Hogy tudnék kulturálódni, művelődni?
Hát videós magyar csatornából talán a Videodrome-ot és az Otherworld-öt tudom ajánlani. Előbbi vegyesen mindenféle filmmel (régebbiekkel is), utóbbi inkább a konzumer (blockbuster) filmekkel foglalkozik. Ha van kábeltévéd, akkor nagyon ajánlom az HBO-t, mert én rengeteg kincset (pl. svéd és más északi filmeket) ott ismertem meg.
A könyveket olvasni kell, szerintem nem kell hozzá kommentár. Bármivel lehet művelődni, akár scifivel (pl. Sztrugackij), akár ifjúsági kötetekkel (pl. Tolkien). Nem tudom mit szeretsz, ha Konfuciusz érdekel arról olvasol, ha a Mici mackó, arról.
Ha érdekel valami, olvass utána egy fél órát neten.
Hát blogokat én ritkán olvasok, inkább fórumozok meg Youtube-ot nézem.
Azért 1-2 konkrétum hogy legyen:
Nyest.hu
Logout.hu (alul találod a nem IT-s bejegyzéseket)
Cinematrix (bár kissé bulváros), meg volt egy jobb filmes-zenés szájt, de nem jut eszembe.
Nekem a zene a legfontosabb, de azt legfeljebb akkor tudok írni, ha szereted a drum and bass-t és hasonló zenéket.
Youtube filozófusokat nem hallgatok, Bartost is csak azért hogy gonosz módon jól kinevethessem. Talán a Filmbarátok Podcasteket és a PodKeddet lehetne még ajánlani, bár én nem élek ilyenekkel.
Olvass! Sokat! Minél több könyvet olvasol annál többféle világszemlélettel találkozol.
Magyar írók: Wass Albert, Márai Sándor, Gárdonyi, Jókai, stb., összes költő: Petőfi, Arany, Ady,....
Magyarok vagyunk, szerencsére rengeteg nagy költőnk/írónk van.
Világirodalom: Minden!, javasolnám pl a kötelező olvasmányokat gimnáziumból kiindulópontnak.
Tv-ben Éjjel nappal Budapest helyett nézz inkább Discoveryt, Spektrumot, Nat Geot
Járj színházba, hallgass klasszikus zenét.
Tanulj meg játszani egy hangszeren.
Tanulj meg egykét idegennyelvet.
Youtube: Smarter Everyday
Most ennyi jutott az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!