Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Nyolcadik kerulet lehet...

A Nyolcadik kerulet lehet olyan meg, mint egykor?

Figyelt kérdés
Elore leszogezem, hogy a kerdesem nem rasszista, csupan csak kivancsi vagyok... Szoval ami iratja velem ezt a kerdest, az az, hogy tobb helyrol hallottam, hogy az allamnak az a celja, hogy a keruletbe telepult roma szarmazasu embereket kulkeruletekbe szeretnek attelepiteni. Van ennek barmi valosagalapja? Es ha igen, mennyi ido, mig megvalosulhat?
2015. dec. 10. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Teljes mértékben kizárt.

Eleve hogyan lehetne embereket a lakásukból kipaterolni?

Hogy gondolod? Betuszkolják egy teherautóba és elviszik őket?

A másik dolog, ki a cigány? Mert ez semmilyen okmányban nem szerepel.

2015. dec. 10. 10:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, igen, egyertek es ezert vagyok szkeptikus en is, hogy megis, hogy szeretnek megoldani?... Amennyit en hallottam(tehat, nem biztos forrasbol),hogy sokan eleve onkormanyzati lakasokban elnek, igy kirakhatjak oket, meg sokan bunoznek es hosszabb idore bortonzik be oket. Ezert kerdeztem, hogy mennyi ido, mire lehet belole valami? Gondolom evtizedek is lehetnek...
2015. dec. 10. 10:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egészen butaságot hallottál, nem igaz. A 8. 9. kerületben évtizedek óta zajlik az épületek rehabilitációja. Ennek során diagnosztizálják az épületeket és mérlegelik: melyik a gazdaságosabb:

1. felújítani

2.lebontani és újat építeni.

A nagyon rossz állapotú épületeket lebontják: ennek során az ott lakóknak egy hasonló másik lakást ajánlanak fel -ami azonban műszakilag megfelelő. Akkor is ha cigány a lakó, akkor is, ha a perzsa sah a háremével.

2015. dec. 10. 11:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt! :-)
2015. dec. 10. 12:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Már jó pár önkormányzati lakásban élőt telepítettek a Nyolcból Csepelre, Pesterzsébetre (meg talán más pesti külvárosokba is).

Előre leszögezem hogy nem szeretem egyik pártot se, de fejlődött a Józsefváros. Szinte minden utcasarkon van kamera, és egyszer kirúgták a rendőrvezetők jó részét, azóta a rendőrség is sokkal normálisabb mint az országos átlag. Szeretjük vagy nem a Tolvajkergetőket, de amikor a Józsefvárosba vitték a tolvajok csalikerékpárt, a józsefvárosi rendőrök határozottan felléptek.

Illetve épületek, terek felújítása (pl. Kálvária tér) is történt.

Óriási fejlődés nem hiszem hogy várható... Rengeteg a kábítószeres (és árus) meg a prosti, és betörés / autólopás is előfordul azért. Régen szipó volt, meg herka (kinek mennyi pénze volt), ma már szintetikus sz@rok vannak, amit bárki megengedhet magának. Persze inkább belőtt emberek meg olcsó prostik jöjjenek szemben az utcán mint olyanok akik kirabolnának, de hát érted...

2015. dec. 10. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!