Miért kezd akcentusom lenni? Ez normális folyamat?
Szerintem mondhatni normális. Ismerősöm 20 évet élt Németországban, és amikor hazaköltözött, érződött a beszédjén, hogy kicsit németesen beszél. Meg sok dolgot németül mondott, nem azért, mert elfelejtett magyarul, hanem azért, mert bizonyos dolgokat ő a német nevén ismert meg, mint pl. a DVD-t, ugye németül betűzte, nem úgy, ahogy mi itthon. De senki nem gondolta úgy, hogy ő ezt direkt csinálja.
Az unokatestvérem pedig 3 éve él Németországban, úgy, hogy nagyon ritkán tud csak hazatelefonálni, mert se ideje, se pénze nincs nagyon. Kint nem ismer magyarokat, mindenkivel németül beszél. Ha hazajön látogatóba, saját elmondása szerint egy-két nap kell hozzá, hogy visszarázódjon.
Szerintem nálad is ez lehet a helyzet. Az, hogy naponta beszélsz fél órát magyarul, nem ugyan az, mintha egész nap magyarul kommunikálnál. Elszoksz tőle. Ha pár napra magyar környezetbe kerülnél, akkor szerintem te is visszarázódnál.
Édesanyám sokáig dolgozott Izraelben.Szeptemberben hazajött,utána hetekig akcentussal beszélt,pedig a néni és a család is magyar volt akiknél dolgozott. Ma már nincs akcentusa,néha igaz héber szavakat használ akaratlanul is.. :)
Egyébként ilyen rokonom nekem is van,akit majomnak titulált az egyik válaszoló. Férjhez ment Németországba,aztán amikor néhány hónap után hazajöttek,előadta magát,hogy"jaj,hogy is mondják magyarul?á,meg van!burgonya!" mondanom sem kell,mindenki kiröhögte! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!