Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Várjátok-e a húsvétot? Hogyan...

Várjátok-e a húsvétot? Hogyan ünnepeltek?

Figyelt kérdés
Én 20 éves létemre ugyanúgy várom a locsolókat mint kislány koromban, csak a szokások változtak? TI mit csináltok húsvétkor?
2010. márc. 26. 09:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Abszolúte nem várom, már hányok tőle előre.. Egyedül a finom ételeket várom amiket akkor készít édesanyám, de az összes többi maszlagot el tudnám hanyagolni. Gyerekkoromban más volt a helyzet, akkor nagyon vártam.
2010. márc. 26. 10:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Én sem várom már évek óta. Nagyon kislány voltam még,amikor jöttek, bár meglepő, de én már akkor sem rajongtam ezért annyira. De szerencsére apuék sem voltak nagy Húsvétolók, általában nem is voltunk otthon. Vagy elutaztunk barátokkal, vagy kerti party volt, így hamar megszokták a locsolkodók,hogy nem vagyunk otthon, és egy idő után már nem is jöttek. Meg őszintén, mit szeressek abban,hogy több éve nem látott férfi ismerősök eljönnek büdös kölnivel locsolkodni,hogy kapjanak egy pohár bort. Ja, és általában már részegen jönnek, és ott ülnek órákig, nekem meg bájcsevegni kell velük. Feleslegesnek tartom.

Most a férjemmel is kb. ugyanígy van. Minden évben ilyenkor a barátokkal főzőcskézünk. Ő max. poénból meglocsolnak, adok egy picike tojást nekik és ennyi. Tehát csak azok "locsolnak" (általában vízzel) meg, akik nekem fontosak.

2010. márc. 26. 10:15
 3/14 anonim ***** válasza:

Én nem várok senkit, szerintem egész nap drinkelni fogok.

Régebben mindig elutaztunk ilyenkor kirándulni, de most nincs párom, ezért nem utazok sehová. Amúgy azt tapasztaltam, hogy húsvétkor dugig volt minden szálloda, és étterem! Alig volt hely.

2010. márc. 26. 10:24
 4/14 anonim ***** válasza:
SOHA de SOHA nem szerettem a Húsvétot! Nem tudom miért..Valahogy nekem nem jött be ez a tavszias ünnepi hangulat :)) Most 24 vagyok, már jó pár éve külön lakom és úgy ünnepeljük a Húsvétot, hogy összeülünk a lányokkal és egész nap szórakozunk (társasjátékok, beszélgetések, eszünk, iszunk)..aztán estére a fiúk is megérkeznek:). Csak a közeli barátaink járnak "locsólni".
2010. márc. 26. 10:29
 5/14 anonim ***** válasza:
tavszias = tavaszias
2010. márc. 26. 10:29
 6/14 anonim ***** válasza:
Kérdező,Te csinálod jól,még megvan Benned a lelkesedés!Én is mindig utáltam a locsolókat:)A tesómmal sosem nézhettünk egymásra,mert akkor kitört volna a röhögőgörcs,hiszen mi jobban tudtuk a verseket,mint a srácok,nem is értettük,miért jöttek.És folyton haptákban kellett állni,szépen felöltözni...de azért szeretem.A kisgyerekek öröme miatt,a szabadnap miatt,a kalács miatt!
2010. márc. 26. 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:

nálunk vasárnap együtt lesz a család, én főzök, sonka-tojás-torma-kalács. este megyünk a férjemmel locsolóbálba (gondolom hajnalig, mert imádunk bulizni). reggel locsolók, már nemcsak hozzám, hanem a 4 éves kislányomhoz is jönnek. :) én szeretem ezt a szokást, igaz büdös az a sokféle kölni, de hajat kell mosni utána és kész. szeretek kiöltözni, meg fogadni a vendégeket sütivel ilyesmivel :) ciki nem ciki, de férjes asszony létemre még ma is strigulázom, hányan jönnek el :) régen a barátnőmmel ezen versenyeztünk, és még tavaly is elküldtük egymásnak sms-ben a számot (pedig már neki is ovis a kisfia :)) :P

egyszer volt egy sztori, apám indult locsolni (mondjuk a lányait szódával szokta, de idegeneket ugye nem) és nem találta a locsolós kölnit. nem jött zavarba, felkapott egy parfümös üveget a fürdőszobában, és vitte azt. az ÉN 20 eFto-s parfümöm volt. elfogyott aznap :) de nem tudtam haragudni, akkorát nevettem az egészen :D

28/N

2010. márc. 26. 11:03
 8/14 anonim válasza:
88%
Én elmegyek kirándulni húsvétkor :)
2010. márc. 26. 11:15
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

én a húsvétot a finomságok miatt szeretem :D 20 éves létemre még mindig hoz a nyuszi csokikat :D azon jó nyammogni esténként a tv előtt, és a reggeli sonka és tojás íze már itt van a számban... amugy magát a locsolkodást ki nem állhatom, utálom, h egy csomó bűzös vackot nyomnak a fejemre, ki kell öltözni és még jutalmat is várnka cserébe...kislány korom óta irigylem a fiúkat, mert ilyenkor több pénzt szednek össze, mint amennyit én a szülinapomra kapok :( kisöcsém húsvét után mindig meg tudja vásárolni magának a legnagyobb dolgokat, amikre vágyott, nekem ilyen sosem volt, és ez igazságtalan....ezért zsigerből gyűlölöm az egészet...

ezért el is határoztam, h most húsvét másnapján vadasparkba fogunk menni a párommal és letojjuk a locsolkodást

2010. márc. 26. 15:44
 10/14 anonim válasza:
41%

Neveségesek ezek a szokások.Mikor egy csapat részeg,aloolista fiu beállit hozzád,te meg ájulsz el a bűztöl,az alkool szagtol.

Szép a húsvét és szeretem is.De nem kérek a reszegekböl.Inkább a családommal,meghitt hangulatba töltöm.

14/l

2010. márc. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!