Eladók! Néha ti is utáljátok az embereket?
Hú, a bunkó vásárlókról én is sokat tudnék mesélni...
VISZONT: ÖSSZESZORíTOTT FOGAK + MOSOLY, MOSOLY ÉS MOSOLY a legjobb recept!!!!
Jópár pökhendi tapló paraszttal találkoztam már életemben, aki úgy jött be a bemutatóterembe (épÍtőipar), hogy "na most nyald ki a sejhajom, te kis senki eladó" stílusban.
Hát a seggét ugyan nem nyaltam ki, viszont bólogattam és mosolyogtam nagyokat, engedtem, hogy ő "irányítson". Eredmény: többen voltak, akik a végén elnézést kértek tőlem (!!!! szóval tudatában voltak a saját bunkóságuknak!!!!) + sikeres eladás + csokival, bonbonnal el voltam látva mindig. Volt aki két hónap múlva jött vissza, hogy csak erre járt, és bedobott nekem egy doboz bonbont. Pedig nem vagyok cicababa! (Én meg hirtelen nem is emlékeztem arra, hogy mit is adtam el neki, persze aztán beugrott.)
Egyszóval: MOSOLY, MOSOLY ÉS MOSOLY! Nehéz szakma, az biztos, de megvan a maga szépsége is. Gondolom, normális vevőid is vannak. Kitartást Neked! :-)
Ami kérdések meg Neked hülyeségnek és evidenciának tűnnek, az a vevőnek egyáltalán nem biztos, hogy egyértelmű!!! Ezt tartsd észben! TE értesz hozzá, és Te tájékoztatod a vevőt! A vevőnek nem kell értenie a szakmádhoz! Ezért vagy ott TE!
12.20 vagyok megint. Még annyit, hogy mivel amúgyis érzékeny alkat vagyok, az elején volt, hogy este otthon el is sírtam magam egy-egy parasztstílusú vevő után.
Aztán az idő megoldotta a dolgot, hamar megtanultam kezelni ezt a problémát, nem mondom, hogy mostanra már lepereg rólam minden, de sokkal könnyebb.
Viszont soha ne látszódjon az arcodon a "megvetés", mert az csak gerjeszti az indulatokat. Ha valaki brutálisan bunkó, tegyél valami poénos frappáns megjegyzést (amin ő is nevet), vagy pl. dícsérd meg a cipőjét, táskáját, vagy akármijét, kérdezd meg, hol vette, hidd el, hamar a tenyeredből fog csipegetni!
12.36!
Szerintem meg: az eladók ELADNAK! Én még egy pohár vizet is kiteszek a potenciális vevő elé, ha ennyin múlik, hogy a végén rápöccenti a nevét egy kétmilliós szerződésre.
A túlságosan önérzetes eladók kevesebbet adnak el...
Voltam eladó.Örömmel fogadtam a vásárlókat,még az se zavart,aki soha nem vett semmit,csak dumcsizni vagy nézelődni jött.De a bunkókat utáltam!Aki nem tud köszönni (pedig nem volt olyan nagy az üzlet...),aki azt hiszi,hogy ő a kiskirály,mert vásárló a boltos meg egy csicska...És volt olyan is,akitől ,miután vagy negyedórát lézengett az üzletben,merészeltem megkérdezni,kedvesen,segíthetek-e ?Erre a volt a válasz lenéző tekintet kíséretében:Egyedül is tudok vásárolni!Végül mégsem találta meg egyedül amit keresett és látszott,hogy rettentően szenved a hülye,de ezek után azért sem segítettem neki!
Volt,aki vagy 20 ruhát kicsomagolt,széthagyta őket és még ő volt felháborodva,mikor mondtuk neki,hogy mindenből van kinn a vállfákon is.Őrület,milyen tapló emberek vannak!Az idősebb nőkkel voltak többnyire ilyen problémák.
Az is idegesített,mikor zárás előtt 1 perccel állított be valaki és ráérősen válogatott,nem érdekelte,hogy már sepregetünk.Na,az ilyen vásárlókat utáltam.
Szerencsére ilyenekből volt kevesebb!
Valaki írta, hogy a vevők nélkül nem lenne az eladóknak munkájuk, stb. Ez fordítva is igaz: ha SEHOL nem szolgálnának ki valakit, megzabálhatná a pénzét.
Néha engem is ki tudnak akasztani a vevők, de én is a türelmesebb eladókhoz tartozom. Olyan vásárló is mondta nekem, hogy hozzám szívesen jön, akit mindenki utál a boltban. Egyszerűen csak mindig kedvesen köszöntem neki, nem látta rajtam soha, hogy bizony én is bunkónak tartom...
Előző előttinek: Ha valakinél a kedvesség kizárja, hogy számolni tudjon, akkor ott már valami más hiba is van :P
Énis eladó vagyok, vannak vevők, akik bunkók és felhúznak, de ezeken gyorsan túlteszem magam, nem tudom a lelkemre venni. Ez csak egy munka, pénzt keresek vele, igyekszem a legjobb tudásomnak megfelelően végezni, de senki nem kötelezhet, hogy a lelkemre vegyem. Köszönök, válaszolok a kérdésekre, segítek a vevőnek, szívesen beszélgetek is velük, de ennyi. Nekem olyanok, mint a káposzták, nem teszek köztük különbséget. A főnököm is elégedett, hogy mindig higgadtan és kedvesen végzem a munkám. Ennyi.
fordítva nem igaz, mertha internetről rendelek és egyre több mindennel teszem, nem kell senkinek kiszolgálni.
Agárdon így jártak a ruhatáros nénik, bunkók voltak, Sárvárról a tulaj, megszüntette a ruhatárt, most nem is tudom, hogy működik, Sárváron emlékszem egy óraszerű szerkezettel a szekrények. Nem kell ruhatáros néni, nincs panasz.
Egyre több önkiszolgáló bolt, információs pultokkal, ahonnan elérhető a net. Nem lesz szükség eladóra. És valahol láttam már nyugaton valami ujjlenyomatos fizetési lehetőség vagy micsoda, úgyhogy pénztáros sem kell a jővő boltjaiba.
Mindenképp ez a jővő. Prsze nem holnap kell új munkát keresnetek, de szerintem nem kell sok idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!