Nem furcsa, hogy ha egy diák hozzátartozója támad a tanárra, akkor felfüggesztett börtönbüntetést kaphat, ellenben, ha a tanár veri meg a gyereket, akkor csak szóbeli figyelmeztetésben részesül a munkahelyén?
Majd te is meg fogod verni a gyerekedet, ez biztos... vagy egy neveletlen, léhűtő, ne-adj-isten bűnöző gyereked lesz.
A fizikai büntetés néha elengedhetetlen (nem mindig, mert akkor veszít a súlyából). Egy "ejdejajderosszez"-zel nem lehet kifejezni bizonyos cselekedetek súlyát. A gyerek még nem tud minden bonyolult ok-okozati dolgot felfogni, hogy ezt azért meg azért nem szabad. Ellenben ha azt veszi észre, hogy ha verem a testvéremet, akkor az neki pont ugyanúgy fáj, mint amit én kaptam, azaz ez rossz, nem teszem többet. Mert következménye van...
Az, hogy egy tanár ne is érhessen hozzá a gyerekhez, megengedhetetlen. Liberális elveket vallok, de ez már túl liberális. A gyerek nem tisztel senkit, nem figyel oda, egyszerűen végkép nincs eszköze a tanárnak ahhoz, hogy neveljen. És azzal sem értek egyet, hogy a szülő megverheti a gyereket, a tanár nem, ugyanis az iskolában ő tölti be a szülő szerepét, igen gyakran több időt tölt el a gyerekkel, mint a szülő maga.
Az, hogy valaki ágyékon rúgja a gyereket, elfogadhatatlan. Mértéket tudni kell tartani...
Ez azért elég durva, hogy megrúgta.... Mindenesetre régebben, még az én gyerekkoromban is teljesen "elfogadott" volt, hogy néha kaptunk 1-1 fülest a tanártól, ha olyat tettünk. DE nem is mertük otthon elmondani, mert akkor ott kaptuk volna a következő fejmosást. Nem szaladtak a szüleink jogvédőkhöz, meg gyerekpszichológushoz, meg a tanárt meghurcolni! És tudtunk, megtanultunk viselkedni, egyikünk sem lett amiatt lelki sérült, hogy megtanítottak a szabályokra, akár ilyen eszközökkel (most nem a rugdosásról beszélek, nem azt helyeslem)! Nem volt ez a rohadt kifordult liberális világ. Hogy ha a gyerekre rászól a tanár, vagy kap egy nevelő jellegű pofont, akkor orrba-szájba meghurcolják érte a tanárt. Mert jajj szegény ártatlan kis elesett gyerek ettől mekkora maradandó lelki sérülést szenvedett! Így aztán ne tanítsa őket senki arra, hogy szabályok vannak. Mindenhol mindent szabad! Mi lesz ebből az országból így 20 év múlva?
36F
Én pedig nem értek egyet a válaszolókkal.
Mikor gimnáziumba jártam, volt olyan tanár, aki képes volt pusztán fellépésével fegyelmet tartani. Ha a tanárnak ütnie kell a gyereket, az a tanár hibája, nem pedig a gyereké. A tanároknak tudniuk kell erőszak nélkül kezelniük a helyzetet. Ha erre nem képes, akkor ne menjen tanárnak. Nem a gyerek kezelhetetlen, hanem csak a tanár nem ért hozzá.
Bátyámnak van két kislánya, és soha egy atyai pofon nem csattant el, mégis bírnak viselkedni, egyszer sem kellett hozzá megütni a gyereket. Persze ritkán megesett, hogy elfenekelték őket, de soha nem ütötték meg úgy, hogy fájjon, pusztán pszichológiailag elég volt arra, hogy fegyelmezzen vele.
"egyikünk sem lett amiatt lelki sérült, hogy megtanítottak a szabályokra, akár ilyen eszközökkel"
Dehogynem. Sokaknak okozott komoly lelki traumákat lelki fejlődésükben a régi tanárok hozzáállása. Attól, hogy régen csinálták, még nem teszi jóvá.
"Mi lesz ebből az országból így 20 év múlva?"
Egy békés hely, ahol nem arra tanítják a gyereket már kiskorában, hogy a problémáit erőszakkal oldja meg :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!