Ha rossz a memóriám, de jó vagyok matekból, akkor milyen szakra kell (ett volna) mennem?
Figyelt kérdés
Nehezen jegyzek meg adatokat.2011. febr. 1. 13:49
1/5 anonim válasza:
Többet kell ülni felette, nem bemagolni, hanem megérteni, avagy kötni valamihez! A felsőoktatásban mindenhova kell a memória, akármilyen szakra is mész, hiszen ZH-kon, vizsgákon nem mondhatod azt, hogy tegnap estig tanultál rá egy hetet, de egyszerűen elfelejtetted!
Próbálj ki más tanulási módszereket is, mert enélkül nem fog menni!
2/5 anonim válasza:
gazdasági szak. Mondjuk gazdelemző az tömény matek.
3/5 A kérdező kommentje:
Fizikán vagyok, magolni sosem magolok (mert nem is menne). Hiába értem a levezetéseket, meglátom az összefüggéseket, de bizony bizony rengeteg sok "alap" képletet, meg levezetést meg kéne tudni jegyezni. Azt gondolná az ember, hogy fizikához (matekhoz, stb.) nem kell sokat tanulni, hát ez egyáltalán nem igaz, az évek előrehaladtával kiderült, hogy ez is van annyira "magolós", mint pl. a biológia. Eredetileg egyébként azért (is) mentem fizikára, mert ugye középsuliban úgy tűnt, hogy bőven elég a megértés, összefüggések meglátása stb. + egy jó matek tudás, és ugye akkor még nem tűnt annyira magolósnak, mint a biosz. De mint mondom, közben kiderült, hogy ez egyáltalán nem így van.
2011. febr. 1. 14:48
4/5 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy hú de rossz memóriám van, az ugyanis kb. teljesen átlagosnak mondható. Csak így veszem észre, hogy kb. első óta az 20-25%-os kemény mag maradt, akik könnyebben, nagyobb mennyiségű információt meg tudnak tanulni hozzám képest. (és mint írtam nem a megértésemmel van gond)
2011. febr. 1. 14:52
5/5 anonim válasza:
Én matek szakon végeztem. Első félévben jól meg is jártam a vizsgákkal, mert azt hittem, elég ha értem. Hát, nem volt az.
Azután már úgy tanultam, hogy a miután úgy gondoltam, hogy most már értek egy levezetést, megpróbáltam leírni emlékezetből. Ez általában nem ment. De kiderült mi nem megy. Átnéztem. Újra leírtam. és így tovább. Macerás, de hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!