Nektek mi a véleménytek az új Helyesírási Szótárról?
Szerintem is van benne egy csomó olyan változtatás, ami felesleges volt, mert semmi ésszerűség nincs benne. Nem lesz tőle könnyebb a nyelv használata.
Nekem úgy tűnik, hogy csak mindenképpen produkálni kellett valamit, hogy lehessen érte pénzt felvenni.
Szerintem is fölösleges. Főleg abban az értelemben, hogy a nyelv folyamatosan kell, hogy változzon, különben nem lenne jövője. Sokan azon aggodalmaskodnak, hogy milyen új szavaink vannak, amiket idegen nyelvekből vettünk át, meg hogy valamit nem helyesen írnak.
Nos hát előbbiről kicsit fentebb már bemutattam a véleményem: Jöjjenek csak új szavak, fejlődjön a nyelv, mondjuk ilyen értelemben kiadni a szabályokat felesleges, mert úgy is változnak.
A második részből szintén, mért kell kőbe vésni valamit, hogy márpedig azt úgy kell írni és kész? Szerintem a lényeges része az, hogy megértsük és mások is megértsék mit akartunk kifejezni, ha ez megtörténik, onnantól felfoghatjuk helyesnek az adott szót, közlést, stb.
Részemről sose szoktam belekötni ilyesmibe, amíg megértem a másik fél mondandóját, írását, addig egyáltalán nem zavar, ha nem úgy van mondva / írva ahogy hivatalos kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!