Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az miért hazaárulás ha másik...

Az miért hazaárulás ha másik országban akarok élni?

Figyelt kérdés

2015. júl. 13. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Persze az indiánok puszta hazaszeretetből kaptak el európai betegségeket, amik ellen nem tudtak védekezni...

Mert az alaplakosság 90%-a azelőtt meghalt, hogy találkozott volna az európaiakkal. Mellesleg hova mentek volna? Se hajóik, se ismereteik a világról. Bár elég sok törzs otthagyta a keleti partot, miután az angolok és hollandok felépítették az első városaikat.

2015. júl. 13. 21:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem az.
2015. júl. 13. 23:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem hazaszeretetből lettek betegek, de tény, hogy a gyarmatosítók irtották ki a lakosságot, sőt, még fertőzött takarókat is osztogattak nekik. Ők nem akartak menni sehova, mert az az ő földjük. De gondoljunk bele, mindig csak menekül az ember a rossz elől. Mindenhol rossz, máshol még idegen is vagyok. De ők tudják. Mondj egy olyan helyet, ahol olyan baromira jó. Végre 56-os lettem.
2015. júl. 14. 09:47
 14/23 anonim ***** válasza:
Málta, Ausztrália, Svájc például.
2015. júl. 14. 09:52
 15/23 anonim ***** válasza:
62%

Nekem jelenleg készen áll az út Németországba, rokonok várnak, megvan a hely egyetemen, és lenne munkám is, és kapnék valami olcsó autót. Emellett még sokkal kényelmesebb életem is lenne, mint az átlag magyarnak, aki kiutazik. 19 évesen.

Néhány hónapig teljesen készen álltam és élveztem a gondolatot, aztán jött valami. Valami érzés, ami miatt SOHA nem költöznék el Magyarországról, bármilyen "rossz" is itt az élet. Talán azért, mert ide tartozom - nem Orbánhoz vagy Vonához, hanem a földhöz, az emberekhez (bármilyen nyomorultak legyenek is most), az Alföldhöz (alföldi vagyok).

Megszakad a szívem, mikor valaki olyanokat ír, hogy "Magyarország pusztulásra van ítélve". Az igazság inkább az, hogy "Magyarország a pusztulás felé tart". Ráadásul erőteljesen... ezt egyesek úgy fogják fel, mint valami megváltoztathatatlan tényt - persze emellett nem is AKARNAK változtatni, hiszen a mai ember mindig is a kisebb ellenállás felé húzódik. Ugyanakkor nem sok mindenen kellene változtatni, hogy beinduljon a népnek az a bizonyos "öngyógyító folyamata". Az egyetlen dolog, aminek ma Magyarországon pusztulnia kellene, az a parlamentarizmus és a modern pártok/politika.

2015. júl. 14. 10:30
 16/23 anonim válasza:

Lehet szidni a Jobbikot,de persze az megoldáshogy az idióta balszélsők minden jöttmentet befogadnának,sőt,betelepítenének ide. Ti nem látjátok a valóságot,vagy mi van? Nézzétek meg Svédország bűnözési arányát az arabok bevándorlása óta...

U.i.: nem vagyok Jobbikos,csak reális.

2015. júl. 14. 13:12
 17/23 A kérdező kommentje:
#15 Igen ismerem ezt az érzést, csak nem Magyarország iránt. Többször jártam már az Egyesült Királyságban és mindig beleszakad a szívem mikor el kell onnan jönnöm. Imádom az ottani kisvárosokat, a kultúrát, az ottani embereket és életet... Nagyon hiányzik.
2015. júl. 14. 15:08
 18/23 anonim ***** válasza:

#15-ös vagyok.

Ugyanígy éreztem, éppen Anglia iránt. Ettől függetlenül én magam magyar vagyok, és itt a helyem. Angliában semmi keresnivalóm hosszútávon, csak turistaként.

Egyébként néhány éven belül semmi nem marad abból, amit ma Angliának nevezünk. A kis falvak és cottage-ok még éppen élnek, a nagyvárosokban viszont semmi nincs, ami valóban brit.

2015. júl. 14. 16:13
 19/23 A kérdező kommentje:
Ha megyek nem nagy városba fogok menni. Direkt írtam Egyesült Királyságnak mert nem csak Angliát értem benne. Wales, Skócia is vonz ugyanúgy. A pénz nem érdekel csak, hogy biztonságosan megtudjak élni és boldog legyek az adott környezetben!
2015. júl. 14. 16:19
 20/23 anonim ***** válasza:

#15 itt.

Amit leírtam, az mind igaz. A "brit" szócska helyettesíthető bármelyik UK-on belül élő népcsoporttal. Hamarosan eltűnnek, de ez nem csak rájuk igaz. Mindenhol eltűnik a helyi kultúra.

2015. júl. 14. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!