Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gaz, ha ugy erzem, nem seretne...

Gaz, ha ugy erzem, nem seretnek nyugdijas lenni?

Figyelt kérdés
Taszit a fizikailag, szellemileg leepult letezes, a masokra utaltsag gondolata, ennyire azert nem ragaszkodok az elethez. A masik ami miatt nem tudom elkepzelni sem ezt, az az, hogy hosszabb szabadsagokkal amugy sem tudtam soha eletemben mit kezdeni. Ha egy hetnel tovabb nem dolgozok, furcsan erzem magam, depresszios leszek, a hoibbijaimat es a pihenest is csak akkor tudom igazan kielvezni, ha munka, penzkereset elozi meg. Elkepzelni sem tudom, hogy lesz ez. Illetve arrol is meg vagyok gyozodve, hogy az idos korosztaly azert epul le sulyosan, mert mar nem kell semmit sem csinalniuk, es nem forditva. Minel tovabb marad valaki aktiv, annal tovabb maradnak meg a testi es szellemi funkcioi. Ha allando orvosi kezelesekre szorulnek es gyogyszerekre, valamint nem tudnek mar gyalog felmenni az 5-re, korlatozott lennek a fizikai aktivitasomban, akkor mar nem is igazan latnam ertelmet az eletnek. Vagyis reszemrol aktiv kereso szeretnek lenni eletem vegeig.Nyilvan nem alkalmazottkent, mert ezt nem is lehetne, de jelenlegi munkam sem ilyen. Milyen lepesek szuksegesek ahhoz hogy igy elhessek idosebb koromban is?
2015. aug. 18. 12:34
 1/8 A kérdező kommentje:
seretnek=szeretnek
2015. aug. 18. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Én se akarok az lenni, szeritnem inkább öngyilkos leszek helyette.
2015. aug. 18. 12:45
 3/8 A kérdező kommentje:
szerintem ha jok a genjeink, akkor azert joval tovabb maradunk fizikailag es szellemileg jo allapotban, minthogy felmeruljon az ongyilkossag gondolata. mondjuk ha 65 evesen nyugdijaznom kene magam, mert ez a szabaly, attol en meg nem fogom, de ongyi sem szeretnek lenni, mert meg lehetne olyan 10 jo evem. de utana, ha mar kezdek lerobbanni, es nem valosithato meg a fuggetlenseg, akkor persze. en is inkabb ezt a megoldast valasztom majd.
2015. aug. 18. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem kötelező nyugdíjba vonulni, a testi-lelki leépülés pedig (betegséget kivéve) általában egyéni döntés, hogy nem csinálnak semmit.

Nagyanyám testvére 81 éves, és apámmal jár szerelni, fúr, létrán dolgozik, gond nélkül leküld 10-12 órás fizikai munkát, hétvégén kertben van, fát vág, permetez, dolgozik aktívan.

Ennek az a titka, hogy nem hagyod el magad, nem a TV előtt döglesz, hanem mozogsz, rendesen eszel, használod a fejed is folyamatosan.

2015. aug. 18. 13:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kötelező nyugdíjba menni, ha meg 35-40-nél fiatalabb vagy, akkor meg "nyugodj meg", nem is nagyon lesz nyugdíjad jó eséllyel...
2015. aug. 18. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Kissé zavaros az eszmefuttatás. Maradhatsz aktív kereső, ha megfelelő pénz-bevételt tudsz kialakítani magadnak. Az ellen viszont nem tudsz tenni, ha alkalmazottként elküldenek. A leépülés sajnos részben biológiai okokra is visszavezethető és hamis a "...Minel tovabb marad valaki aktiv, annal tovabb maradnak meg a testi es szellemi funkcioi".. kitétel. Ha megfelelő elfoglaltságot találsz magadnak, ahol sikerélményed is van, az még nem garantálja, hogy pénzügyileg is megéri (azaz nem feltétlenül leszel aktív kereső).
2015. aug. 18. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egy általános depressziós vélemény. Belejátszik a kevés ismeret is. Nem könnyű az az elvont absztrakció, hogy 30 évesen miként képzeljem nyugdíjaskort.

Az persze nem működik (csak ritka kivétellel), hogy valaki nyugdíjazásakor jön rá, tenni kéne valamit. Hogy valaki lesz e 80 éves, és milyen állapotban (ugyancsak ritka kivétellel) azt egész életének vitele, gondolkodásmódja dönti el. És aki aktív és nyílt, befogadó, többnyire nem gond számára az öregkor. Egy rokonom 82 éves koráig űzte mesterségét, otthon végezte a ház körüli munkát, politizált, sőt a nőket is szerette a maga módján. Persze mindezt nem úgy, mint 40 évesen, de jókedvvel. Aztán egyszer éjjel összeesett felkeltében. Még magához tért, beszéltem is vele, de 3 hét alatt elment. Elégedett volt.

2015. aug. 18. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Te csak annyit tudsz tenni, hogy amíg nem érzed, hogy leépülsz, addig dolgozol. Előbb-utóbb szembe kell nézned a leépüléssel, ha ... ha megéred.
2015. aug. 18. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!