Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van könyveket olvasni?

Mi értelme van könyveket olvasni?

Figyelt kérdés
Lehetne helyette bandázni, barátokkal talizni, igazi élményeket szerezni, élni az életed vagy ha nagyon kell tévéből megnézni ami érdekel. Ha meg állandóan könyvet olvasol csak benn vagy a szobába annak mi értelme van?
2010. márc. 14. 20:45
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
69%

Hát neked szerintem sosem lehet ezt elmagyarázni.

Élményt nyújtanak a könyvek.

Olvasás mellett lehet időd barátokra, lefekvéskor nem muszáj az akciófilmeken elaludni, és tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha van valami, ami érdekel, elég bekapcsolni a tévét vagy rákeresni a Wikipédián. Mi az, hogy egész nap benn vagy a szobába? Édes, nem kell egész nap olvasni. Élni az életed? Hát, nem tudom, szerintem a műveltség és intelligencia elég fontos. Tapasztalatokat szerezhetsz az olvasás során, néha egy-két értelmeset is hozzá tudsz majd szólni a komolyabb beszélgetésekhez.

Elég buta kérdés volt, inkább nem magyarázom tovább. Amúgy, mt ülsz a gép előtt? Menj, éld az életed!

Ha az olvasás a netezéstől vesz el időt, az sosem veszteség.

16/L

2010. márc. 14. 20:50
 2/30 anonim ***** válasza:
Hogy nem jut eszedbe ilyen kérdéseket feltenni.
2010. márc. 14. 20:50
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Olvasás mellett is lehet barátokkal találkozni, élményeket szerezni, élni az életedet. És akkor legalább művelt is lennél, nem ekkora tajparaszt, aki még helyesen írni se tud. Gratulálok.
2010. márc. 14. 20:51
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell állandóan könyveket olvasni, de legalább néha igen. Olyan ez, mint amikor megnézel egy jó filmet: szórakoztat, elgondolkodtat, esetleg mindkettő. Rengeteget lehet tanulni egy jó könyvből. Elég fiatal lehetsz a kérdésed alapján, ha nagyon nem akarsz olvasni, ne erőltesd, de egy próbát megér! Keress olyan témát, ami érdekel, és vágj bele!
2010. márc. 14. 20:51
 5/30 anonim ***** válasza:
És mi értelme van szakmát foglalkozást tanulni nem egyszerűbb valakinek a nyakán élősködni? Az élmények szerzéséből nem lehet megélni.Márpedig egy társadalomnak adni is kell miután kaptál és az csak úgy lehet ha dolgozol.
2010. márc. 14. 20:54
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Olvasni jó, ha egy regényt olvasol az olyan mint egy film csak sokkal részletesebb, érdekesebb mert a fantáziádra van bízva hogy képzeled el, ezért olyan jó. Csak te lusta vagy hozzá vagy nincs fantáziád. Ennyi. Meg sok könyvből lehet tanulni, akár a helyesírást is. Neked nem ártana. Én dolgozok is, játszok is, nem vagyok állandóan a szobában. De imádok olvasni. Ha egyszer rátalálsz egy téged érdeklő könyvre talán te is megszereted. Jobb mint a tévét nézni.
2010. márc. 14. 20:58
 7/30 anonim ***** válasza:
Az olvasást semmi nem pótolja. És -mint írták előttem- a kettő nem zárja ki egymást, olvashatsz, emellett pedig nyugodtan jut idő a bandázásra is.
2010. márc. 14. 21:00
 8/30 A kérdező kommentje:
hát nemtom még nem találtam olyan könyvet amelyik tulzottan érdekelne. unalmasak és lassan derül ki a történet. és mondjuk ha olyan szakmát tanulsz amihez nem kell könyvet olvasni akkor is fogsz majd dolgozni nem? de azér majd keresek még ilyeneket, csak tényleg elszórakozol az idődet ezzel és akkor mi van? elolvasod a könyvet és akkor mindent csak elképzeltél. nem tudom ezért hogy leszel művelt meg ilyenek.
2010. márc. 14. 21:04
 9/30 anonim ***** válasza:

Ha olvasnál könyveket, így írtad volna: ...benT vagy a szobánaN.

Például ez az egyik "értelme" az olvasásnak. Megtanulsz a könyvekből helyesen beszélni/írni.

2010. márc. 14. 21:07
 10/30 anonim ***** válasza:
Te nagyon buta vagy, bocsi.
2010. márc. 14. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!