Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon sokat szeretnék olvasni...

Nagyon sokat szeretnék olvasni/művelődni, már el is kezdtem, csak félek, hogy olyan sok az információ, hogy egy olvasással nem jegyzem meg mindet (? )

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa a kérdés,de vhol persze az lenne a célom,hogy ezeket a dolgokat elraktározzam az agyamban,amellett,hogy addig is érdekes/érdekel,amíg olvasom.Így is van,csak egyszeri elolvasással még sok mindent elfelejtek ...:/

Hülye kérdés,de akkor olvassam el többször? Mármint,persze el tudom,nem erről van szó,csak az sok információnál,még dupla annyi idő,és ez így megy tovább...

Nem tudom,lehet-e érteni ,amire gondolok ,csak foglalkoztat a kérdés.

Köszi előre is! :)

2014. jún. 3. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Értem mire gondolsz, de nem egyszerű a kérdés. Szerintem ne azt olvasd el többször, hanem egy témáról több mindet. Sokkal kevésbé unsz bele, és szerintem jobban meg is ragad az az információ, ami mindkét szövegben benne volt. De milyen típusú műveltség a cél? Általános, szépirodalmi...? Ha kicsit jobban kifejtenéd, akkor talán inkább tudnék valami nyerő stratégiát javasolni :)
2014. jún. 3. 22:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Hú ez jó ötlet ,tényleg! :)

Akkor azt hiszem,végül is ,én is ezt csinálom,hogy sokat,sokféle cikket/írást olvasok el a támával kapcsolatban.Igazából a vallás ,történelem,országok kultúrája érdekel,ezen belül is a Közel-Kelet a leginkább.

2014. jún. 3. 22:24
 3/9 A kérdező kommentje:
...ami érdekel.Bocsi,ez lemaradt
2014. jún. 3. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Jogos a félelmed. Nem is fogsz midnent megjegyrzni. Miért nem inkább arra helyezed a hangsúlyt, hogy át is gondold, amiket olvastál?
2014. jún. 3. 22:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Az jutott még eszembe, hogy az is sokat segít, ha megbeszéled valakivel, amit olvastál, vagy csak általában beszélgetsz a témáról, mert így használod is az ismereteket. Meg az is jó, ha megnézel ilyen témájú filmet, kiállítást is, esetleg meghallgatsz beszélgetést a rádióban, mert akkor sokkal többféle emléked lesz, és jobban össze tudod kötni a dolgokat. (Az egyedülálló információt hamar elfelejted, amit viszont egy "hálózathoz" tudsz kapcsolni, vagy amiről több helyről, módon van emléked, azt könnyebb utólag előhívni, amikor szükséges.)

Egyébként tiszteletre méltónak tartom, hogy önerőből, saját elhatározásból ilyen komolyan nekiállsz ennek, kicsit irigyellek is :)

2014. jún. 3. 22:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Folyamatosan átgondolom, miközben olvasom.Csak annyi minden érdekel ezzel a témával, kapcsolatban,hogy szeretnék minél több információt magamba szívni.
2014. jún. 3. 22:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm,aranyos vagy, és ezek is tök jó tanácsok.:)

Igazából nagyon érdekel is a téma,és,ami azt illeti,remélem egyszer tényleg tudom hasznosítani,mert újságíró szeretnék lenni.

2014. jún. 3. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor biztos, hogy hasznos lesz :) De a műveltség szinte bármilyen területen előny!
2014. jún. 4. 08:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen,szerintem is. :)
2014. jún. 5. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!