Ha egy kijavított dolgozatban észrevesz a diák olyan hibákat, amiket a tanár nem vett észre (és pontot adott rá), és nem szól, az olyan mintha csalna?
természetesen ez csalás
kár, hogy legyőzted a lelkiismeretedet :(
Akkor, ha azzal a pár ponttal már nem 5-öst, hanem 4-est érdemelnék, akkor szólnék. Mert a tanár többre fog becsülni, s te is magadat.
Ha lelkiismereted nem nyugszik, akkor szólj. (De ha a jegy be van írva a naplóba, úgy tudom, már nem lehet kifesteni onnan.)
Kersztlányomnak rendesen ki volt javítva minden hiba a dolgozatba, csak épp a tanár nem jól adta össze a részpontokat, így 3-as helyett 5-ös alát kapot... Szerintem, ez még nagyobb figyelmetlenség egy pedagógus részéről.
Én a gyerek (14 éves) lelkiismeretére bíztam, Ő végülis szólt. Szerintem én annak idején lapítottam volna. :)
Én általánosban többször szóltam emiatt. De ezek mindig csak egy-két pontot értek. Ha a jegyet megváltoztatta az az egy pont, akkor a tanár általában hagyta a jobb jegyre, és meg is dicsért.:)
Középsuliban még nem fordult elő ilyen. Olyan viszont gyakran, hogy lerontották a jegyem.:D Ilyenkor is szóltam:D
17L
néha megéri szólni... én egyszer pl úgy jártam, hogy a tanár egy négyes dogámra adott ötöst, és kiderült, két pontot hibás megoldásért adott, amin az ötös múlt. Szóltam, bambult kicsit a lapra, majd mivel kihoztam, megkaptam a jobb jegyet. Mondjuk ez még ötödikben történt, szerintem szégyelte magát kicsit, hogy jobban számoltam :D bár ez nagyon tanár függő, ki mit tesz ilyenkor.
De volt már olyan gimnázium másodikban, hogy egyik osztálytársam kivitte a négyest, mert a tanár ténylegesen elszámolta, és ötöst kellett volna adnia. A tanár bedühödött, gyorsan belekötött pár hülyeségbe, feliratott egy olyan feladatot, amit még nem is vettünk, és leültette a gyereket egy kegyelem kettessel...
szóval tanár függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!