Nem kell beszállni. Nem erről szól, hanem a boldogságról. Csak a média igyekszik azt beállítani, hogy a boldogságot pénzben mérik, ezért a butábbak csak ezzel számolnak.
Az élőlények (a halak és a macskák is) mindig érdekeik szerint cselekednek, így van huzalozva. Csak az ember az érdekeit sok szempont szerint alakítja, és fontossági sorrendet állít. Vannak akiknek a pénz az első, mert azt hiszik, ez a legfőbb érdekük.
2015. márc. 14. 18:33
2/24 anonim válasza:
Kis korod óta arra nevelnek hogy csak a pénzről szóljon az életed, a hited, a szereteted...
Mindenki..szüleid,ismerőseid..mind mind erre vagyunk nevelve..a TV, az oktatás, újságok, rádió, reklámok
Egy maroknyi ember elhitette az emberek nagy részével hogy egy darab papír uralkodik rajtuk..megmondja mit tegyenek.
Azt nem tudom ezt a pár "embert" ki vagy mi vezérli...de az biztos hogy egy cseppnyi jó szándék sincs benne.
2015. márc. 14. 19:01
3/24 Ensam skog válasza:
Legyél önfenntartó.
2015. márc. 14. 19:43
4/24 anonim válasza:
Mert ebbe az irányba fejlődött a nyugat és általában a világ. Többet akart, mint a napi betevő és önellátás. De ha többet akar, akkor vállalkozni, dolgozni kell, hogy a fejlettség és fejlődést elérje az egyén. A társadalmak jórészt ez jellemzi, ha nem akarsz részt venni, akkor pl lemondasz a juttatásokról, nem fizetsz adót, nem dolgozól, nem fogyasztasz, nem robotolsz, hanem leköltözöl vidékre egy vályog kunyhóba és éldegélsz mint a középkorba, lehet azt is, de akkor ne mond, hogy nem tetszik.
2015. márc. 14. 19:44
5/24 anonim válasza:
Nem csak dolgozni nem akarsz?
2015. márc. 14. 20:49
6/24 anonim válasza:
Nem arról szól. Ha nem hagyod magad átverni -egyszer, sok szenvedés után, felfedezed: milyen gyönyörű a világ, milyen jó lenni!
2015. márc. 14. 20:50
7/24 schocko válasza:
Nem arról szól, viszont az embereknek szükségük van sikerélményre, s valamit megszerezni az egy ilyen élmény...az emberben keletkeznek vágyak, egy jó autó, szép lakás, menő cuccok, s ezekhez pénz kell...le lehet ezekről a vágyakról mondani, illetve lehet értük küzdeni...ki-ki eldöntheti melyik utat választja...
2015. márc. 14. 21:30
8/24 anonim válasza:
Amikor 5 éves voltam anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen iskolába mentem, és megkérdezték mi akarok lenni, ha nagy leszek. Azt írtam "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam rosszul értelmezték az életet. -John Lennon
2015. márc. 14. 21:43
9/24 anonim válasza:
A világ legnagyobb hamis közhelye ez, hogy a pénzhajtásról szól a mai világ.
A pénz csak egy közös csereeszköz. Az rajtad áll, hogy te mit teszel vele. Több ezer éve, amikor nem volt egyáltalán pénz, akkor az emberek azokat a dolgokat csereberélték, amijük épp volt.
A pénz csupán a kereskedelmet könnyíti. Ennyi. Senkinek sem maga a pénz kell, az csak eszköz. A pénz előtt az emberek mit hajszoltak? A minél nagyobb területű földbirtokot, a minél több marhát, a minél több lovat, minél szebb házat... ismerős nem? Tök ugyan azok a dolgok kellettek nekik, mint ma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!