Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

2015. aug. 9. 20:34
1 2 3
 11/30 kamilla44 válasza:
Az élet értelme az, hogy szeretetet adjunk és kapjunk, hogy minnél több szép, izgalmas kalandot éljünk meg azokkal,akiket szeretünk. Csak akkor élünk igazán boldog életet, ha van elég bátorság nyitni az új felé, hogy bízzunk abban, hogy ez valami jót tarogat számunkra, s ez csak akkor megy igazán, ha vannak szerteink, akik bíznak bennünk támogatnak és szeretnek. Mindenek a szeretet ad értelmet. A szeretet nélkül halott a lelkünk. Mindegy ezt az érzés milyen ruhába öltöztetjük, úgy nevezzük ,hogy bizalom, vagy kedvesség stb, mindig uygan azt fogja jelenteni. Minden olyan széppé és varázslaossá válik, ha szertet vesz körül minket, mindent máskép látunk,ha érezzük, hogy szeretnek. Éld az életed boldogan, szeress máskat,hogy szerethessenek, nyiss az új irányába, tedd az életed minnél izgalmasabbá és érdekesebbé. Ne hidd azt ,hogy nincs tovább, hogy minden elveszett, amikor éppen lent vagy, mert onnan már csak felfelé vezet az út. Minnél többet vagy lent annál jobban fogod értékelni a jót, annál szeb és jobb lesz,mikor fent vagy. Nem létezik az ,hogy valakinek mindig, minden jó, ne vágy rá. De nem is lenne olyan izgalmas az élet ,ha nem a jó és a roszz hullámvölgyeiben hajóznak, nem lenne elég szép az élmény, ha nem lenne néha nekünk is roszz. Ettől szép és izgalmas az élet, értékeld, hogy élhetsz és ragadj meg minden pillanatot a boldogságra.
2015. aug. 14. 09:52
 12/30 Annta ***** válasza:

Az élet értelme... A földi élet oly rövid, értelme nem lenne, ha 80-100 év és tényleg véget érne, hiába csinálnál bármi hűde jót, hisz azt vagy tovább tudnád adni vagy nem, vagy lenne rá méltó, aki becsben tartja, vagy nem, de egy idő után feledésé vagy enyészeté lesz. Te meg tovább nem élvezheted. Akkor volt értelme? Csak egy ideig. Nem sok. Én hiszek az örökkévalóságban és a természetfelettiben. Az élet értelme maga az ÉLET, aki egy személy, Jézus Krisztus. Ha nem hiszed, járj utána. De ne a vallásokban keresd, mert összezavarodsz. Keresd Őt magát, keresd a Bibliában, keresd a természet rendjében.

És még valami, lami nagyon egyszerű: az élet értelme embernek lenni. :) Próbáld megragadni ezt a gondolatot nagyon mélyen, ne csak felszínét kapargasd: EMBERNEK lenni.

2015. aug. 14. 10:18
 13/30 stiberius válasza:
Ha komolyan végig gondoljuk, akkor semmi. Így alakult a világmindenség. Mi csak sodródunk benne, meg agyalunk. Aztán a végére ugyanaz lesz, mint a kezdetek előtt. SEMMI.
2015. aug. 15. 07:34
 14/30 homo ludensz ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy de ha csak most vetődött benned fel ez a húsba vágó kérdés akkor ott bajok vannak.

Idáig akkor csak úgy lógtál bele a világba és arra fújt a huzat amerre akart?

Van egy felszálló ág(tanulás,hívatás) majd jön egy zenit egy csúcs amikor jól fut a kocsi.Majd jön egy leszálló ág betegségek,fizikai korlátok megjelenése. Ekkor már fel sem merül a kérdésed csak úgy hogy lehetne egy kicsit éldegélni? Valószínűleg te a felszálló ágban vagy és nem szenvedsz hiány és ezért moralizálsz.

2015. aug. 15. 07:51
 15/30 Annta ***** válasza:
Aki azt írta, hogy a kezdetek előtt semmi volt, ezen állítását honnan veszi, ott volt a kezdetek előtt? Neee...
2015. aug. 15. 12:22
 16/30 A Tengerész ***** válasza:
Amit adsz neki. Tehát mindenkinek más. Ki a munkájának, ki a kedvteléseinek, szenvedélyei kiélésének él. Amúgy, különösen ha nem csak az emberi életre, hanem általában a biológiai életre gondolunk, akkor a két alapvető ösztön, a létfenntartás és a fajfenntartás kielégítése. Én Madáchcsal értek egyet "Az ember célja(azaz az emberi élet értelme)a küzdés maga". ( Az ember tragédiája 13. szín.)
2015. aug. 16. 09:16
 17/30 anonim ***** válasza:
Vazze!!! Ekkora ökröket, mint a #14 -es!!!...Azt se tudja hány éves a kérdező, és már lehordja, hogy csak most jut eszébe ez a problematika!!! Hallatlan, milyen gyökerek vannak!!!
2015. aug. 16. 20:48
 18/30 anonim válasza:
Számomra nem sok!Eddig /32 vagyok/ semmi nem jött össze.csak dolgozik az ember minimálért,azt befizeti csekkre,ami marad abbol meg örül ha kihúzza hó elejéig.Elmenni kikapcsolódni ...ugyan bárhova mész 5000 a minimum.Nevetséges hogy balatonra nem tud lemenni az ember a mai fizetésekből.semmi nem történik az élet egy nulla számomra.
2015. aug. 16. 21:59
 19/30 homo ludensz ***** válasza:
*17-es, én vagyok az a szerinted ökör aki tényleg nem tudom mennyi idős a kérdező csak alapvető hibának tartom hogy ép szeszű felnőtt létére ezen totojázik. Valószínűleg csak bizonytalan önmagát illetően és nem a te gyökereidből ered. Mellesleg ha locsolgatok még te is kihajthatsz a gyökeredből, terebélyes fává válhatsz csak hasznos termést nem hozol. Husángnak viszont kiváló lehetsz. Gondolkodó husáng nem is rossz.
2015. aug. 17. 11:33
 20/30 anonim ***** válasza:
#17 vagyok. A homo ludensz fajsúlyú emberekkel nehéz vitázni, mert nem vagyunk 1 szinten (vagyis 1 -1 szinten vagyunk).
2015. aug. 17. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!