Szerintetek van értelme önsegítő-önfejlesztő könyveket olvasni?
Tegnap könyvtárban jártam, és elámultam, mennyi ilyen könyv van. Örömmel olvasnám ezeket, mert érdekesnek tűnnek, de:
- szerintem egyik se mond olyat, amit ne tudnánk magunktól is: Élj tudatosan! Élvezd ki a percet, de mindig lebegjen a szemed előtt a célod! Az álmaidból legyenek tervek! Nem a tehetség számít, hanem a szorgalom! És így tovább...
Szerintem ha az ember normális nevelést kap, akkor maga is tisztában van azzal, amit ezek a könyvek leírnak, és ezek olvasása helyett érdemesebb rögtön, a következő másodpercben elkezdeni egy minőségibb életet élni. (Például ezen kérdés feltevése helyett én is inkább a kötelességeimmel törődhetnék - na ez lenne az iagzi belső erő és motivált állapot.)
Mit gondoltok?
A témákban elég nagy a minőségi szórás. Az igényesebbekből a módszertant és az általánosan elfogadott téveszméket ismerheted meg.
Van értelme ilyen témájú igényes könyvet olvasni, ha pedig nem mond újat, nem kell elolvasni. Ez azért hamar kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!