Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha egy kijavított dolgozatban...

Ha egy kijavított dolgozatban észrevesz a diák olyan hibákat, amiket a tanár nem vett észre (és pontot adott rá), és nem szól, az olyan mintha csalna?

Figyelt kérdés
2010. febr. 16. 15:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
NEM!!!A tanár dolga, h kijavítsa!Ha ő nem vette észre....az ő baja....de ha nyalis vagy, akkor mond meg neki.....
2010. febr. 16. 16:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen helyzetben sosem szóltam. Nem normális aki maga ellen dolgozik.
2010. febr. 16. 16:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Kicsit elszégyelltem magam,mert ott fényezett a tanár,hogy nekem van a legjobb dolgozatom,és gondolkoztam hogy szóljak hogy kicsit elnézte,de végül nem mondtam meg.
2010. febr. 16. 16:13
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

természetesen ez csalás

kár, hogy legyőzted a lelkiismeretedet :(

2010. febr. 16. 16:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Akkor, ha azzal a pár ponttal már nem 5-öst, hanem 4-est érdemelnék, akkor szólnék. Mert a tanár többre fog becsülni, s te is magadat.

Ha lelkiismereted nem nyugszik, akkor szólj. (De ha a jegy be van írva a naplóba, úgy tudom, már nem lehet kifesteni onnan.)

2010. febr. 16. 16:28
 6/11 anonim ***** válasza:
természetesen lehet rontott jegyet javítani a naplóban is
2010. febr. 16. 16:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kersztlányomnak rendesen ki volt javítva minden hiba a dolgozatba, csak épp a tanár nem jól adta össze a részpontokat, így 3-as helyett 5-ös alát kapot... Szerintem, ez még nagyobb figyelmetlenség egy pedagógus részéről.

Én a gyerek (14 éves) lelkiismeretére bíztam, Ő végülis szólt. Szerintem én annak idején lapítottam volna. :)

2010. febr. 16. 16:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem gimiben és egyetemen is mondta azt tanárom, hogy a javítás a tanár feladata, ha ő nem veszi észre a hibát, ez van.
2010. febr. 16. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Én általánosban többször szóltam emiatt. De ezek mindig csak egy-két pontot értek. Ha a jegyet megváltoztatta az az egy pont, akkor a tanár általában hagyta a jobb jegyre, és meg is dicsért.:)

Középsuliban még nem fordult elő ilyen. Olyan viszont gyakran, hogy lerontották a jegyem.:D Ilyenkor is szóltam:D

17L

2010. febr. 17. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:

néha megéri szólni... én egyszer pl úgy jártam, hogy a tanár egy négyes dogámra adott ötöst, és kiderült, két pontot hibás megoldásért adott, amin az ötös múlt. Szóltam, bambult kicsit a lapra, majd mivel kihoztam, megkaptam a jobb jegyet. Mondjuk ez még ötödikben történt, szerintem szégyelte magát kicsit, hogy jobban számoltam :D bár ez nagyon tanár függő, ki mit tesz ilyenkor.

De volt már olyan gimnázium másodikban, hogy egyik osztálytársam kivitte a négyest, mert a tanár ténylegesen elszámolta, és ötöst kellett volna adnia. A tanár bedühödött, gyorsan belekötött pár hülyeségbe, feliratott egy olyan feladatot, amit még nem is vettünk, és leültette a gyereket egy kegyelem kettessel...

szóval tanár függő.

2010. ápr. 6. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!