Miért nem szeretitek a németeket/Németországot/német nyelvet, és mindent, ami a németekkel kapcsolatos?
"Undorodok ettől a nyelvtől,mióta hallottam Hitlert szónokolni."
Tanultad már? Mert akkor láthatod, hogy szép és logikus is tud lenni.
JAAA DEUSTCHLAND IST ABER ÜBERFANTASTISCH!!!!:d:d:d:
igen, szerintem is szép és logikus:)
köszi a válaszokat!
Honnan veszed, hogy bajom van velük?
Jajj, a nácizmus... Szerinted a németek, akik ma élnek, tehetnek arról, amit 70 éve tettek a nácik?
A nyelvvel sincs semmi bajom, könnyen tanulható nyelv (meg ettől persze ronda is. A magyar és a francia nehéz, szép nyelvek).
köszi a válaszokat!:)
"A nyelvük pattogó, szálkás - hiányzik belőle bármilyen lágyság, dallam, amiből azt lehet sejteni, a nyelv használói katonásak, sarkosak, szögletesek, nélkülöznek mindenféle lelki érzékenységet." --> ez szerintem nagyon hülyeség, mert mitől lennének 'katonásak, szögletesek', amiért ilyen a nyelvük? nem ők találták ki, hogy ilyen legyen, ez már sok éve így alakult...-.-
Én kint élek Németországban. Nekem ez a tapasztalatom: Beképzeltek, sokan azt hiszik mindent tudnak, másikat meg sem hallgatják, a gyerekeket elkényesztetik, nem is kicsit. Ha valakit látnak hogy történik vele valami pl. elesik stb.. nem segítenek. Közösségben (mint szomszédság, munkahely) teszik a segítőkészet, habár az amolyan felszínes módon mert ők ugyebár mindent jobban tudnak.
Tehát nekem ezek voltak a tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!