Ha soha nem tanultam zongorázni, de van hozzá tehetségem, akkor ha 23 évesen elkezdem, akkor mire számíthatok?
Ok, mielőtt nekem esnétek, hogy mit fényezem magam: azt, hogy van hozzá tehetségem, zongoratanár mondta (egy fél évig mégiscsak jártam, de nem szoktam beszámítani). Onnan jött az egész, hogy amikor először elkezdtem ütni valakinél a billentyűket, azt tapasztaltam, hogy tök egyszerű számomra lejátszani valaminek a dallamát. Világéletemben olyan voltam, hogy úgy vissza tudok játszani a fejemben zenéket, olyan részletességgel, hogy szinte ha csendben ülök, olyan, mintha tényleg hallanám, kívülről. Mikor először lejátszottam valamit, olyan érzés volt, hogy a belső, állandóan szóló dallamokhoz megtaláltam a külső hangokat, és ez a mai napig isteni jó élmény. Most is találomra megpróbáltam lejátszani a Sweet Dreams alapdallamát, és szinte rögtön tudtam, hova kell nyúlni. 5 másodperc alatt megtaláltam a kezdőhangot, és onnantól már megy. Amikor először csináltam ezt, úgy éreztem, mintha ezt már réges-régen megtanultam volna és most előjönne valahonnan. Anyukám amúgy zenetanár volt, valószínűleg onnan örököltem a fülem :D
A baj csak az, hogy soha nem járatott senki zenét tanulni. Ha most így, fiatal felnőttként elkezdem és mondjuk kitartóan gyakorlok, meddig tudok eljutni?
PM?
Párbeszéd Magyarországért?....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!