Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szent István király hun volt?

Szent István király hun volt?

Figyelt kérdés
A külföld hun királynak tekintette?

2015. júl. 24. 23:14
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy az is lemaradt hogy az általad linkelt indián szimbólum és a magyar turul között semmi hasonlóság nincsen :D Nyilván aki nem ért hozzá annak minden minta ugyanolyannak tűnik, csak léteznek megkülönböztető jegyek amiket figyelembe kell venni, ez kicsit bonyolultabb ennél.

" honnan veszed hogy a Tarim-medencékben talált europid múmiákból fejlődtek ki a hunok?"

Múmiákból biztosa nem fejlődött ki semmi és senki. Esetleg az akkor ott élő populációkból.

"Honnan tudod hogy ez nem csak egy kereskedő karaván volt ami keletre ment és elpusztult egy homokviharban? "

Szerinted a történészek olyan hülyék, hogy nem tudnak megkülönböztetni egy karaván maradványait egy ott lakó népes populációtól? Saját magadat írod le. Egy tartósan letelepedett népes populáció élt a területen, annak is a lakhatóbb dél-nyugati részén, ahogy a mostani Ujgurok is javarészt oda tömörülnek.

Te egyébként elolvasod amit idézel?

"which date from 1100–500 BCE, 21 of which are Mongoloid—the earliest Mongoloid mummies found in the Tarim Basin"

Tehát ezidőtájt jelentek meg a legkorábbi mongolid típusú múmiák a régióban. Tehát előttenem voltak jelen. Volt-e emberi civilizáció? Elolvastad a forrást a jüecsikről?

Természetesen keveredés történt, mint ahogy említettem is. Ki mondta hogy nem?

Hogy lehet történészként ilyen kérdéseket feltenni?

Szerinted ha egy adott régióban népes europid populáció élt, akkor azok nem járultak hozzá a később a területen megformálódott népek etnogeneziséhez? Eltűntek, vagy mire gondolsz? Az ősi Kurgán kultúrát és a mostani Indo-európai népeket is többezer év választja el egymástól, mégis az összes indo-európai nép őse onnan vándorolt el, akik nyilván új területekre érkezve keveredtek a helyi lakossággal. A lényege az egésznek mint írtam is, hogy a területen indo-európai, és helyi szibériai valamint altáji népek voltak jelen, amik egymással keveredtek. Ezen a területen alakult ki a hun törzsszövetség ami genetikailag és embertanilag ezt a vegyes képet mutatja. Az indo-európai elem igen népes volt, minekután így többezer év elteltével is kimutatható 15-50%-os nyugat-eurázsiai keveredés a régióban élő mongoloid népek körében:

[link]

Sehol senki nem írta hogy a Heftaliták a hunok ősei, annyit írtam hogy a területről kirajzott hunok egyik ága, akik iráni nyelvet beszéltek, és tipikus europid vonásokkal rendelkeztek.

2015. júl. 25. 14:41
 22/39 anonim ***** válasza:
77%

Miről beszélsz, mit ragadtam ki?

A Tat-c polimorfizmust azért ragadtam ki az általad idézett szövegből, mert hamis az állítás hogy csak a finn-ugor népeknél van jelen. A Q-ról azért írtam mert a hun sírokban nagy arányban találtak rá, senki nem írta hogy csak ez volt jelen. Nekem nem kell eupedia nevű oldalt bemutatnod, mert lentről-felfelé,fentről-lefelé már végigolvastam. Az N1c nem csaka finn-ugor népekre jellemző, az Altáj tájáról származik ahonnan többezer évvel ezelőtt vándoroltak el az uráli népek ősei.N1c1 aránya a magyar népességben nagyjából 0.5%, ami még alacsonyabb mint a környező országok lakosságában talált arány. Természetesen valószínűsíthető hogy nagyobb volt az aránya a honfoglalók körében, de erre való tekintettel semmiképpen sem mondhatjuk hogy ez volt domináns, mert a még többezer éve asszimilált uráli eredetű népmaradványok között is nagyobb az N1c aránya mint itt.

2015. júl. 25. 14:55
 23/39 anonim ***** válasza:
77%
De tényleg, most mutasd meg hol ragadtam ki bármit is. Bár nem vagyok én sem genetikus, egyenlőre úgy tűnik számomra többet foglalkoztam vele mint te. És azért történészként te se mondjad nekem hogy genetikai szakértő vagy :D Szerintem nem azért mentél történésznek mert kifejezetten a természettudományok voltak a szakterületed.
2015. júl. 25. 14:58
 24/39 anonim ***** válasza:
36%

Jó befejeztem az egészet. Úgy nem lehet vitatkozni hogy én konkrét forrásokkal jövök elő, te pedig össze vissza beszélsz mindenféle bizonyítékok nélkül.

Nem is keresel összefüggéseket hogy mi miért úgy történt ahogy, nem is próbálsz a dolgok mögé nézni egyszerűen kiragadsz részleteket ami neked megtetszik és mesedélutánt tartasz mindenféle források nélkül.

2015. júl. 25. 14:58
 25/39 anonim ***** válasza:
75%

Azért azt meg remélem érzékeled hogy a személyeskedés itt kezdődött :

"Azt hogy te az iráni eredetű szkítákat összemosod az altaji népekkel ezt nem is tudom hogy gondolod, a szakértelem teljes hiányára mutat. "

2015. júl. 25. 15:00
 26/39 anonim ***** válasza:
63%
Hát lehet tényleg jobban jársz ha nem égeted tovább magadat. Próbálsz okos-tudósnak tűnni csak nem sikerül, mert a tudás az hiányzik a dologból. Szerintem szeptembertől figyelj jobban az órákon, próbálj meg nem aludni, akkor jobban megy majd ez a része.
2015. júl. 25. 15:02
 27/39 anonim ***** válasza:
22%
Hát lehet tényleg jobban jársz ha nem égeted tovább magadat. Próbálsz okos-tudósnak tűnni csak nem sikerül, mert a tudás az hiányzik a dologból. Szerintem szeptembertől figyelj jobban az órákon, próbálj meg nem aludni, akkor jobban megy majd ez a része.
2015. júl. 25. 15:03
 28/39 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy az N1c-ről ott van a bizonyítéka annak amit írtam, a sajátkezűleg lineklt forrásodban :D De nem baj.
2015. júl. 25. 15:04
 29/39 anonim ***** válasza:
95%
Oh, nagyon eredeti vagy :D Majd akkor a vizsgán is a tanárt ismételgesd amikor megbuktat.
2015. júl. 25. 15:05
 30/39 anonim ***** válasza:
4%
Bizony nem baj, hűtsd le kicsit a tök fejedet túl ne hevüljön ebben a nagy gondolkodásban! :D
2015. júl. 25. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!