Nem lenne vicces, ha a rengeteg magyar, aki külföldre költözött majd nyugdíjasan a német, angol, osztrák stb nyugdíjukkal költöznének vissza Magyarországra?
"így megéri hazaköltözni, mert kényelmesebben lehet élni belôle."
ez egeszen addig igaz amig korhazba nem kerulsz. A magyar egeszsegugy az osszeomlas hataran van, 20-30 ev mulva afrikai allapotok lesznek ott.
Másolj. Egy sérvműtét 400 ezer. Egy fogtömés 25 ezer. Egy fogpótlás 100-200 ezer, utóbbi, ha implantátum is kell.
Szóval havi 240 ezerből akkor vagy el jól, sőt kiválóan (egyedül), ha már megvan a lakásod, nem kell költened rá, és évente csak egyszer kell komolyabb (de azért nem húzós) orvosi ellátás. Igen, ekkor menni fog. De egy komolyabb anyagcsereprobléma (gyomor, bél, vese, vagy epe) előtt ebből is jó soká takarékoskodj előzőleg.
hat szomoru lennek ha 800 euro lenne a nyugdijam...
abbol sehol se lehet tul jol elni.
ja mondjuk ha Vietnamba emigral vele az ember akkor igen.
en inkabb maradok itt ahol van tisztesseges ellatas es tisztesseges nyugdij is.
Mit tudna nekem pluszt adni Mo ami nekem itt nincs meg? semmit.
Van ilyen, ismertem valakit, aki Ausztráliából jött vissza, mert itt sokkal jobban kijött a nyugdíjából. Amíg élt, átlagon felül élt itt. Egy másik Franciaországból jött vissza, anyám vásárolgatott tőle eurót, amikor jött a nyugdíja Fro-ból.
Van egy volt iskolatársam, Angliában dolgozik (szakács), még vagy két év kell hozzá, és onnét is fog kapni nyugdíjat. Az ottani rendszerben már most is látja mennyit. Az ott nem sok, de a magyar nyugdíjával együtt (ami meg itt sem sok, mert nem sokat dolgozott itthon), elég jónak tartja, hogy vidéken eléldegéljen majd belőle (plusz a felesége magyar nyugdíjából).
Ez nem egészen stimmel, ezelött 10 évvel még megérte a külföldi nyugdíjból Magyarországon élni, ma közel sem.
Másrészt az Angliában élö ismerösöd nézen utána, mert egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországon is kap nyugdíjat, még akkor sem, ha dolgozott egy ideig.
Nekünk egy baráti házaspár költözött egy éve MO-ra, német nyugdijjal, idöközben nem gyöznek panaszkodni, hogy itt sem élnének rosszabbul, cserébe normális szolgáltatások lennének, nem úgy, mint ottt.
Akikről írtam, már több, mint 10 éve meghaltak.
Az angliai srácnak 20 éve van bedolgozva itthon, arra kell, hogy kapjon magyar nyugdíjat. Angliából heti 80 font nyugdíjra számíthat, azt mondja az ott sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!