Mondanátok oly dolgokat ami szerintetek a magyarsághoz tartozik? Beleértve, miért jó magyarnak lenni, mire vagy büszke stb.
aha; értem. Köszi a véleményed!
További válaszokat várok.
A magyarsághoz tartozik a népművészetünk, a népzenénk, a népszokásaink. De ezeket már nem értékelik az országban. Helyette az amcsi szokásokat követik.
Magyarnak lenni egyre rosszabb, ha az ország állapotát tekintjük.
Büszkék legfeljebb a tudósainkra, élsportolóinkra, művészeinkre lehetünk.
A magyar nyelv, a tortenelem, az irodalom es a kulturalis orokseg.
Mi jo magyarnak lenni? Nem jo es nem rossz, ez egy allapot, aki magyarnak szuletett az nem tett erte semmit. En csak olyan dologra tudok buszke lenni ami az en erdemem. Az hogy magyarnak szulettem nem erdem, csak allapot.
"Helyette az amcsi szokásokat követik."
Igy van, en mar keszulok Halloweenre, a Halaadas meg a Fuggetlenseg napjara.
Történelem, nemzeti ünnepek, szokások, népszokások, kultúra.
Nekem természetes, hogy büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. De csak szimplán azért, mert az vagyok. Ha pl. olasz lennék, akkor arra lennék büszke.
Nem hiszem, hogy ezt különösebben kell bizonygatni vagy magyarázni.
Ami szerintem is különleges az a nyelvünk! Szép, egyedi, különleges. Szoktam pl. verseket olvasni eredeti nyelven, vagy angolul, vagy angolra fordítva. Hát össze sem lehet hasonlítani a magyar nyelv használatával, finomságaival, a régi magyar műfordítók bravúrjaival.
A hatodik válaszolónak igaza van.
De inkább szeresse magát valaki, mint utálja vagy más nemzetűnek hazudja magát, papírok vagy bizonyíték nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!