Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kezd akcentusom lenni?...

Miért kezd akcentusom lenni? Ez normális folyamat?

Figyelt kérdés
Külföldön élek, de nagyon odafigyelek arra, hogy szinten tartsam a magyar nyelv tudásomat. Ennek ellenére egyre jobban érzem magamon, hogy amikor magyarul beszélek, keresem a szavakat, akcentusom van bizonyos szavakban (erre mások hívták fel a figyelmemet). Olvastam olyan véleményeket, hogy egyesek szerint a külföldön élő magyarok "rájátszanak" az akcentusra, nem is igazi, csak úgymond "teszik magukat". Én mindenképp szeretnék ellene tenni, hiszen nem akarok rossz benyomást kelteni meg egyébként is ezt fontosnak tartom, de nem tudom, hogy hogyan tudnék ettől az akcentustól megszabadulni. A férjem nem magyar és nem is tud magyarul. Magyarokat nem ismerek a közelemben, napi szinten beszélek a családommal magyarul 30-40 percet, mégis ez a problémám. Pedig elvileg az anyanyelvnek nem lehet "kikopnia", nem? Más is tapasztalt ilyet?
2010. márc. 1. 20:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

anyukám is ilyen... egyszer beszélt angolul egy ismerősével, aztán mikor befejezte nagyon akart nekem mondani valamit, de csak makogott, és azt mondta:

"Na, már magyarul sem tudok beszélni" XD

2010. máj. 3. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!