Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha soha nem tanultam zongorázn...

Ha soha nem tanultam zongorázni, de van hozzá tehetségem, akkor ha 23 évesen elkezdem, akkor mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Ok, mielőtt nekem esnétek, hogy mit fényezem magam: azt, hogy van hozzá tehetségem, zongoratanár mondta (egy fél évig mégiscsak jártam, de nem szoktam beszámítani). Onnan jött az egész, hogy amikor először elkezdtem ütni valakinél a billentyűket, azt tapasztaltam, hogy tök egyszerű számomra lejátszani valaminek a dallamát. Világéletemben olyan voltam, hogy úgy vissza tudok játszani a fejemben zenéket, olyan részletességgel, hogy szinte ha csendben ülök, olyan, mintha tényleg hallanám, kívülről. Mikor először lejátszottam valamit, olyan érzés volt, hogy a belső, állandóan szóló dallamokhoz megtaláltam a külső hangokat, és ez a mai napig isteni jó élmény. Most is találomra megpróbáltam lejátszani a Sweet Dreams alapdallamát, és szinte rögtön tudtam, hova kell nyúlni. 5 másodperc alatt megtaláltam a kezdőhangot, és onnantól már megy. Amikor először csináltam ezt, úgy éreztem, mintha ezt már réges-régen megtanultam volna és most előjönne valahonnan. Anyukám amúgy zenetanár volt, valószínűleg onnan örököltem a fülem :D

A baj csak az, hogy soha nem járatott senki zenét tanulni. Ha most így, fiatal felnőttként elkezdem és mondjuk kitartóan gyakorlok, meddig tudok eljutni?

2015. ápr. 25. 15:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

PM?

Párbeszéd Magyarországért?....

2015. ápr. 25. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!