Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Büszke vagy arra hogy Magyarna...

Büszke vagy arra hogy Magyarnak születtél?

Figyelt kérdés
Érzel valamit amikor meghallod a Magyar himnuszt?
2010. márc. 20. 10:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%

Én büszke vagyok rá, de 'kalandor'- szellemű vagyok, képtelen vagyok megülni a fenekemen, így biztos, hogy el fogok menni egy időre, körbejárni a világot, tapasztalatokat gyűjteni, aztán viszont szeretnék hazajönni. Persze lehet, hogy külföldön találom meg a boldogságot, akkor ott maradok, de nem így tervezem.

És mielőtt elítélnétek: rengeteg magyar írótól olvasok könyveket, érdekel az országunk, történelme, kultúrája, és mivel műfordító szeretnék lenni, ezzel is szeretném gazdagítani Mo. kultúráját.

2010. márc. 20. 10:54
 22/44 anonim ***** válasza:
93%

kedves 10:25ös, megkérdezhetem hol élsz?

Én is éltem már egy két helyen a világban, csak azért kérdezem, mert sok helyen tapasztaltam még különbeket is mint itthon...sehol sincs kolbászból a kerítés...

amúgy hogy a kérdésre válaszoljak, nem véletlen születtem ide, szeretem Magyarországot, és fontosnak tartom hogy higgyünk benne, tegyünk azért, hogy jobb legyen.

26/N

2010. márc. 20. 10:54
 23/44 anonim ***** válasza:
melyik 10:25-öst kérdezted, mert hirtelen 3 van?
2010. márc. 20. 10:57
 24/44 anonim ***** válasza:
ja, bocsi, az első 10:25östől kérdeztem, aki fél éve kint él külföldön
2010. márc. 20. 11:00
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek. Szép az országunk, szépek a népi örökségeink, de szégyellem, ahogy az emberek viselkednek egymással.
2010. márc. 20. 11:20
 26/44 anonim ***** válasza:
91%
Én most gimis vagyok.Azok közé tartozok,akik nem szeretnének kimenni külföldre.
2010. márc. 20. 11:39
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Én alig várom, hogy befejezhessem a tanulást, és amint csak lehetséges lesz, azonnal kimegyek külföldre, azért, mert egyszerűen imádom a tengert, a gyönyörű tengerparti tájat, a hangulatát... Akár most is kimennék, de anyagi okokból ez nem lehetséges. Egyedül pár ember fog hiányozni, más nem hiszem. Az, hogy milyen egy ország helyzete, hangulata, az ott élő emberektől függ. Magyarország nem véletlen tart itt, ahol van... Amíg nem fog összetartani a nép, addig semmi nem lesz jobb.
2010. márc. 20. 12:01
 28/44 anonim ***** válasza:
Teljesen igazat adok azoknak, akik külföldön próbálnak jobb megélhetést találni, de azok az igazi magyarok, akik akkor is a hazájukban maradnak, amikor küzdeni kell a hétköznapokért, mert ez a hazájuk. Próbálnak megoldást találni, megtesznek mindent azért, hogy élhetőbb országban éljenek. Igen küszködnek, de maradnak. Utálom azokat, akik a jómódjukban itthon fényezik magukat. Lenézik az itthon maradottakat, mert nem megy nekünk olyan jól, mint nekik. Van pénzük, elvárják, hogy kiny@ljuk a s*ggüket, mert Mo-on költik a pénzüket. Nem vesznek részt a "megpróbáltatások"-ban, csak dicsekednek. Biztosan megdolgoztak a pénzükért, de már nem az ország fellendülése a céljuk. Eltöltenek néhány kellemes napot a rokonoknál, aztán irány haza, de ez a haza már nem Magyarország.
2010. márc. 20. 12:37
 29/44 anonim ***** válasza:
11:20 vagyok, én is ki fogok menni külföldre, amint meglesz a diplomám, én nem bírok megülni a fenekemen, mennem kell, a hazám a Föld nevű bolygó és a világegyetem, külföldön tanulni és dolgozni fogok, hogy itt Magyarországon ne kelljen protekciósnak lennem ahhoz, hogy megélhessek a fizetésemből, külföldön a legjobbaktól fogok tanulni, mert itt nem tudok, ha sikerül, egy olyan céget akarok alapítani, ami nem csak a határokig terjed, hanem nemzetközi, és azok csatlakozhassanak a munkához, akik a legjobbak, és akik szeretik ezt a területet, és ezek az emberek a világon bárhol lehetnek. Magyar vagyok-e? Egyik nagymamám lengyel származású volt, egy nagyapám német származású volt, másik nagyapám felmenői erdélyiek, nagyanyám megint más, és van még pár nemzet vére bennem, ha távolabb mennék a családfában. Ember akarok lenni, és meg akarok élni a fizetésemből, és nem bábként függeni a gazdagok kénye-kedve szerint.
2010. márc. 20. 13:05
 30/44 anonim ***** válasza:
igen.
2010. márc. 20. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!