Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem lenne vicces, ha a rengete...

Nem lenne vicces, ha a rengeteg magyar, aki külföldre költözött majd nyugdíjasan a német, angol, osztrák stb nyugdíjukkal költöznének vissza Magyarországra?

Figyelt kérdés
Klassz lenne az a magyar gazdaságnak, ha nyugdíjukat akkor Magyarországon költik el illetve magyar idôsek otthonát fizetnek? Külföldön az idôsellátás amúgy is drága. Szóval mit gondoltok?

2015. márc. 13. 12:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem dollarban van a nyugdijam (AU) a ferjemmel kettonknek 4200 dollarunk van havonta. es ebbol itt remekul megelunk eszunk agaban sincs mashova menni. 1987 ben jottunk el egyszer voltunk Mo on 2 hetet azt is minek, felesleges volt. minden baratom ismerosom itt el par rokonom otthon van akik legtobbje kisgyerek volt mikor eljottunk egy reszuket meg nem is ismerem mar. anyammal nem beszelek 23 eve ugyhogy senki nincs aki miatt visszakivankoznek, maganklinika ide vagy oda. itt is van plusz maganbiztositasom az allami melle az elmult 38 evben egyszer voltam allami korhazban 1994 ben az is nagyon szinvonalas volt, azota meg ha kell kizarolag magankorhazakba megyek es magan orvosokhoz, de ez itt eleg altalanos a nyugdijasok koreben is.Angliaban heti 80 fontbol meg a lakberet se tudja fizetni az akinek nincs kifizetve a haza vagy a lakasa,max. ha allami tamogatott lakasban lakik. aki beszel angolul nezze meg a mostani ber es maganlakasok arat Angliaban rajon mire eleg 80 font hetente. konyorgom ne szamitsatok at forintra mert ott a kenyeret meg a villanyt is poundban kell fizetni nem forintban akarmilyen jol hangzik atszamitva. csak egy pelda: itt ahol elek a kenyer 800 grammos kiszerelesben van es 3-10 dollarig kerul egy zacskoval itt nincs kimert kenyer. amig nem volt solar energiank 3 havonta 1200 dollar villanyszamlat fizettunk. mint mondom ez egy pelda, ha valakit erdekel irhatok naprakesz masfajta adatokat is. ja a privat biztositasunk kettonknek havi 450 dollar.
2023. máj. 31. 13:57
 22/23 anonim válasza:

#21: Üdv, Elizabeth, a youtube után itt is találkozunk :)

Az ismerősöm nem akar Angliában maradni a 80 font/hét nyugdíjával, haza akar jönni (vagy már haza is jött, nem tudom, 2 éve beszéltem vele erről). Azt nem tudom, miért tartotta ezt ott jó pénznek, lehet, hogy, mint vendégmunkás magyarnak már ez is jónak tűnt. Amúgy, nem kereshetett olyan rosszul, mert régebben márkás hangszereket (gitárokat) és más felszereléseket vett, mivel zenész is.

2023. jún. 1. 11:54
 23/23 anonim ***** válasza:

Hello!nahat, ez se fordult meg elo hogy felismert valaki masik forumbol;))))

hat tudod amikor az ismerosod kezdo munkaskent annyit keresett biztosan rogton atszamolta forintra (ez olyan otthoni szokas) ugy jol is hangzik, csak amikor a lakasberletet meg a kozlekedest stb is poundban kell fizetni mindjart mas az erteke a penznek. valoszinuleg nem csak egyfele dologgal foglalkozott a zeneszek sokoldalu emberek megelnek a jeg hatan is.

2023. jún. 3. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!