Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Büszke vagy arra hogy Magyarna...

Büszke vagy arra hogy Magyarnak születtél?

Figyelt kérdés
Érzel valamit amikor meghallod a Magyar himnuszt?
2010. márc. 20. 10:01
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 10:54-es!

Angliában élünk, Nottinghamben. Tudom, hogy sehol nincs kolbászból a kerítés, de van, ahol jobb.

2010. márc. 20. 21:04
 32/44 anonim ***** válasza:
69%
Büszke vagyok arra hogy magyar vagyok, de szerintem ez nem egy eldöntendő kérdés, hanem elvi álláspont, pontosabban érzés. Szeretem a Himnuszt. Hogy mit érzek közben? Azt hogy a magyaroknak igenis nagyoknak és büszkéknek kellene lenniük. Nem tudom hogy egyeseknek mi baja a Himnusszal, szerintem ez az emelkedett hangvétel teszi ünnepélyessé. Soha nem hagynám itt a hazámat. Itt fogok meghalni vagy így, vagy úgy, de magyarként...
2010. márc. 20. 21:34
 33/44 anonim ***** válasza:
66%

Én sajnálom, hogy ilyen választ kell, hogy adjak, de nem vagyok rá büszke. Az utálkozást látom csak magam körül, a primitív viselkedést, az egyre terjedő műveletlenséget.

Ha külföldön vagyok, akkor néha szégyenkeznem kell, mert olyan rossz véleménnyel vannak egyes helyeken a magyar túristákról, és sajnos jogosan.

Én lennék a legboldogabb, ha máshogy érezhetnék.

És mellesleg nekünk van a leggyászosabb himnuszunk is, minden népnek inkább lelkesítő himnusza van, a miénk pedig nem a jövőbe néz, hanem a múltba és gyászos hangvételű... De végülis megérdemeljük, illik hozzánk, mivel mi magyarok is a múltba nézünk, mert a jelenünk, jövőnk egy szégyen...

2010. márc. 20. 23:41
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Nincs Magyarországgal semmi bajom, gyönyörű ország, de nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok. Éspedig azért nem, mert szerintem arra lehet büszkének lenni, amit elértél, pl. lediplomáztál, jól érettségiztél, alapítottál egy céget, stb. egyszóval olyat amit te magad a saját önerődből és akaratodból értél el. Az, hogy ide születtem nem az én döntésem volt, csak úgy megtörtént velem, nem értem el semmit, és nem ez volt a jutalom (arra gondolok, pl. valaki keres egy csomó pénzt, gazdag lesz, és büszke lesz a házára, kocsijára, stb).

Szóval szerintem ez ugyanolyan hülyeség, mintha arra lennék büszke, hogy hófehér bőröm van, és zöldesbarna szemem. És? Így születtem, megadatott, így jártam, pont.

Remélem érthetően fogalmaztam meg, amit gondolok, nem lett keszekusza:)

19/L

2010. márc. 21. 07:20
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

07:20-as lány vagyok

És sajnos egyet kell értenem a többiekkel: sajnos szinte nincs még egy olyan ország, ahol ennyire primitívek, és bunkók az emberek. Ha elesel az utcán, vagy rosszul leszel, nemhogy nem segítenek, hanem még ki is röhögnek, netán ki is rabolnak. Ha egy picit is boldog vagy, elértél valamit, már irigyek az emberek, azt szeretik látni, ha a másik ember szenved. Eléggé egy szadista nép vagyunk:D Magyarország tájai gyönyörűek, csodálatosak, de az emberek modora már egyáltalán nem:S

Ha például összefutok egy külföldivel mindig nagyon meglepődök, hogy milyen kedvesek, segítőkészek, ők pedig azon lepődnek meg, hogy én meglepődök, mert számukra ez a természetes, itthon is annak kéne lennie.

Ha meghallom a himnuszt, akkor nem érzek semmit. Talán akkor éreznék, ha pl. olimpián nyernék egy aranyérmet, megszólalna a himnusz és AKKOR büszke lennék arra, hogy öregbítettem a hazám hírét (pozitív irányba).

2010. márc. 21. 07:27
 36/44 A kérdező kommentje:

Valamennyire mindenkinek igaza van.

De ha körülnéztek láthatjátok hogy egyre inkább feléled az emberekben a nemzet tudat.

Egyre inkább látni lehet hogy vmi közeledik már benne van a levegőben a feszültség.

Mindenki haragszik valamire talán magára az országra a többi magyarra.

Talán ezért nem látjátok át hogy mit jelent igazából magyarnak lenni.

Számomra az egészban az a legszómorubb hogy a Magyarokat azzokkal az emberekkel azonosítjátok akik aljasak lopnak csalnak hazudnak stb...pedig magyarnak lenni nem ezt jelenti nem nyomorúság és szenvedés.

Nem vagytok különbek a külföldieknél akik ugyanezeket gondolják a magyarokról mint ti.

A Cigány az én szememben nem magyar.

És ha mások rossz véleménnyel vannak rólunk az csakis miattuk van.

2010. márc. 21. 10:32
 37/44 A kérdező kommentje:

Utólsó hozzászóló hogy érted ezt?

Akkor lennél büszke Magyarországra ha olimpiát nyernénk?

Miért nem nyersz te az olimpián?

Te is magyar vagy.

A magyarság nem attól nagy mert olimpiát nyer!

Milyen értékrend ez amit Te felálítottál?

2010. márc. 21. 10:37
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok:

Nem akkor vagyok büszke, ha Magyarország olimpiát nyer, hanem ha ÉN nyerNÉK egy aranyérmet. Arra lennék büszke, hogy öregbítettem hazám hírnevét. De fentebb is pontosan ugyanezt írtam le, biztos elkerülte valami a figyelmed.

2010. márc. 22. 00:48
 39/44 A kérdező kommentje:

Igen én olvastam félre.

Bocsi.

Utolag észre vettem csak nem lehet kitörölni.

2010. márc. 22. 19:20
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a nemzettudattól még nem lesznek jobbak az emberek, attól érezném jobban magam, ha az emberek odafigyelnének egymásra, ha együtt örülnének egymás sikerének, ha észreveszik, hogy valaki rosszul van, és segítenének (akár fiatal, akár idős), ha nem cseszegetnék a másikat, hanem segítenék, hogyan lehet jobb, és ha nem tudják segíteni, inkább maradjanak csöndben, de ne kritizálják... stb.
2010. márc. 22. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!