21/30 homo ludensz válasza:
*17-es megint tévedsz. Szívesen vitázom még úgy is hogy te az emeleten vagy s én a pincében. Érvelj és ne minősíts! Az érveknek nem kell hangoskodás vagy lenéző,ledorongoló hangú kinyilatkoztatás.Az érvek ha jól vannak felépítve a saját lábukon is megállnak. Előszeretettel foglalkozom filozófia témákkal és amit a kérdező feltett az az egyik alapvető problémája az emberiségnek amióta a tudata feltisztult és keresi saját helyét az univerzumban. Némelyek a vallásban míg mások másban vélik megtalálni. Ez szociológia is.
22/30 Laci555 válasza:
Szia! Megleptek a válaszok....
Mikor ide jösz nem hozol semmmit .. mikor elmész nem viszel semmit. A kulcs Te magad vagy. A Te változásod a lényeg. Minden más értéktelen csak az ittlétednek szól. Bocsánat javítok, az ittléted közben sok mindennek értéket adhatsz Te magad. Viszont végsősoron Te magad a te változásod a lényeg.
23/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, sokan írtátok, hogy a szeretet meg az együttlét a családunkkal. Én is valahogy így gondoltam de ennek mi értelme ha egyszer úgyis meghalunk?
2015. aug. 18. 11:09
24/30 anonim válasza:
Nekem sem okoz örömet, hogy másokat leszóljak - szerintem ezt a stílust Te kezdted a 14. számú hozzászólásoddal. Filozofálgass csak nyugodtan, de ne erőltesd a gondolataidat, mert egy kicsit olyan zavaros-félék, legalábbis az én logikai működésemnek "szövetidegen" - de lehet, hogy én működöm rosszul....
25/30 anonim válasza:
#24 vagyok, meg #17 is. Amúgy szerintem sincs sok értelme az életnek, nagyon is egyetértek a kérdezővel. Csak adva van, aztán csinálni kell. De annyi benne a szenvedés,(az öröm közel sem annyi) hogy tényleg felmerül az emberben, hogy : MINEK? - Meg aztán : hova juthat az emberiség egyáltalán. A nagy folyamatokat a világmindenségben érdemben nem tudja befolyásolni. A világmindenség látszólag egyensúlyban van - de ugye végtelen, és lehet, valahol egy kis változás akkora lavinát okoz a csillagrendszerekben, hogy akár holnapután pl a mi naprendszerünk (csillagrendszerünk) is 120 Celsiusfokra melegszik, akár pluszba, akár minuszba. Vagy egyszerűen csak úgy összeborul minden, hogy élőlény nem lesz, aki túlélje.
26/30 Annta válasza:
Az értelme az, hogy halálunk után nem szűnünk meg, hanem a természetfelettiben folytatjuk. Csak az nem mindegy, hogy milyen lehetőségeink lesznek. Szenvedni a bűneink, rosszaságaink miatt, vagy tovább szeretni egy jó helyen, mert a földön rájöttünk, ki segíthet ezen: Jézus meghalt helyettünk, hogy a bűneink következményeként ne keljen reménytelenül meghalnunk és bűnhődnünk örökké, hanem ha elfogadjuk, vele élhessünk örömben és boldogságban, bűneinkre bocsánatot nyerve korszakokon át. S akkor akár földi, akár "égi" szeretetünknek értelme lesz, hiszen nem ér véget.
27/30 anonim válasza:
#17, 24, 25 vagyok (ha jól emléxem a számokra). Hát, a hívők, azok folytatják a halál után is (szerintük).Én, biztos, hogy nem - hacsak a jótéteményeim által nem (úgy értem, hogy ami hasznosat tettem az emberiségnek). Priviben az kimaradt, hogy : igen, szerintem mincs semmi garancia arra, hogy ez a világmindenség (bolygói, csillagrandszeri szinten) ugyanilyen egyensúlyban pörög - forog - bolyong (bolygó mozgás). Sőt! Én már igazából azt sem értem, hogy hogyan maradt egyensúlyban idáig. De ami tuti, hogy :SEMMI GARANCIA ARRA, hogy pl. 2 év múlva ugyanilyen nyugalomban lesz. Mert az, hogy évezredek, évmilliók óta így van, az csak egy dolog - a jövőre nézve az nem garancia.
28/30 Annta válasza:
Na ja, utolsó. Nem tehetek róla, de a Biblia erre is megadja a választ:
1., Isten beszéde tartja fenn a világmindenséget (bolygók, naprendszer...)(szó szerint: "hatalma szavával fentartja a mindenséget")
2., Míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből (Istenéből, ami számunkra is látható az élet csodás törvényszerűségeiben és rendjében) egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.
29/30 anonim válasza:
#28 : Nyilvánvaló, hogy számomra (ateista) a biblia nem "szentírás" - én materialista elven működöm. Egyébiránt pedig a csillagászok hiába "látnak el" 48 millió kilóméterre, ha tapasztalnak is valami végzetesnek tűnőt, nyilvávalóan nem kürtölhetik világgá, hétpecsétes titokként kell kezelniük - nem szabadíthatják rá a köznépre ezt az információt - gondolj bele, mi lenne - nem hozhatják az embereket olyan helyzetbe, hogy tudják, hogy pl. 3 nap múlva, v. 3 hét múlva vége a földi létnek. Vagyis, az, hogy azt mondják: semmi probléma, az, max csak annyit jelent, hogy vagy hazudnak, vagy nem. Ez a 2 eset lehetséges.
30/30 DrTomix válasza:
42! Erre senki se gondolt??? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!