Eladók! Néha ti is utáljátok az embereket?
Jé!
Én vásárló vagyok(lennék) és pont az ellenkezőjét tapasztalom. Tisztelet a kivételnek.!
Bemegyek valahová, köszönök, és annyiban is maradunk. Olykor tapasztalom, hogy az eladók beszélgetnek egymással, a vásárlók meg állnak egyik lábukról a másikra.
Tegnap különösen jó élményben volt részem, amikor azt mondta az eladó, a gyerekeimet hagyjam otthon. merthogy még kicsik, és miközben kiszolgált, újra és újra utánuk kellett szaladnom, mert nem bírták cérnával a várakozást.
Azt hiszem, ez volt az utolsó alkalom, hogy oda betettem a lábam. de az olyan helyre is, ahol nem bánnak velem úgy, ahogy vásárlónak kijár.
Én meg az eladókkal vagyok így. Eleve nem vagyok bunkó, úgy megyek be valahova, hogy köszönök, ha kérdezik, hogy segíthetnek-e és nincs szükségem rá, akkor mondom, hogy "Köszönöm, csak nézelődöm". Csomószor volt már olyan, hogy odamentem megkérdezni valamit vagy ruhaüzletekben megkérdeztem, hogy hol a próbafülke és az eladó majdnem azt nem mondta, hogy "Mégis mi a francot akarsz te?". Megvolt olyan is, mikor bementem egy telefonos boltba érdeklődni, az eladó a körmét reszelte a pult mögött és ilyen holt lekezelő hangon mondta, hogy várjak már egy kicsit. Hát az ilyenektől ki tudok akadni. Már komolyan, felüdülés, mikor az emberhez kedvesen szól hozzá valaki. Elhiszem, hogy unalmas mindig mosolyogni, meg francnak sincs kedve jófejnek lenni a bunkó vevőkkel, de aki kedves, azzal miért kell lekezelően beszélni? Én pl. a munkahelyemen a főnökömmel vagyok úgy, hogy ha bunkó velem, akkor nem hagyom magam, én is az vagyok, de ha kedves, akkor hiába tudom, hogy már mennyi feszültséget okozott, kedves vagyok vele, mert muszáj.
25/N
Tényleg nem mentesít, de ugyebár a főnök is megengedheti magának, hogy ne köszönjön, vagy hogy épp morcos legyen, az alkalmazott pedig nem tesz semmit, merthát tőle kapja a pénzt. Azt meg senki sem emlegeti fel, hogy "ma a főnök nem köszönt, nem mosolygott". Na ugyanez a helyzet az eladó-vevő szituációban is, hiszen abból a pénzből fizetik majd ki amit a vevő ad neki. Szóval legyen csak kedves az az eladó, mert attól függ, hogy megy-e még oda a vásárló.
Elnézést ha nagyon negatív hangnemű lett a bejegyzés, de az utóbbi időben nagyon sok kellemetlen eladóval volt dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!