Miért hajlamosak az emberek elítélni bizonyos dolgokat úgy, hogy sosem jártak utána, nem ismerték meg, nem láttak bele?
Figyelt kérdés
véleményeket, tapasztalatokat, történeteket várok ezzel kapcsolatban2010. márc. 3. 19:33
1/7 anonim válasza:
gyakorikérdések.hu
Annyi ilyen sztori van, hogy besz@rás :) Amúgy nem tudom, én néha azért ítélkezem, mert vagy nem tudom pontosan mi történt és a véleményem ebből kifolyólag ilyen rosszul jön le vagy mert egyszerűen arról a dologról én nem tudok és nem vagyok hajlandó pozitívan nyilatkozni.
2/7 anonim válasza:
Pont azért mert nem tudják milyen, csak látják, hallanak róla és ha nem tetszik nekik akkor jön az ítélkezés. Hülye dolog ez tény.
3/7 anonim válasza:
mert tökéletesnek hisszük magunkat. Elképzeljük a helyzetet és azt tartjuk tökéletesnek, amit mi tennénk...ez alapján ítélkezünk. A számunkra tökéletlen embereket meg elítéljük...Mivel nem olyanok, mint mi...
4/7 A kérdező kommentje:
és szerintetek egy ilyen helyzetben meg lehet értetni valahogy a helytelenül ítélkezőnek a valóságot, vagy csőlátás esetén lehetetlen kibillenteni a tévképzeteiből?
2010. márc. 3. 19:52
5/7 anonim válasza:
Ez már csak intelligencia kérdése!
Én ismerek olyat, aki mereven ragaszkodik a saját igazához és még mellette buta is.
Tipikus okos enged, szamár szenved dolog.
7/7 anonim válasza:
Magadon változtass. Miért? Mert máson nem tudsz. Mit? Első feladat: megtalálni, hogy mit... Az biztos, hogy mindig lesz mivel törődni belül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!