogy a férfi nemi szerepek milyen szánalmasak...

bravó

És azt tudtad, hogy drágábban el lehet valamit adni, ha rózsaszín vagy rá van írva hogy női?

2016. jan. 16. 00:58
 10/14 Sunshinedoll ***** válasza:

Persze, hogy tudtam, de nem azért, mert drágábban el lehet adni, annyira ostobán látod az összefüggéseket. A nőkről elterjedt, hogy sokat költenek ,de senki nem nézi meg, hogy két tök egyforma kesztyűt drágábban adnak, ha az van ráírva, hogy női. Ez hadd ne legyen már az én hibám lol.

A férfi nemi szerep nem szánalmas, csak a férfiasság tűnik iszonyatosan gyengécskének, ha különFOR MEN joghurt meg fogkrém kell nekik a békéhez.

A nők és a férfiak azért mennek - sokszor más munkahelyre és területre, mert a lányokat sokszor elidegenítik fiatal korban a tudománytól. A kislányok 55%-a érdeklődik a matek iránt, a műszaki egyetemeken mégis a legtöbb a fiő. Miért? Oylan társadalomban élsz, öregem, ahol a lányokat a humános tárgyak felé erőltetik, aztán pedig azt mondja, hogyahumános tárgyak bénák meg ló-faszt sem érnek.

Azt hiszed okos érveid vannak, és hiába látod a különbségeket, a mögöttes tartalmáról fogalmad nincs.

tégy mindenkinek egy szívességet, és maradj csendben, olvass el pár szakirodalmat, ne moss fogat a saját szaroddal. Köszi :)

2016. jan. 16. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!