Miért nem szeretitek a németeket/Németországot/német nyelvet, és mindent, ami a németekkel kapcsolatos?
nem utálom őket általánosságban.de van negatív tapasztalatom velük kapcsolatban.bár a magyarokkal is:D
a nyelvet szeretem.a kajáikat nem annyira.:)
A németekkel annyi a bajom, hogy mindig végletekben gondolkodnak, először a második világháborúban, most meg az agymosott önmarcangoló hippi hozzáállásukkal.
A német nyelvvel az, hogy nehéz megtanulni a der die das miatt.
Ezt leszámítva szeretem őket.
Idegesít bennük az, hogy nagyhangúak, harsányak. Utaztam velük együtt nem egyszer tömegközlekedési eszközön, és ez volt a tapasztalatom. Egyáltalán nem az jött le, hogy itt ők vendégek, lehet nekik valami felsőbbrendűségi érzésük (vagy nekem a kisebbrendűségi érzésem?), hogy egy idegen országban túlharsogják a nyilvánvalóan többségben lévő magyarokat. Szerintem ez illetlen viselkedés!
A nyelvük pattogó, szálkás - hiányzik belőle bármilyen lágyság, dallam, amiből azt lehet sejteni, a nyelv használói katonásak, sarkosak, szögletesek, nélkülöznek mindenféle lelki érzékenységet.
És végül. Igen, a II. vh. A ma élő németek a leszármazottai azoknak, akik annak idején részt vettek az öldöklésben. Ezt a szégyenfoltot nehéz lemosni magukról.
Miért, nem szeretjük?
Engem egyszer Berlinben megloptak, egyébként is mindenki undokul, flegmán viselkedett, a rendőrök lepattintottak, amikor segítséget kértem tőlük. Berlint például utálom. De a német nyelvet nagyon szeretem, és Németországgal sincs bajom általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!