Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van könyveket olvasni?

Mi értelme van könyveket olvasni?

Figyelt kérdés
Lehetne helyette bandázni, barátokkal talizni, igazi élményeket szerezni, élni az életed vagy ha nagyon kell tévéből megnézni ami érdekel. Ha meg állandóan könyvet olvasol csak benn vagy a szobába annak mi értelme van?
2010. márc. 14. 20:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

nem lehetsz több 14 évesnél..

majd kinövöd ezt a szemléletmódot..

hiába magyaráznánk neked ezt most el.

2010. márc. 14. 21:26
 12/30 A kérdező kommentje:
17 múltam am. nem növöm ki mert ez az igasság. attól mér jobb ha tudom kik azok a történetbe akiket el kellett volna olvasni. engem ez nem érdekel. van ilyen is nem?
2010. márc. 14. 21:31
 13/30 A kérdező kommentje:
21:11 és nem vagyok buta, attól mer valaki azt hiszi okos mer könyvet olvas attól én nem vagyok buta. bocsi.
2010. márc. 14. 21:32
 14/30 anonim ***** válasza:
Te nem buta vagy, van nevük is a hozzádhasonlóknak: funkcionális analfabétáknak hívják. Ami azt jelenti, hogy valójában az illető ismeri a betűket és olvasni is tud, de mégsem, mert számára "túl lassan bontakozik" ki a cselekmény. De mégha ki is bontakozik a cselekmény, akkor sem tudja értelmezni az olvasottakat. Netán elemezni. Mert egy dolog a regény meg a cselekmény. Az fölött kezdődik az olvasás.
2010. márc. 14. 22:02
 15/30 anonim ***** válasza:
Ja és lehet, hogy a helyesírásod is fejlődne, mert katasztrófa, meg a szókincsed is, mert ez kb a 14 évesek szintje.
2010. márc. 14. 22:03
 16/30 anonim ***** válasza:
56%

Nem te azért vagy buta,mert a bandázásból tanulni ,fejlődni nem lehet.

Az olvasás(az sem mindegy mit olvas az ember!)által bővűl a szókincs,javul a helyesírás,nő az ismeretanyag.

A képzelet ami megmozgatja az agysejteket,később jól jön a munka során,a gazdag szókinccsel könnyebben boldogul az ember a társas kapcsolatokban.

Szóval hihetetlen,de rengeteg mindenre kihat!

2010. márc. 14. 22:10
 17/30 anonim ***** válasza:
87%
Én egész egyszerűen sajnállak téged. Nem akarlak meggyőzni, hogy olvass, a könyvek nem mindenki számára érték, és akinek nem érték, az meg inkább ne is vegye a kezébe! Az olvasás olyan élményeket nyújt, amit csak az érthet meg, aki örömmel átéli. Ezt nem lehet elmagyarázni. Ha te így vagy boldog, akkor jó, nem kell mindenkinek a könyveket bújnia. Én annyit elmondanék, hogy falom a könyveket, emellett viszont élem az életem, találkozom a barátaimmal, ismerkedek, bulizok, tanulok, házimunkát végzek, netezek, sportolok: ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy össze lehet ezt úgy egyeztetni, hogy semmit ne hanyagolj el.
2010. márc. 14. 22:44
 18/30 anonim ***** válasza:
84%

talán hogy ne legyél ostoba :) és az olvasás meg a többi tevékenység nem zárja ám ki 1mást...én pl. természetfotózok, ez a hobbim, a férjem vadászik, és mindketten odavagyunk a vadászirodalomért. a magyar írók művei különösen jók, stílusosak, izgalmasak annak is, aki még nem is látott élőben nyulat se...de amit magyar és német nyelven meg tudtam szerezni a témában, azt már összeolvastam :) szóval ha találsz egy témát, ami érdekel, meg fogod találni az örömöt az olvasásban is!

(persze olvasok néha klasszikus szépirodalmat is, de az ritka, inkább a műveltség miatt.)

2010. márc. 14. 23:58
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

Én értem a Te szempontodat, nekem is van ilyen "könyvkukac" barátnőm, akivel nem nagyon értek egyet; de a maga módján ő is jól érzi magát, neki így a jó, otthon van a férjével, olvasnak, beszélgetnek, nem szeretnek eljárni.

A másik véglet a barátom, akinek meg folyton a kocsmázáson, bulizáson jár az esze, és keveset olvas. Én a kettő között vagyok, szeretek társaságba is járni, kocsmázni-bulizni, koncertekre menni, meg olvasni is. Ha bármelyiktől meg lennék fosztva, hiányozna!

Mint írtam, a barátom se egy olvasós típus, mégis van 1-2 könyv, amiket nagyon szeret, és én is tudtam neki olyan olvasmányokat adni, amik végül tetszettek neki. Biztos Neked is lenne ilyen.

2010. márc. 15. 00:12
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan az kérdésre válaszolva, az olvasás elgondolkodtat, én elsősorban azért szeretem. Sokszor az író beleszövi a véleményét a dolgokról, életről, halálról, emberi kapcsolatokról, történelemről, politikáról, és sok egyébről, esetleg úgy írja le, mintha valamelyik szereplő mondaná. És akkor Te átgondolhatod, hogy egyetértesz-e vele, vagy más véleményt alakítasz ki magadnak. De a semmiből nem lehet véleményt kialakítani, és a könyvek segítenek ebben, új gondolatokat ébresztenek az emberben, amik magától nem jutottak volna eszébe. (Remélem, érthető voltam.)

Van, hogy egy szereplő annyira szimpatikus, hogy a helyébe képzeled magad. Ennyi fantázia megengedhető. Akár példaképekre is lelhetünk egy-egy könyvben. Tanulsz a szereplőktől bátorságot, kitartást, bármit, amit érdemes. :) Együtt érzel velük.

És ha jó a könyv, akkor elsodor az izgalmas történet, és akkor tud az olvasás olyan jó lenni, mint egy film.

És társaságban tényleg nem árt, ha szó esik egy könyvről, és Te hozzá tudsz szólni, mert Te is olvastad.

2010. márc. 15. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!