Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki rossz matekból,...

Ha valaki rossz matekból, akkor az buta?

Figyelt kérdés

Világéletemben nehezen ment a matek,de most hogy elkezdtem a középsulit,most pláne (2-es voltam félévkor). Állandóan kiakadok otthon,hogy nem vagyok képes megérteni az anyagot ha nem rágják a számba,és annyira butának érzem magam:( Könnyen tanulok nyelvet,törit,irodalmat,rajzolok,zenélek és énekelek is egy kicsit,rengeteget olvasok hogy tájékozott legyek sok témában, de annyira letör ez a matek. Mikor valaki részletesen,lassan,sokszor elmondja,megértem és annyira egyszerűnek tűnik,én mégsem tudom megcsinálni:((((

15/L

2010. febr. 15. 20:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én mindenből kitűnő voltam, kivéve matekból csak négyes. Állatian nem érdekelt, abszolút nem tudott lekötni (főleg a sok sinus, cosinus marhaság stb.) Azért nem érdekelt, mert sosem láttam hasznát, pedig biztosan van. Most itt nem az alapműveletekre gondolok. Azt mondták, és úgy érzem, inkább humán agyam van nem reál. De ettől még az összefüggéseket látom.
2010. febr. 15. 21:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem vagy buta! Nővérem is egész életében kettes volt matekból, sőt, egyszer meg is bukott.

Bölcsész egyetemre ment, most csinlja a második diplomáját!! (Magyar és gyógypedagógia)

2010. febr. 15. 21:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem...a matekot érteni kell és nem mindenkinek van tehetsége ehhez....beállítottság kell hozzá :) én is hülye vagyok a matekhoz, mégse tart senki butának,mert nagyon sok mindenhez értek, és sokmindent tudok, csak épp nem a reáldolgokat... egyetemre járok, tanítok, stb. csak nem vagyok olyan buta :D te sem vagy az, hidd el, mindenkinek van gyenge pontja :) elárulom, Einstein is megbukott fizikából ;)
2010. febr. 15. 22:19
 14/17 anonim ***** válasza:

A butaságot ne keverjük ide, az egy egész más téma (és jóval bonyolultabb).

Vagy nincs érzéked a matekhoz, vagy elvették tőle a kedved valamilyen rossz oktatási módszerrel.

Én pl. gimnázium utolsó évéig utáltam a matekot, nem is ment, aztán megkedveltem, egyetemen már ment. Ez azért történt, mert az egyetemen már nem szivattak gyakorló feladatokkal és kevésbé utáltam. Elkezdett érdekelni és végre átláttam, megértettem, megszerettem. Másrészt a gimnázium utolsó évében volt egy jó tanárom, aki egyetemi oktató volt és úgy adta elő a matekot, mint az egyetemen. Ez pedig tetszett.

A matematikával az a baj, hogy nagyon szép és érdekes dolog, de érettségi szinttől lefelé ez még nem nagyon látszik rajta. Egyetemen kezd érdekessé válni, addig szerintem elég unalmas.

Persze ha ketteseid vannak, akkor valószínűleg nincs sok érzéked hozzá és sose leszel matekzseni. Ez nem jelenti, hogy buta vagy, csak azt, hogy ne a közgáz vagy a fizikus szakot erőltesd majd.

2010. febr. 15. 22:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Én tanítottam matekot kifejezetten olyan gyerekeknek akik kifejezetten nem értettek hozzá. Volt akit négyesig hoztam fel. Azt kell jó érzékkel kitapogatni, hol van a gubanc az agyban. Mi az a pont, ahol a megértés elakadt. Ha ezt megtalálod, akár egyedül, akár segítséggel, akkor azt az elkadást meg kell magyarázni és meg kell érteni, világosan meglátni, és aztán begyakorolni. És akkor onnan megint mehet tovább a következő gubancig.

Amúgy meg igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy születési adottság. Ez van. Ez nem butaság. Sok dologban jó valaki, de esetleg a matek nem tartozik azok közé. Más meg énekelni nem tud. Ez így van.

2010. febr. 15. 23:04
 16/17 anonim válasza:
Szia. Én is mindenből kitűnő voltam középiskolában. Csak a matek érettségim lett 2-es:D Nem vagy buta. Sőt minden jól megy..nincs gond. Vannak emberek akik fogékonyak a matekra vannak akik nem. Én pl a 2-es matek tudásommal mérnöknek mentem az egyetemen és itt is 2-es vagyok Analízisből és Diszkrét matematikából. Jóóóóóóóó az a 2-es:D
2010. febr. 22. 22:20
 17/17 anonim válasza:
Nyugi.Rögtön én sem értettem mindent,csak a dolgozatok után értettem meg miről van szó.Szerencsére most már előttük is megértem.Egyébként nem feltétlenül buta aki nem jó matekos,csak a logikája nem kifinomult,amin lehet fejleszteni.Mit tanultok pontosan? Lehet tudok segíteni.
2010. okt. 29. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!