Ha babonás vagy, és ha megesküdtél valamire, azt vissza lehet vonni, vagy semmissé lehet tenni? Ha igen, hogyan?
Ugy tudom ,hogy a babona targyaknak(pl:patko);cselekmenyeknek
termeszetfolotti hatast tulajdonito tevhit vagy velt osszefuggeseket kreal(pl.:kiborul a so es veszekedes lesz).Segits legyszi mi az osszefugges a babona es az esku kozott?
Az elso vagyok.Szoval nem ertem a kerdest ezert segits:mi az osszefugges!?.AZ esku pedig Istenre vagy vmely szent dologra tett igeret ,kijelentes es mint ilyen vallasos cselekedet.A magyar jog nem fogadja el,de pl.hivatalba lepeskor lehet a fogadalmat kiegesziteni az Isten engem ugy segeljen-nel.
A Konyvek konyveben pedig valahol a Hegyi beszedben mondja Jezus :"i pedig egyaltalan ne eskudjetek..."
Szia.
Olyanra gondoltam,ha megesküdtél magadra vagy valakire,de nem lett volna szabad,mert nem tudod sehogy sem betartani,még ha szeretnéd se,ezért hátha vissza lehet vonni valahogy!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!